Eylül Ek Dersimiz Geri İsteniyor!

Kodla Büyü

desertrose

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bulunduğum ilde Bt rehberliği için 2 Eylül tarihinde il mem web sitesi üzerinden ilan yayınlandı. İlanda görevlendirmenin 15 Eylül-23 Ocak tarihleri arasında olacağı ve 5 Eylüle kadar form doldurup göndermemiz gerektiği yazıyordu. Bizler de yaptık, ancak görevlendirmemiz gelmedi.

ilanda tarih belirtildiği için okul açıldığı günden itibaren BT rehber öğretmeni olarak okullarda kalıp çalıştık. Her yıl görevlendirmemiz sonradan geldiği için buraya kadar olan durum normal. Ama dün itibariyle idarem ek dersi geri istedi benden. Mem demişki görevlendirme gelmeden niye ek ders veriyorsun. Biz ilanı dikkate alıp çalıştık, çaıltığım halde şimdi ibenden 15 günlük parayı iade etmem isteniyor.
Bu arada bazı okullları da ek ders yapılırken arayıp BT öğretmenlerine ek ders vermeyin demişler.
Ne yapabilirim arkadaşlar? Dilekçe yazdım derdimizi anlatmak için ama başkane yapılabilir?

Ek ders onaydan itibaren yazılır hocam, onaydan önce okulda bulunma zorunluluğu yok.

Onay tarihi de çalıştığınız dönemi kapsamıyormuş zaten. Usülen de onay çıksa bile okula gelip size tebliğ edilmeden yaptığınız görevlerden yasal olarak ekders talep edemezsiniz. Bazı yerlerde bu kural biraz esnetilir erkenden göreve başlatıp onayı sonradan eklerler ama hatalıdır. Geçmiş olsun.

Hocam onaylar her zaman sonradan geliyor burada.
Burada 15 inden itibaren ifadesi yer aldığı için çalıştık. Onaylar Ekim 14 itibariyle geldi

Hocam, resmi yazı gelmeden başlamakla hata etmişssiniz.
Parayı sizin bu aykı ek dersinizden kessinler. Saat üsulu olduğu için sorun çıkmaz.. Yanlış ekders ödenmesinde çözüm olarak bu yöntem kullanılır. Resmi oalrak hata idarede olduğu için onlar düzeltecek.
Kaç saat derse giriyorsunuz? ona göre kesilecek miktar değişir..

Yaptıkları plan uymamış hocam artık yapacak bişi yok artık.

BTR Görev talep dilekçesinde şöyle bir ifade var:
Bakanlığımız Fatih Projesi ve Bilişim Teknolojileri ile ilgili projelerinin yürütülmesinde, görevlendirildiğim okuldaki bilgisayar destekli eğitimin yürütülmesinde ve Bilişim Teknolojileri ile igili olarak görevimin gereği olan işleri hizmetin sürekliliği esasında yürüteceğime, kazanmış olduğum bilgi birikimini ve deneyimimi görev yaptığım okulda eğitim ve öğretimin kalitesinini artrılması konusunda kullanacğımı kabul eder taahhüt ederek, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevini kabul ediyorum.

Bence yerine başkası gelene kadar BTR görevini sürdürmen gerektiği belirtiliyor.15 Eylül den itibaren alabilmelisiniz.

Burası mersin mi hocam?? Biz almadık eylülde, onay 1 ekim itibariyle çıktı çünkü, okulda kalarak fahri çalısmıs olmussun hayrına artık.. Basvurup onaylanmayan arkadaslar var cünkü onlarda mı ek ders alacaktı?*

Onay ne zaman gelirse o zaman göreve başlarsınız, onaydan önce çalıştıklarınız köy sandığına.

Dilekçe yaz de ki btr yönergesinde her dönem başında valiliklerce görevlendirlir denir. Siz neden buna uymuyorsunuz. Başlama tarihi yazmanıza bile gerek yok zaten yonergede yazıyor dersin. Mem sorumludur, geri ödemiyorum deyin. Kesinlikle alamazlar kolay gelsin

wertyu6' Alıntı:
Ek ders onaydan itibaren yazılır hocam, onaydan önce okulda bulunma zorunluluğu yok.

hocam bu İl' de Valilik oluru Ekim 13 ünde alındı, ek dersler 1 Ekim den itibaren yazılacak,
demekki bu ilde geriye dönük ek ders ödemede bir problem yok, vali bile imzalıyor,
sıkıntı ne yaptığını bilmeyen İl MEM yöneticilerinde,

hocam onay gelmeden çalışmanız (iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum.) meb i bağlamaz. onay tarihinden önce keşke çalışmasaydınız. benzer bir durum 2 sene önce ilk btr görevlendirmeleri olduğunda bizde yaşanmıştı. bizleri okula göndermek istediler fakat onay çıkmadan gitmedim ben.

designbote' Alıntı:
hocam onay gelmeden çalışmanız (iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum.) meb i bağlamaz. onay tarihinden önce keşke çalışmasaydınız. benzer bir durum 2 sene önce ilk btr görevlendirmeleri olduğunda bizde yaşanmıştı. bizleri okula göndermek istediler fakat onay çıkmadan gitmedim ben.
o zaman İl MEM bize diyecekci,
biz ara sıra web sitemizde bazı duyurular yayımlarız siz bunları dikkate almayın, yada
bundan önceki yıllarda biz bu işi sürekli yanlış yaptık özür dileriz.

hocam görevlendirmeler 15 eylülden dönem sonuna kadar alınır. eylül ayının ilk iki haftası 15 saat 15inden sonrada 18 olacak. eğer 15inden önce 18 saat eksers yazıldıysa haftalık 3 saatten toplam 6 saat geri iade edilmelidir.

BBNET
Geri