Fatih faz1 Tahta Çöktü ne Yapmalı :

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bznesm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bznesm

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhabalar Arkadaşlar

İlk defa Fatih projesi olan lisede BTR Görevlendirmesine başladım ve bir tahtanın sistemi çökmüş

beni tahtaya sistemi kurmam gerekiyorda bunu nasıl yapabilirim diğer tahtalardan acronis ile yedek alsam hiç açılmayan tahtaya nasıl yükleyeceğim bu 1

ikincisi yedeği yüklerken bilgisayarda c d olarak secmemiz gereken alanda tahtalarda nasıl oluyor yani pardusde var diyelim extradan bi seçim yapıyor muyuz

elimde imaj yok su an netten indirsem 20 gb larda çok uzun sürecek daha önce clonezilla kullanmadım acronisle nasıl yapılacağını anlatsanız süper olur

ve iki flash belleğe mi ihtiyacım olacak birinde acronis başlayacak ikincisindede diğer tahtalardan aldığım yedek çünkü tahta direk siyah ekranda kalıyor fatih sayfasından sonra hiç açılmıyor şimdiden teşekkürler

Hocam kendi içindeki sistemi yüklemeyi denediniz mi?
Denemediyseniz şöyle yapılıyor: Tahta açılırken F8 e basıyorsunuz, Bilgisayarı Onar seçeceğini seçip yönetici şifresini girdikten sonra Windows u Yeniden Yükle yi seçiniz. Bu şekildeçözülebilir

baştan itibaren şu şekilde yapsaydınız tüm sorunlardan kurtulurdunuz...
tahta açık olduğu halde denetim masasında kurtarma bölümü daha sonra gelişmiş seçenekler ve windowsu yeniden yükleme ile tahtaya temiz bir format atılır..
daha sonra gerekli tüm programlar yüklenir...acronis ile bir hdd veya büyük ebatlı flash belleğe imaj alıınır daha sonra problem çıkarsa ilgili tahtaya imaj çakılır...oldu bitti.

mevcuıt durumda desertrose hocamın dediğini yapmalısınız ya da akıllı tahta imajı diye aratıp daha sonra indirip usb format deneyebilirsiniz.

only61' Alıntı:
baştan itibaren şu şekilde yapsaydınız tüm sorunlardan kurtulurdunuz...
tahta açık olduğu halde denetim masasında kurtarma bölümü daha sonra gelişmiş seçenekler ve windowsu yeniden yükleme ile tahtaya temiz bir format atılır..
daha sonra gerekli tüm programlar yüklenir...acronis ile bir hdd veya büyük ebatlı flash belleğe imaj alıınır daha sonra problem çıkarsa ilgili tahtaya imaj çakılır...oldu bitti.

mevcuıt durumda desertrose hocamın dediğini yapmalısınız ya da akıllı tahta imajı diye aratıp daha sonra indirip usb format deneyebilirsiniz.

desertrose' Alıntı:
Hocam kendi içindeki sistemi yüklemeyi denediniz mi?
Denemediyseniz şöyle yapılıyor: Tahta açılırken F8 e basıyorsunuz, Bilgisayarı Onar seçeceğini seçip yönetici şifresini girdikten sonra Windows u Yeniden Yükle yi seçiniz. Bu şekildeçözülebilir

teşekkürler hocam benim durum için desertrose hocamın dediği yöntemi denemem şart herhalde ordan başlayayım

Arkadaşlar okuldakİ Faz 1 tahta açılıyor ve fatih ekranı geliyor. İmage'ım elimde var usb klavyeden açılış yöneticisinin gelmesi için bekliyorum ama o ekran gelmiyor. F7, F8 hepsine bastım açılış yöneticisine girmeden Fatih ekranında kalıyor. Tahtanın tek yaptığı iş açılması ve fatih ekranında kalması. İmage diskine nasıl yönlendirebilirim. Fikri olan var mı ? Şimdiden teşekürler

Hocam image varsa elinizde usb olarak, açılışta biosa girip ayarını değiştirin, flashtan başlasın. zaten sonra vestel ekranı geliyor ve enter a basarak devam ediyorsunuz

faz1 ler için elinizde hiçbir şey yoksa yarım saat içerisinde tahtayı ilk haline döndürebileceğiniz içindeki sistem en mantıklı yol olur.
Açılışta f8 e basınız.
Çıkan seçeneklerden bilgisayarı onar
sonra gelen administrator panelini enter'a basarak geçebilirsiniz illa şifre girmek gerekmez.
Daha sonra yükleme seçeneklerinden windowsu yeniden yükle seçeneğini seçin.
Kendi kendine işlem başlayacaktır normal bilgisayar gibi size c veya d ayırma biçimlendirme sormaz. Bu işlem tamamlanınca harddiskin C bölümü silinmiş D bölümü ise aynı kalacak şekilde sıfırlama yapılmış oluyor.

Daha sonra yapacağınız ilk işlem başlat -> msconfig yazıp enter , netsupport manager programını devre dışı bırakmak (Bunu yapmazsak program kurmada sorun yaşıyoruz) Bu da tamamsa yeniden başlat uyarısı çıkıyor başlatın ve tekrar açılışta f8e basarak güvenli modda açın.

Güvenli modda ;
Bilgisayar->Yönet->Kullanıcı Hesapları bütün hesapları vestel guest vs. devre dışı bırakıp administrator hesabını aktif hale getirin yani devre dışı bırak tikini kaldırın. Tekrar yeniden başladığında normal bir bilgisayar gibi istediğinizi yükleyin indirin atak kurun hatta size kalmış.

hocam tahtalardan birinin imajını alabilirsiniz yada windows yansıması oluşturup, arızalı tahtaya yükleme yapabilirsiniz. mersin İl Koordinatörlüğünün paylaştığı imaj var bi tane burda aratırsanınız bulabilirsiniz. 32 gb civarında elinizin altında dursun. çok kullanışlı. mekanik arıza olmadığı sürece sıkıntı yaşamaya gerek yok.

yeterki çöken sadece sistem olsun.. :mrgreen:
tek hamle ile bilgisayarı imaj ile başbaşa bırakın 20 dakika sonra sıfır model tahtanız olur zaten..

BBNET
Geri