Fatih projesi davalık oluyor

Kodla Büyü

kemankes

Aktif Üye
Binlerce bilişim teknolojileri öğretmeni atama beklerken, Fatih Projesi kapsamında okullarda diğer branş öğretmenlerinin 100 saat kurs ile Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni yapılması davalık oluyor.

Bu alanda lisans eğitimi almış bilişim öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na ihtarname çekerek düzenlemeden vazgeçilmesini aksi taktirde uygulamanın iptali için dava açacaklarını duyurdu.

Kaynak:
http://www.meydangazetesi.com.tr/m/?id=30693

milli eğitim yetkilileri davadan çok korkarlar . örnek anayasa mahkemesinde açılan dersaneler davası :puhaha:

Hocam madem BT öğretmenine ihtiyaç var. O zaman bu ihtiyacı BT öğretmeni ile karşıla. Başka branş öğretmeni ile değil.
Çağrı1' Alıntı:
kazanirsiniz belki kolay gelsin ne diyelim sizin atanamama sehehiniz biziz sanki

600 saatten fazla egitim aldim siz yokken butun yuku biz kaldirdik derdinizi meble cozun

Siz yokken ne demek hocam.biz olmaz yapamayız tarihçiler bu işten anlar mı dedik.kafa kolla işinizi hallediyosunuz bide bize efeleniyosunuz. 600saat eğitim aldıysan silikon vadisine git harcanma meb te.
not.photoshop olmamış :D

mesele odegil bu hazimsizlik niye tayin rtmryin mi diyoruz biz bakanliga tayin edildiginizde calistiginiz okulda bize gorev verilmedigini bal gibi biliyosunuz yinede bizimle ugrasiyosunuz bu kadar sig dusunce egitimcilere yakismiyo

DAVA KONUSU SAÇMA
HABER KONUSU DAVADAN DAHA SAÇMA
.
1. BTR bir kadro değildir. Okullarda BTR normu yoktur. Dolayısı ile diğer branşlardan BTR olarak görevlendirilen öğretmenler Bilişim normunu etkilemez

2. BTR kadrolarına başvuruda Bilişim Teknolojileri öğretmenleri varsa öncelik onlarındır. Dolayısı ile yeterli sayıda bilişim teknolojileri öğretmeni BTR başvurusu yapması durumunda diğer branşlardan BTR görevlendirilmesi yapılamayacaktır. (BİTEFO - EBİTEFO vb. görevler hariç)

3. BTR görevlendirmeleri ile FATİH PROJESİ nin uzaktan yakından ilgisi yoktur. BTR ler sadece proje sonucu oluşacak ekipmanın çalışılabilir kılınmasında görevliler. Dolayısı ile Fatih Projesi dava edilemez.

Not: Kişisel görüşüm Bilişim Teknolojileri ÖĞRETMENİ adından da anlaşılacağı üzere TAMİRCİ DEĞİLDİR. Esas görevi ÖĞRETMENLİKTİR ve esas savunması gereken BTR görevlendirmeleri değil ilköğretim ve lise düzeyinde Bilgisayar derslerinin zorunlu olmasıdır.

Not 2: Farklı branşlardaki öğretmenlerin BTR olarak görevlendirilmesine ben de karşıyım. Herkes işini yapmalı. Ama yukarıda da söylediğim gibi bu görevlendirmeler bilişim teknolojileri branşının sorunları arasında belkide en önemsizlerinden biridir.

BTR kadro işgal etmediği için ilk atamayı, il içi, il dışı, özür grubu vs atamayı etkilemez.
Barbaryan hocam 3. maddenin ilk cümlesi yanlış, BTR görevlendirmeleri sadece Fatih projesi başlamış okullara yapılıyor artık. Yani BTR olması için Fatih bir gereklilik, dolayısıyla uzaktan yakından alakası yoktur diyemeyiz.

bi kere başlık yanlış... tam gazeteci mantığı ... :)
mahkemelik olan btr mi fatih projesi mi farkı bilmiyor galiba.
ikincisi bilişim teknolojileri rehberliğini herkes yapabilir. Bilişim öğretmenliğini şu an için sınıfçılar ve bilişim öğretmenleri yapıyor. Ancak btr için ilk şart bilişim öğretmeni olmak. elbette ki teknoloji alanında kendini geliştirmiş yılların vermiş arkadaşlar bu işi yapabilir. Görevlendirme isterken böyle öğretmenlein olduğu okulları istemiyorum çünkü yıllardır emek vermişler.

