Fatih Projesi Çöktümü???

Kodla Büyü

cemo07

Üye
Arkadaşlar bu Fatih projesi ne alemde. bazı okullarda sadece tahtaları kurmuşlar sallamasyon bir şekilde. kimisine i3 kimisine i5 kimisine i7 işlemci takmışlar. kimisi hiç açılmıyor sorunlu. ilgilenen yok. alt yapı yok. ağ olayı hiç yapılmamış. tablet olayı hiç yok lafı bile geçmiyor?. büyük vurgunlar oldu gibi geliyor bana. biz bilişimcilere de vermişler fatih projesi sorumlusu yetkilisisin sen diye, kullanıyorlar. (iş yükü bence ). yazık valla. bizim ilçedeki okullarda olanlar ve gördüklerim bunlar.

Yazık milletin o kadar parasına, bu olayın başında bence bilişimden anlayan yetkili uzman birisi yok.

YÖNETİM FELSEFESİ

Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi.

Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.Türk Takımında ise 2 kişi kürek çekiyor, 3 kişi şeflik 3 kişi müdürlük yapıyor 1 kişi de dümeni kullanıyordu.

Her iki takımda, performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçti.

Büyük gün geldi ve iki takımda, kendini hazır hissediyordu. Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar...

Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılmıştı.Türk Şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi.

Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu düzenlenen raporlara göre hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi. Çözüm olarak yönetimdeki düzeni güçlendirmek için 1 genel müdür atandı, ve sandaldaki ağırlığı dengelemek için kürekçi sayısı da 1 e indirildi.

Japonlara yeni bir yarış teklif etme kararı alındı. 9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandı. Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu. Türk Takımında ise yeni yapılanma şekli şöyleydi:

1 Genel müdür

3 Bölgesel müdür

3 Dümen şefi

1 Dümenci

1 Kürekçi

İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar.

Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti. Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu,

müdürlere ve diğer personele sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi.

BU İŞ BİZE PATLAMASA BARİ :))))

cemo07' Alıntı:
Arkadaşlar bu Fatih projesi ne alemde. bazı okullarda sadece tahtaları kurmuşlar sallamasyon bir şekilde. kimisine i3 kimisine i5 kimisine i7 işlemci takmışlar. kimisi hiç açılmıyor sorunlu. ilgilenen yok. alt yapı yok. ağ olayı hiç yapılmamış. tablet olayı hiç yok lafı bile geçmiyor?. büyük vurgunlar oldu gibi geliyor bana. biz bilişimcilere de vermişler fatih projesi sorumlusu yetkilisisin sen diye, kullanıyorlar. (iş yükü bence ). yazık valla. bizim ilçedeki okullarda olanlar ve gördüklerim bunlar.

Arkadasım hangi okulda tahtalalarin aynı fazda olmasına rağmen konfigürasyonu farklı ise ara il koordinatörünü sor. Açılmıyor sorunlu ise gökten gelip bakacak değiller servis kaydı oluştur. Alt yapı için okulun Lise ise (fen, Anadolu, imam hatip ) kurulu değil ise sebebini ilden öğren, başka türde okul ise zaten daha yapılmadı.

sanırım bitmesını bekliyorsun. bizim buralarda hersey normal. etkileşimli tahtalardan da tüm öğretmenler memnun kara tahtalara geri dönmek isteyenler var sanırım.

nosTRa' Alıntı:
cemo07' Alıntı:

Arkadasım hangi okulda tahtalalarin aynı fazda olmasına rağmen konfigürasyonu farklı ise ara il koordinatörünü sor. Açılmıyor sorunlu ise gökten gelip bakacak değiller servis kaydı oluştur. Alt yapı için okulun Lise ise (fen, Anadolu, imam hatip ) kurulu değil ise sebebini ilden öğren, başka türde okul ise zaten daha yapılmadı.
ortaokuldayım sadece tahtaları kurdular 2 ay geçti ses seda yok elbet ilçe ye de ile de sorduk onlarda net birşey bilmiyorlar beklemedeyiz. Bu arada alt yapı hiç kurulmadı sadece tahtaları çakıp gittiler. Projenin devam edip etmemesi benim derdim değil en fazla bt rehberliği almam dersime girer giderim ne varsa onu söyledim.

