fan 1 sn dönüp duruyor??

Kodla Büyü

gülayhoca

Aktif Üye
Arkadaşlar dün öğrenciler lab daki bir bilgisayarın power düğmesine zarar vermişler. ne yaptıysam kasaya elektrik gönderemedim
Problemin hangi kablodan olduğunu anlayamadığım için anakartı arızalı olan bir kasanın önyüzünü alıp bozulan bilgisayara taktım.
sonra power düğmesine basınca kasa çalıştı, fan dönüyo fakat p4X1 kablosunu takınca çalışmıyo fan az bi dönüyo duruyo
olay ne olabilir. kısa devremi yoksa başka bi arızamı? yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden teşekürler.

Re: power supply p4 x1 kablosu kısa devremi yaptırıyor?BTS

Power düğmesini bozmuşlarsa, muhtemelen kısa devre yapıyordur. Bu nedenle kasayı açıyor ama kısa devre devam ettiği için geri kapatıyordur.
Yapmanız gereken düğmeyi değiştirmek ya da eğer reset düğmesi çalışıyorsa bu durumda reset düğmesini power düğmesinin anakarttaki yerine takıp, bilgisayarı reset düğmesinden açmaya devam edebilirsiniz.

yakuphan' Alıntı:
Power düğmesini bozmuşlarsa, muhtemelen kısa devre yapıyordur. Bu nedenle kasayı açıyor ama kısa devre devam ettiği için geri kapatıyordur.
Yapmanız gereken düğmeyi değiştirmek ya da eğer reset düğmesi çalışıyorsa bu durumda reset düğmesini power düğmesinin anakarttaki yerine takıp,
bilgisayarı reset düğmesinden açmaya devam edebilirsiniz.
öncelikle cevabınız için teşekür ederim.
düğmeyi değiştirdim zaten hocam eski haliyle hiç elektrik almıyodu. düğme değişince budurum ortaya çıktı.
güç kaynağından ana karta iki kablo gidiyo birinde sorun yok ama ikincisini takınca fan biraz dönüyo kapanıyo.
yinede yarın okulda reset düğmesiyle açmaya çalışıcam.

Power supplyi sağlam olduğuna emin olduğunuz diğer bir power ile değiştiriniz. Büyük bir ihtimalle çalışacaktır.

arkadaşlar şuan üzülerek kendi konumu hortlatmış bulunmaktayım.

bugun yine bir pc açılmadı.
sorun, power tuşuna bastığımda fan 1 sn dönüp duruyo
güç kaynağını değiştirdim sonuç değişmedi, bazı forumlarda sorunun ram olabilceği söylenmiş ben çok ihtimal vermedim ama yinede ram değişikliğide yaptım sonuç aynı.
anakart yanmış olabilirmi.?

Re: Ynt: fan 1 sn dönüp duruyor??

Sanırım okulunuzda topraklama sorunu var ve Kasalar statik ten etkilenmiş.
2 gün, tüm fişlerin tamamı çekilmiş durumda kasayı beton zeminde bekletip tekrar deneyin.

COBOL' Alıntı:
Sanırım okulunuzda topraklama sorunu var ve Kasalar statik ten etkilenmiş.
2 gün, tüm fişlerin tamamı çekilmiş durumda kasayı beton zeminde bekletip tekrar deneyin.
teşekkür ederim bunu denicem.

Kasayı boş beton bir zeminde en ufak bir bağlantı bile olmadan en az 24 saat bekletin.Kasanın metalinin bir şekilde beton zemine temasını sağlayın.Yada betona arka boyasız metal kısmı gelecek şekilde, dik yatırın.
Gece okula gelen gerilim hatlarına statik düşmüş olması ihtimali var.
Biri 2 ay önce olmak üzere, 2 kere başıma geldi.

BBNET
Geri