Fatih ağı Laptop bağlantı sorunu

Kodla Büyü

serdemir

Süper Üye
Süper Üye
Yeni görevlendirildiğim okulda Fatih projesi var ve okulun kablosuz ağı var. Ancak kablosuz ağı dağıtan router in ayarlarında DHCP etkin yapılmış ve kendi ip adresi üzerinden (192.168.6.1) ip dağıtımı yapacak şekilde ayarlanmış. Okula labtop getirip ağa bağlandığımda ip adresini bu cihaz üzerinden aldığı için modeme ulaşamıyor ve internet bağlantısı sağlanmıyor. Cihazın böyle ayarlanmasının özel bir nedini var mı? Ben bu cihazın ip dağıtma özelliğini kapatsam olur mu?

okulumda fiber internet yok bu konuda tam fikir sahibi değilim ama bir ara forumda fiber internet IP : 10.228.6.1 olduğu yazılmıştı ve şifresini vermişti.her okulda aynı mıdır bilmem.
bizim kullandığımız normal modem ve ben IP havuzunun belli bir kısmını sabit IP için diğer kısmınıda otomatik IP dağıtması için ayarladım.sorun yaşamıyorum.

Okulda fiber internet olduğunu sanmıyorum. 2 mbitle felan bağlanıyoruz. Kablosuz ağı dağıtan cihaz bildiğimiz acces pointlere pek benzemiyor. Wireless N Broadband Router diye bir cihaz. Acaba tabletlerle ilgili olarak mı ip dağıtma özelliği açık bırakılmış onu merak ediyorum.

BBNET
Geri