Bizim okula geçtiğimiz hafta 31 adet tahta teslim edildi. Sadece bildiğim bu :mrgreen:

bence de şu anda durağan seviyede.. çünkü 10 milyon tablet alımı için ihale şartlarının oluşması bekleniyor dediler.. Ben yine diyorum öğrenciye tablet verilmesi yerine her öğretmene tam donanımlı dizüstü verilebilirdi. Etkileşimli tahtalar olabilir ama tablet maalesef gereksiz kullanımlara yol açtı.. Her şeyde olduğu gibi bu projede ülkemizde yanlış anlaşıldı.. Öğretmenler bu tablet ne işe yarıyor oyun bile oynayamıyoruz diyor.. durumun vahametini anlayın yani..

gerekli olmayan bi şeydi. onca para ayrıldı. en azından o paranın hakkı verilebilseydi keşke. meb'in başlayıp da bitirebildiği proje yok ki. başbakan da cumhurbaşkanı olunca hepten sahipsiz kaldı f@tih.

Re: Ynt: Fatih Projesi Çöktümü???

cantepe' Alıntı:
fatih projesi üzerinden hukumeti eleştirmeye çalışanlar var. darbeci chp zihniyeti

Estağfurullah hocam ne haddimize.
Ortada bi eksiklik ve aksaklık varsa dile getirilir bu kadar basir. Korkma kimse senin hükümetine darbe falan yapmaz hele de bu saatten sonra.
Senin okulunda veya merkezi yerlerde bu proje tıkır tıkır islesede btr olmayan yerlerde köy ve hatta ilçe merkezlerinde bile arkadaşın bahsettiği şekilde ne yazık ki durum. Icler acısı. Proje çok güzel olabilir ama devamı gelmiyorsa ve takibi yapılmıyorsa kim olursa olsun eleştirilir. A partiside olsa B partiside olsa. Sonuçta bu projede kaç kişinin hakkı var

Şu ana kadar dilekçe verip de sonuca ulaşamadığım hiç bir durumla karşılaşmadım. Usulûne uygun yazılmış bir dilekçeyle şikayetleriniz hakkında başvuruda bulunun. Aldığınız cevaba göre hareket edin.

Varsa fikir ve önerilerinizi de yine "usulûne uygun" olarak meclise, başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına kadar yazın.

Dediğim gibi bu yolla ne kimseyle bir sürtüşme yaşadım, ne de sonuçsuz kaldım.

Bunun yerine, sürekli internetteki forumlarda bu tür başlıkların açılması, sadece polemik oluşturur. Hiç bir çözüm üretmez. Bayağı yazışmalar, iğnemeli yazışmalar yerine, bilimsel bir dil kullanmanızı rica ederim.

Eğitimin nicel yönden; öğretmen ihtiyacı, bina, derslik, ısınma, aydınlatma, güvenlik, temizlik gibi bir çok eksiği varken 2-3 yıla tamamen çöp olacak tabletler ve 5 yıla kalmadan çöp olacak etkileşimli tahtalar için dünyanın parası gömüldü.

Tablet olayı başlı başına israf, etkileşimli tahtalar ise bazı minimum fiziksel şartları sağlayan okullara kurulabilirdi.

fatih projesi kapsamında akıllı tahtaların mantıklı olduğu tabletlerinse fiyasko olduğu konusunda nerdeyse tüm bilişimciler hem fikiriz. ideolojiler üzerinden eğitim sistemini hırpalamak yerine çözüm önerilerimizi sunmak gerekir diye düşünüyorum.

cantepe' Alıntı:
fatih projesi üzerinden hukumeti eleştirmeye çalışanlar var. darbeci chp zihniyeti
yav hehe... Doğruyu yazarsın hükümeti eleştirmek için derler, darbeci chp zihniyeti olursun, doğruyu yazarsın AKP yandaşı derler, yandaş olursun. Allah bu öğretmen camiasına akıl fikir versin diyorum. Fatih projeisyle ilgili görüşlerimi ise ayrıtılarıyla bir çok başlıkta yazdığım için sadece :mrgreen: ve geçiyorum.

nosTRa' Alıntı:
cemo07' Alıntı:

Arkadaşım il ve ilçenin hiç bir bilgisi yok. ben de fatih projesini yürüttükleri için Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünü aradım. dedikleri şu oldu. " Vestel kafasına göre işlemciler taktığı için o tahtaların sizde olması bile resmi değil dedi.vestel ve bakanlık görüşmeleri devam etmekte. bu yüzdende sizlere yönetici şiflerini de veremiyoruz " dediler. onlarda bir şey bilmiyor aslında. sonra baktım başka bir okulda 2 senedir aynı durumda bekliyorlarmış. ben de anladım ki proje çökmüş. bu arada vestelciler okula geldiler. kullanıcı adı ve parolasını dahi bilmiyorlardı:) onuda ben buldum. (ETKullanici yerine @Kullanici denediler günlerce).açılmayanların imajını sorunsuzca yükledim.(ki bu benim işim değil!!!) yani anlayacağın sorup soruşturuyoruz. sonrasında ise geriye tek bir lafım kalıyor. "valla yazık."