unknownrealmman' Alıntı:
BTR kadro işgal etmediği için ilk atamayı, il içi, il dışı, özür grubu vs atamayı etkilemez.
Barbaryan hocam 3. maddenin ilk cümlesi yanlış, BTR görevlendirmeleri sadece Fatih projesi başlamış okullara yapılıyor artık. Yani BTR olması için Fatih bir gereklilik, dolayısıyla uzaktan yakından alakası yoktur diyemeyiz.
.
hocam dikkat ederseniz sizin söylediğinizi maddenin devamında zaten yazdım. Fatih projesinin gerçekleşmesi için BTR şartı yok. BTR olmasa da fatih projesi gerçekleşebilir. Ama btr olabilmek için fatih projesine ihtiyaç var (mevcut görevlendirme şartları nedeni ile).

Sanırım cümleyi şöyle değiştirirsek daha mantıklı olacak. FATİH PROJELERİ ile BTR görevlendirmelerinin uzaktan yakından ilgisi yok.
3. BTR görevlendirmeleri ile FATİH PROJESİ nin uzaktan yakından ilgisi yoktur. BTR ler sadece proje sonucu oluşacak ekipmanın çalışılabilir kılınmasında görevliler. Dolayısı ile Fatih Projesi dava edilemez.

oguz-han' Alıntı:
.
Daha ortada dava yok hocam. ayrıca haklı bir durumda yok. Zira dava açıcaz diyenler daha işleyişin nasıl olduğunu bilmiyorlar.

diğer branşların BTR olmasına gelince; önceden FORMATÖR görevlendirmeleri KEYFE GÖRE YAPILABİLİYORDU. Ama BTR görevlendirmeleri başladığından beri ÖNCELİK BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİNDEDİR. Dolayısıla 50 BTR görevlendirmesi yapılacaksa 50 tane de bilişim öğretmeni varsa hepsi görevlendirilir.

Bizim branş yıllardır mahkemeden korkuyor o yüzden dava açmaz yine, halbuki atanamamış o kadar kişi kendi aralarında para toplayıp güzel bir dilekçe ve savunma ile dava açsalar başarılıda olurlar gibime geliyor. Açılırsa 3 5 kuruş yardımımı isterlerse bende gönderirim bu atanmamış arkadaşlar için. İşi hakkına versinler adam akıllı BTR kdrosu açsınlar bu işide 4 yıl eğitim gören kişiler yapsın.

Dip Not: 3 yıldır BTR başvurusu yapmıyorum meraklısı da değilim okulumuzdaki Teknoloji Tasarım Öğretmeni yapıyor Btr görevini, bilgisayar sınıfına sokmuyorum bile ona rağmen çoğu zaman diğer konularda benden yardım bekleniyor :) Dediğim gibi bu işi 100 saatlik eğitimle ya da 600 saatlik eğitimle gelenler değil 4 yıl öğrenim görenler yapmalı. Kısaca işin uzmanı farklı yapan farklı.

antiak' Alıntı:
Bizim branş yıllardır mahkemeden korkuyor o yüzden dava açmaz yine, halbuki atanamamış o kadar kişi kendi aralarında para toplayıp güzel bir dilekçe ve savunma ile dava açsalar başarılıda olurlar gibime geliyor. Açılırsa 3 5 kuruş yardımımı isterlerse bende gönderirim bu atanmamış arkadaşlar için. İşi hakkına versinler adam akıllı BTR kdrosu açsınlar bu işide 4 yıl eğitim gören kişiler yapsın.
..
ne için dava açacaklarını da söylermisin hocam. sizden elle tutulur tek bir neden istiyorum ?
.
- her branştan atanacak YENİ ATAMA sayısını bakanlık belirliyor. Belirlerken de vardır elbet bir aritmatikleri ama BİZCE KAFASINA GÖRE DAVRANIYOR. Ama bunu sadece bilişim için eğil her branş için yapıyor. Şu anki kanunlara ve görevlendirmere göre BTR görevlendirmesi ile alakası yok. Bu konuda dava açamazlar.

- BTR görevlendirmelerine dava açamazlar. Dava da müdahil olmak için olaydan zarar görmüş olmak gerekiyor. Öğretmen olarak atanmadıklar için herhangi bir hak kayıpları yok. dava açamazlar.

