F@TİH 1.Faz Alt Yapı

Kodla Büyü

aydınDr

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Değerli meslektaşlarım,

1.Faz Alt yapı Kesin Kabul işlemleri nelerdir.
Deneyimli arkadaşlar görüşlerini paylaşabilirler mi?

Saygılar.

1. faz kabulleri çoktan bitmiş omalı.
2. faz altyapı kabul işlemi olmasın ?
ihale şartnamesi internette olmalı. onu dikkatlice okuyun. maddeler halinde ilemler yapılmış mı kontrol edin.
bizim okul 1.fazı tamamlatana kadar ne badireler atlattı :?

1. fazda önceden yapılanlar geçici kabul idi bu seferki 1. faz kesin kabuller :)

kesin kabullerde nelere dikkat etmemiz lazım dün bi kaç sınıfı gezdim tahtanın altındaki data uçlarının çoğu boş bırakılmış bi kanalı açıp bakayım dedim kablo bile çekilmemiş ne yapayım sizce geçici kabul komisyonu nasıl bakmamış buralara anlayamadım

Alt yapıya gelen yetkili arkadaşların söylediğine göre FATİH 1. Faz ALT YAPI “kesin“ TESLIM ALMA IŞLEMLERININ ANKARA MERKEZDEN OTOMATIK YAPILDIGI belirtti...

Sınıflardaki data uçları boş olacak bildiğim kadarı ile.. Aynı şekilde diğer hocamızın dediği gibi kesin olmamakla birlikte firma yetkilisi gayet ironik bir şekilde kesin kabullerin genelde masabaşında yapıldığını söyledi..

Geçici kabulünü aldığım sınıflarda o kadar kontrole rağmen sonradan farkettiğimiz bazı aksaklıklar oldu.. Bunları firmaya defalarca iletmemize rağmen hiç bir şekilde geri dönüş yapılmadı..

Ayrıca yine geçici kabulden sonra arızalanan yerinden çıkan altyapı elemanları için yine arıza kaydı oluşturmamıza rağmen malesef hiç bir şekilde geri dönütte bulunulmadı..

2. faz geçici kabul yapacak arkadaşlara tavsiyem en ince detayına kadar incelemeleri... Ben o kadar incelememe rağmen o kadar vakit harcamama rağmen illa bir eksiklik buldum.. Bu arada tüm komisyonda yer alan kişilerin özverili çalışmaları lazım.. Tek BT rehber öğretmeni olarak kalmıştım ben diiğerleri sadece sağolsunlar imza atmaya geldiler o kadar.. Tecrübesizliğimizin kurbanı olduk..

İyi çalışmalar..

Bizim okulun fiberi daha yeni geldi... Hiç bir şeyini test edemediğim alt yapının nesini kesin kabul yapacağım bende bilmiyorum hocam... UTP kabloların sonlandırma işlemleri düzgün değil... 1-2 ay kullanımda atacağından eminim... Şimdi ilçeden gelecekler çalışıyormu tamam kabul edelim uğraştırmayın hocam diyecekler...

ziyaunal' Alıntı:
1. fazda önceden yapılanlar geçici kabul idi bu seferki 1. faz kesin kabuller :)
Alt yapı firmaları geçici kabul yapıldığında alması gereken paranın % 95 ini almaya hak kazanıyorlardı ve bu oranda paralarını aldılar. Geri kalan % 5 i alabilmeleri içinse kesin kabullerin yapılması gerekiyor. Bu da onlar için o kadar da önemli değil. Tabii ki artık ne arızalara gelirler ne de eksik, hata tamamlamaya. Araki bulasın adamları.

3 hafta önce altyapı şirketinden bir eleman geldi. adsl'i fibere çevirdi. 23 tahtayı tek tek birlikte dolaştık ve bağlantının olduğunu tespit ettim. duvardaki usb kablo bağlantısı da çalışıyor. ben de işleme imzayı attım. Şimdi yine yazı gelmiş kabul edin diye bizim iş kolay olacak çünkü 3 hafta önceden kontrol etmiştim..

Eğitimde Fatih Projesi 1. Faz kapsamında okulunuzun Yerel Alan Ağı (İnternet Altyapısı) kurulum işi Türk Telekom A.Ş. tarafından 2013 yılı içerisinde tamamlanmış ve yapılan işin geçici kabulü ilgili okul komisyonları tarafından yapılmıştır.
Yerel Alan Ağı Kurulum İşi Şartnamesi gereği geçici kabul işlemleri tamamlandıktan 1 yıl sonra kesin kabul işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda Okul Müdürünün başkanlığında 5’er kişilik asil ve yedek üyelerden oluşan (5 asil + 5 yedek olmak üzere) okul bazlı kesin kabul komisyonları kurulması gerekmektedir.
Bu komisyonlar ikisi konusunda uzman olmak üzere ilgili okulda görev yapan öğretmenlerden oluşturulacaktır. Uzman üyelerden bir tanesinin Bilişim / Elektronik branşlarından, diğer uzman üyenin ise Elektrik branşından olması zorunludur. Okulunuzda bu branşlardan personel bulunmaması durumunda bilgi giriş formunda uzman üye bölümünü boş bırakabilirsiniz. Ayrıca asil ve yedek üyeler farklı olmak durumundadır. (Asil üyeye yazılan personel aynı zamanda yedek üye bölümünde olamaz.)

diye mail gelmiş.

BBNET
Geri