sorun yok hocalarım boşa sorun üretmeyelim

yavaş yavaş oturur, düşününki fatih projesi zaten yoktu alın elinize kalemi dersinizi işleyin

bizim okula kuruldu daha teslimat olmadı biz imajları yükledik anahtarları verdik tıkır tıkır herşey yolunda

Bence etkileşimli tahta çok iyi düşünülmüş ama tablet olayında büyük sıkıntılar var. Acaba kaç öğretmen derste tablet kullanıyor ?

tahta kurulumları yapılıyor. yakında tablet dağıtımı yapılacak. öncelik faz2'nin öğretmenleri ve imam hatipler. alt yapı keşifleri yapıldı ama ses seda yok.
şimdi bu proje birden çok bileşenden oluşuyor ve her birini farklı firma yapıyor ve birleriyle alakaları yok. tahtayı takan vestel, altyapıyı yapan innovia, tablet telpa vs.
proje genel olarak çok dağınık. herhangi bir sorunda resmi bir yetkili bulmak çok zor. il koordinatörlerinin de bilgisi yok normal olarak. çünkü tahtanın ne zaman takılacağını sadece vestel biliyor. en çok sıkıntı yaşayan da btrler, il-ilçe koordinatörleri. adamlar parayı kazanıyor derdini bizler çekiyoruz. eğitim öğretimin aksaması, ne ilgili firmanın umrunda ne de ilgili bakanlığın.
netice itibari ile fatih projesi devam ediyor.

Bizde 3 yıl önce Vestel tabletler dağıtıldı. Şimdi okulda yetmiş küsür tane öğretmen tableti gelmiş. Öğretmenlerden Vestel tabletlerini teslim alıp yeni gelen GM tabletleri dağıtmamız isteniyor. Vestel tabletleri ne yapacağız merak ediyorum. Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz?

Okulumuzda tahta kurulumları (bir eksik tahta ve yan tahtaların ters montajı haricinde) tamamlandı. Dün altyapı için iki tıfıl göndermişler. Görseniz adamları milli eğitim müdürü sanırsınız. Yer gösteriyoruz, beğenmiyor, server ve ups kantine kurulacakmış! İnanın dövmemek için zor tuttum kendimi. Ne öğretmenlerin ne de idarecilerin iş ve işleyişte tuzluktan farkı yok. Vestel de innovia da bunu gayet iyi biliyor ve ileride çıkacak sorunları bildikleri halde kar amacıyla saçma sapan işleri göze alıyorlar. Sonu hayır olsun!

Görev yaptığım okulda bu sene 3. yılım. 2012 yılında okulumuza akıllı tahtalar kurulmuş ama binanın güçlendirilmesi gerektiğinden dolayı hala tahtalarda İnternet altyapısı yok. Sözde temmuz-ağustos ayı gibi kuracaklarını söylediler ekim ayı geldi henüz bir ses seda yok. Bir yandan seviniyorum alt yapı olmadığı için öğrencilere tablet dağıtımı yapılmadı diye bir yandan da teknoloji hakkıyla kullanılmadı diye üzülüyorum.

Eğitimde Teknoloji kullanmamak artık mümkün değil... Öğrenci daha derse gelmeden evinde internetten öğrenip gelebiliyor. Zaman online eğitim zamanı...

Eğitimde teknoloji kullanımı kaçınılmaz bir zorunluluk. Bu kadar karamsar olmamak lazım. Bu konuda kendini geliştirmeyen ve sınıfındaki hazır Etkileşimli Tahtayı kullanmayan öğretmen büyük vebal taşır ve öğrencilerden de "dinazor" damgası yer. Çünkü kullanan öğretmen yenilikçidir, kendini günceller! Kullanmayan yeniliğe kapalı ve klasik eğitim anlayışına devam eder ki artık öğrenciler elektronik ekranda "görerek" ve aynı zamanda "işiterek" öğrenmeyi tercih ediyor. Evinde bilgisayar elinde akıllı telefon olmayan kaldı mı?

Tabletlere gelince... Teoride büyük faydaları olan ancak bizim gibi hazır bilgiye alışmış bir toplumda öğrenci için oyun ve eğlence amaçlı kullanılma riski çok yüksek...

Eğitimde -Teknoloji- Şart!

BBNET
Geri