- Mevcut BT öğretmenleri dava açsa diyelim. Yeni yönetmelikte öncelik BT öğretmeninin. Neye itiraz ediceksiniz. Siz başvurduğunuz sürece kimse sizin hakkınızı elinizden almıyor.
...
160 saat olayına gelince;
Çalıştığım tüm kurumlarda yeterli öğretmen yoksa BEDEN EĞİTİMİ dersine Din kültürü öğretmeni de girdi, bilgisayar öğretmeni de. Ve bunlar bırak 160 saati 1 saat bile bu konu ile ilgili kurs görmedi

Çalıştığım bazı kurumlarda 160 saatlik ingilizce kursu alan öğretmenler ÖĞRETMEN YETERSİZ OLDUĞU durumlarda ingilizce dersine girdi

Birçok okulda SEÇMELİ ALMANCA vb.. dil derslerine ALMANCA ÖĞRETMENİ YOKSA ingilizce öğretmeni giriyor. 1 saat bile eğitim alıp almadığına bakmıyorlar.
..............

Tüm bu yazdıklarım farklı branşlardaki öğretmenlerin BTR olmasını onayladığım / desteklediğim anlamına gelmiyor. Tabiki buna karşıyım. Burda belirtmek istediğim tek şey HABER KONUSU ile HABER METNİ nin uzaktan yakından ilgisi yok. ELLE TUTULUR TARAFI HİÇ YOK

Sen diyorsun ki doktor olmayan köye gidersem bana doktorluk yakışır!

Bu kafayla bu ülkede zaten her işi herkes yapar o zaman. Devlet hiç hakim savcı doktor mühendiste atamasın nasıl olsa herkes her haltı biliyor bu ülkede.

Ne boş adamsın Barbaryan

antiak' Alıntı:

Bu kafayla bu ülkede zaten her işi herkes yapar o zaman. Devlet hiç hakim savcı doktor mühendiste atamasın nasıl olsa herkes her haltı biliyor bu ülkede.

Ne boş adamsın Barbaryan
.
diyorum ki sana bana elle tutulur bir dava konusu söyle ????
bu adamların hangi kanun maddesine, hangi uygulamaya dava açacaklarını ve bunun fatih projesi ile ilgisini söyle. Ama kafadan uydurarak değil hukiki sebepleri ile birlikte söyle. bende bu forumdan üyeliğimi sileyim.

yok bilmeden mesaj yazıyorsan.
o mesajdan bu anlamı çıkartıyorsan haklısın arkadaşım. sana göre ben boş adamım. varsın öyle de kalayım.

antiak' Alıntı:

Ne boş adamsın Barbaryan
..
BTR nedir arkadaşım bana onun tanımını yap önce ?
BTR ne iş yapar.
Bu forumda herkes bas bas yazıyor. BİZ TAMİRCİ DEĞİLİZ ÖĞRETMENİZ diye.

Sen kendin diyorsun 3 yıldır görev istemiyorum diye.
Madem sana 4 yılda öğretmenlik yapmayı değil BTR olmayı öğrettiler neden görev istemiyorsun
Yok sana 4 yılda öğretmen olmayı öğrettilerse BTR lik benim işim değil diyorsan başkalarının btr olmasına neden laf ediyorsun ???

antiak' Alıntı:
Dip Not: 3 yıldır BTR başvurusu yapmıyorum meraklısı da değilim okulumuzdaki Teknoloji Tasarım Öğretmeni yapıyor Btr görevini, bilgisayar sınıfına sokmuyorum bile ona rağmen çoğu zaman diğer konularda benden yardım bekleniyor :) Dediğim gibi bu işi 100 saatlik eğitimle ya da 600 saatlik eğitimle gelenler değil 4 yıl öğrenim görenler yapmalı. Kısaca işin uzmanı farklı yapan farklı.
..
DİPNOT : O okulda ben BTR olsaydım görürdün kim kimi Bilgisayar sınıfına sokmuyor. Sen öğretmensin arkadaşım derse girer çıkarsın. Laboratuvarın sorumluluğu HİÇ BİR ŞEY BİLMİYOR OLSA BİLE o beğenmediğin BTR ye aittir. Dolayısı ile asıl ders harici senin orayı kullanmak için izin alman gerekir.

