fatih ağına bağlanamamak

Kodla Büyü

cerenimo

Aktif Üye
Arkadaşlar selamlar, dünden beri iki sınıf bilgisayarında aynı sorun oldu. Ne kablolu, ne kablosuz hiçbir şekilde bağlanamıyor. Başka wifilere bağlanıyor, ethernet kablosu da çalışıyor. Ama bilgisayarı internete çıkaramadım. Ağ sıfırlamadan elle dns girmeye hatta 2 kez formata kadar herşeyi denedim. Ne yaptıysam olmadı durum hala bu. eba giriş sayfasına yönlendirmiyor, bu siteye ulaşılamıyor hatası veriyor. Nasıl çözeceğim? Dünkü sorunu güvenlik duvarını kapatarak çözmüştüm, bunda o da işe yaramadı.
20260430_111003.webp

Aklıma gelen birkaç şey söyleyeyim deneyin hocam.
1- Sertifikayı kurup öyle deneyin hocam.
2- Wifiye bağlı iken alakasız bir site yazın örneğin yahoo.com bağlanmaya çalışırken eba login sayfasına yönlendirmesi lazım ben böyle aşmıştım bir defa.
3- Çalışan bir Live Pardus ile deneyin. Aynı sorunu orada da verecek mi görmemiz lazım.
4- Format attığınız ISO dosyası custom bir iso ise bazı servisler arkaplanda kapalı olabilir dhcp discover işlerinde sorun çıkabiliyor bazen. Farklı bir iso dosyası ile deneyin. Mümkünse el değmemiş bir iso olsun.
5- İnternete bağlanan tahtalar ile bağlanmayanların kablolu ip yapılandırmasını gönderir misiniz. Kendi okulumda böyle bir sorunum vardı. Birkaç tahta bu şekilde idi. Farklı ip grubuna bağlanıyor ve interneti olmuyordu bir türlü. fatih pysden kayıt açtırdım. uzaktan yapılandırma ile düzelttiler.

hocam tahta ile aynı sınıfta bulunan acess point çalışmıyorsa internet bağlantısı kablolu şekilde bağlanmaz. kanal içindeki ek yerinden kabloyu değiştirip kablonun sağlam olup olmadığını bakın . yada uzaktan yapılandırma çözüm oluyor.

ilksms
Geri