fatih kablolu internet sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan badem85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

badem85

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar fatih ağına kablosuz bağlanılabiliyor fakat kablolu şekilde bağlanamıyor. Sistem odasındaki modemi açtım kapattım ama sorun düzelmedi. Sorun neden kaynaklanabilir? Ben ne yapabilirim? şimdiden teşekkürler.

Tüm okullarda benzer sorunlar vardı. Biraz önce geldi kablolu ağ. Gelmediyse DNS'i elle yapılandırıp 195.175.39.39 195.175.39.40 olarak verirseniz geliyor.

hocam tek tek bilgisayarlara mı vereceğim dns i yoksa hepsine verebileceğim bir yol var mı?

Ağ yönetici programlarıyla yapabilirsin belki denemek lazım. Geçici bir sorun olduğu için ben en çok kullanılan bilgisayarlara elle verdim. 10 bilgisayar 10 dk mı almadı.

hocam az önce dns verdim. ama olmadı size zahmet yapacağım işleri daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?

Hocam yerel ağ bağlantısı->özellikler->internet protokolü sürüm 4->özellikler->aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan->ilk boşluğa 195.175.39.39, ikinci boşluğa 195.175.39.40 yazıyoruz. Tamam diyoruz. Yaptığım işlem buydu. Sizde bunu yaptıysanız ve gelmediyse sizde farklı bir sorun olabilir. Türk Telekom Kurumsal Müşteri Hizmetlerini arayın isterseniz. 444 45 64.

teşekkür ederim hocam evet bende bu işlemleri yaptığım halde gelmedi. Ama dediğim gibi okulun kablosuz ağını kullanıyorum şimdi. Başka yapabileceğim bişey kalmadı sanırım. Beklemedeyim.

Sayın hocam,

fatih ağ alt yapısı ile ilgili son günlerde bir çok sıkıntı formda paylaşılmaktadır. anlaşılan geçişlerde bir çok sıkıntı yaşanmaktadır. 1 saat önce çalışan sistem sonrasında hata vermekte veya hiç işlem yapılamamaktadır. :|

Allah sabır versin diyelim.

sabah geldiğimizde fiber internet çalışmıyordu öğleye doğru düzelttiler.

okulda fiber kullanıyoruz Fatih Projesi kapsamında internet hızını 291 Mbit ölçtüler ama 40 mb dosyayı 5 dk indirdi bu nasıl iş arkadaş google bile açılması 10 sn sürüyor

badem85' Alıntı:
teşekkür ederim hocam evet bende bu işlemleri yaptığım halde gelmedi. Ama dediğim gibi okulun kablosuz ağını kullanıyorum şimdi. Başka yapabileceğim bişey kalmadı sanırım. Beklemedeyim.
Hocam fiber netin kablosuz internetini nasıl kullanıyorsunuz?Henüz kullanılamıyor diye biliyorum?

incisu' Alıntı:
badem85' Alıntı:
Hocam fiber netin kablosuz internetini nasıl kullanıyorsunuz?Henüz kullanılamıyor diye biliyorum?

Kablosuzu da
kullanamıyoruz hocam meğer müdür beyin laptopu eski net ağına bağlanmış.

Okula akıllı switch takıp gitmişler yazın. Okul açıldığından beri ağ sorunlarıyla debeleniyorum. Özellikle ağ yazıcıları bir çalışıyor bir çalışmıyor. Bu nasıl iştir anlamadık.

evet Akif hocam. ben bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım ama iki gündür internetimiz yok. İlden doğru düzgün bir cvp bile alamıyorum. bakalım beklemedeyiz.

BBNET
Geri