BOŞ ADAMMIŞSIN antiak.

Barbaryan sen konuş dur burada. Sen ister muhtar öl ister doktor ister muhendis sana herşey yakışır. Gerçi ben hangi kafaya ne anlatıyorsam zamanında baytarı bile öğretmen yapmışlar bunun ondan hiçbir farkı yok. Ben bayramda kurbanla falan uğraşayım sen takıl burada

@barbaryan sonuna kadar haklı...
Bilişim liseleri kurulması
Btr vs için kampanyalar davalar açılacağına açılma çalışmaları yapılacağına bilişim dersi için çaba gösterilmeli.
2009 yılında 33 saat derse giriyordum. Formatörlük dediler. Dedim nedir? Dediler 6-15 saat ders gerisi lab bakımı, okul teknoloji bakımı...full ders. Dedim zaten suan öyleyim. Salla gitsin.
Allah'a şükür gittiğim hiçbir okulda lab ve okul bakımlarına işim değil diyerek dokunmamazlık etmedim. Hem dersi hem bakımı ziyadesiyle güzel götürdüm. Birçok arkadas da yapmıştır.
Ancak 2010 ve sonrası okul okul dolaştım ders durumundan ötürü.
Bırak öğrenciyi öğretmeni bile tanıyamadım artık. Yaw ben bunla hangi okulda çalıştım?
Bu durum yani.

Onun için yine söylüyorum barbaryan sonuna kadar haklı.
@antiak farklı telden çalmak yerine denileni anlama çalışırsan sen de hak vereceksin

cyln' Alıntı:
@barbaryan sonuna kadar haklı...
Bilişim liseleri kurulması
Btr vs için kampanyalar davalar açılacağına açılma çalışmaları yapılacağına bilişim dersi için çaba gösterilmeli.
2009 yılında 33 saat derse giriyordum. Formatörlük dediler. Dedim nedir? Dediler 6-15 saat ders gerisi lab bakımı, okul teknoloji bakımı...full ders. Dedim zaten suan öyleyim. Salla gitsin.
Allah'a şükür gittiğim hiçbir okulda lab ve okul bakımlarına işim değil diyerek dokunmamazlık etmedim. Hem dersi hem bakımı ziyadesiyle güzel götürdüm. Birçok arkadas da yapmıştır.
Ancak 2010 ve sonrası okul okul dolaştım ders durumundan ötürü.
Bırak öğrenciyi öğretmeni bile tanıyamadım artık. Yaw ben bunla hangi okulda çalıştım?
Bu durum yani.

Onun için yine söylüyorum barbaryan sonuna kadar haklı.
@antiak farklı telden çalmak yerine denileni anlama çalışırsan sen de hak vereceksin
..
hocam boş konuşuyorsun diyenler kadar BOŞUNA KONUŞANI görmedim. ne zaman köşeye sıkışsalar anlamamazlıktan gelip KA-ÇI-YOR-LAR :)

Kurban işini daha anca bitirdik eve geldik. CYLN hocam ders olsun tabi olmasın diyen yok zaten ama benim dediğim çok açık. Okullarda BTR kadrosu açılacaksa açılsın ders olacaksa olsun ama bu işleri 100 saatlik 600 saatlik eğitim alan adamlar yapmasın. 4 sene okuyan adamlar yapsın kadroyla.(Görevlendirme değil) Şu an sadece günü kurtarıyorlar.

Benim şu an ki okulum için verdiğim örnekte BTR olan başka branş öğretmeni arkadaşı Bilgisayar sınıfına sokmuyorum lafı da bunun içindir. Adam zaten alan bilgisi kısıtlı. Almış bilmem kaç yılında eline formatör belgesi( Nasıl eğitim verildiğini herkes biliyor) Devlette gel günü kurtaralım sen çalış demiş. Ben bu adama birde bilgisayar sınıfının iş yükünü verirsem başını kaşıyacak zaman bulamaz. Birde tüm buna rağmen hala benden birşeyler isteniyorsa okulda bırakında bu adam yapmasın formatörlüğü 4 yıl eğitimini alan kişi yapsın bu işleri.

Barbaryan sana dediklerim hala geçerli sen 23 nisanda bile burada cumhurbaşkanı yok ben olayım diye o koltuğa git otur. O bile yakışır sana :-1:

BBNET
Geri