Fan devreye girmiyor

Kodla Büyü

serdem89

Aktif Üye
iyi geceler;
bir kaç seferdir arabanın fanı devreye girmiyor kendim fanı el ile açınca açılıyor. Arabayı kullanmaya başlıyorum araba ısınıyor normalde fanın devreye girdiği yeri biliyorum bakıyorum yükselmeye devam ediyor bekliyorum devreye girmiyor kendim el ile açınca fan çalışıyor araba soğuyor normal seviyeye düşüyor. Ne yapmam gerekir bilgisi olan var mı?

Hiç bir oto elektrikçisine falan götürmeyi denediniz mi acaba? Fan müşiri denilen termostatımsı cisimcik zamanla bozulabiliyor :roll:

yok kımseye göstermedim bir arkadaşa sordum sigortası falan bozulmuş olabilir tanıdık elektirikçi 15-20 liraya yapar ama bilmediğin için sana başka bir şey diyip yüksek ücret isteyebilir dedi. ben de sorun nelerden olabilir biraz öğreneyim ona göre hareket edeyim dedim.

bugün farkettim fan devreye giriyor fakat motor sogumuyor. Fanı acıyorum soguk ufluyor ama sıcak uflemıyor. termostad da mı arıza acaba

serdem89' Alıntı:
iyi geceler;
bir kaç seferdir arabanın fanı devreye girmiyor kendim fanı el ile açınca açılıyor. Arabayı kullanmaya başlıyorum araba ısınıyor normalde fanın devreye girdiği yeri biliyorum bakıyorum yükselmeye devam ediyor bekliyorum devreye girmiyor kendim el ile açınca fan çalışıyor araba soğuyor normal seviyeye düşüyor. Ne yapmam gerekir bilgisi olan var mı?

Hangi fandan bahsediyorsun hocam ? Elle nasıl açıyorsun? Araba ne? Kaç model ?

2003 kango hocam. Arabayı çalıştıyorum motor ısınıyor hararet yukselıyor sogutma fanı açılıyor ama hararet değişmiyor bir iki kişiye sordum termostat bozulmuştur dediler ama sorun ne anlamadım

Eğer kastettiğiniz fan; motorun ön tarafında bulunan radaytöre bağlı motor soğutma fanı ise; büyük ihtimalle termostat bozulmuştur.

Fakat öyle olsa idi "kendim fanı elle açıyorum" demezdiniz. Çünkü arabada elle çalıştırılan fan, arabanın iç göğsünde bulunan kalorifer sistemine ait olan fandır.
Bu fandan soğuk yada sıcak hava gelmesinde motorun sıcaklığı değil, sizin ayarladığınız soğukluk-sıcaklık derecesi etkilidir. Motorun hararet yapması ile buradan soğuk hava gelmesinin alakası yoktur.

Bir oto elektrikçisine gitmeden araştırma yapmanız güzel fakat kendi başınıza çözebileceğiniz bir sorun değil. Ki malzeme parası hariç 20TL civarı bir işçilik alırlar...

c1han' Alıntı:
Eğer kastettiğiniz fan; motorun ön tarafında bulunan radaytöre bağlı motor soğutma fanı ise; büyük ihtimalle termostat bozulmuştur.

Fakat öyle olsa idi "kendim fanı elle açıyorum" demezdiniz. Çünkü arabada elle çalıştırılan fan, arabanın iç göğsünde bulunan kalorifer sistemine ait olan fandır.
Bu fandan soğuk yada sıcak hava gelmesinde motorun sıcaklığı değil, sizin ayarladığınız soğukluk-sıcaklık derecesi etkilidir. Motorun hararet yapması ile buradan soğuk hava gelmesinin alakası yoktur.

Bir oto elektrikçisine gitmeden araştırma yapmanız güzel fakat kendi başınıza çözebileceğiniz bir sorun değil. Ki malzeme parası hariç 20TL civarı bir işçilik alırlar...

Motor fanı manuel olarak elle çalıştırılabilir.

wertyu6' Alıntı:
c1han' Alıntı:

Motor fanı manuel olarak elle çalıştırılabilir.

O zaman düzelteyim; termostat bozulmştur :++: Bi oto elektrikçiye gidip değiştirtin.

İstanbul zeytinburnundayım bu sene geldim buraya geçen yağ damlatıyordu sanayiye gittim 150 tl istedi yaptırmadım servise götürdüm 80 tl ye yaptılar. O yüzden sorunun ne olduğunu ne kadar malıyet olduğunu merak ediyorum. Bir kaç öğretmen arkadaşa sordum büyük ihtimalle termostat arızası dediler. bu termestot ne kadara değişir bilgisi olan var mı acaba? 2003 model kango

BBNET
Geri