Eylül seminer ek ders muamması

Kodla Büyü

alyhoca

Aktif Üye
Arkadaşlar Eylül semineri başlıyor malum ilk hafta online ikinci hafta yüz yüze olacak seminerler peki seminer dönemi için ne kadar ek ders ödemesi yapılacak net bilgisi olan var mı 30 mu 27 mi 15 mi 🤔

"Haftalık" değil de "seminer" başına 15 saat diye teamüller var. Eğer toplamda 15 saat verilecekse ikinci haftaya tanımlanır diye düşünüyorum. Tabi bu benim görüşüm.
Tam tersi ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde haftalık 15 saat olduğu çok açık yazılmış. Asıl sıkıntılı kısım bir yılda 4 haftayı geçemez diyor

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği​

Öğretmenlerin mesleki çalışmaları
MADDE 87- (1) (Değişik:RG-2/9/2020-31232) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler; eylül ayının ilk iş gününden
derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve nisan aylarında yapılacak ara
tatillerde, Bakanlıkça hazırlanan program dâhilinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
(3) (Değişik: 28/11/2019 tarihli ve 1810 sayılı CK) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre
yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve
fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

Son düzenleme:
ilksms
Geri