Ey cemaat OPEL i nasıl bilirsiniz?

Kodla Büyü

aycaha

Aktif Üye
Merhaba arkadaslar
OPEL arabaları nasıl bilirsiniz? Tecrübesi olanlar paylasbilir mi?
Yalnızca Sedan tipleri
Benzinli veya dizel Yakıt durumu nasıl? (LPG takılsa üç aşağı beş yukarı durum nasıl değişir?)
Avantaj ve dezavntajları nelerdir?
Teşekkürler...

yakıtını bilmemde genel anlamda konforlu, iyi bir araçtır. dizel olursa tadından yenmez

iyi biliriz. dizel alırsanız 1.3 motoru çok hantaldır tavsiye edilmez.

Bende 1.4 Astra var memnunum. tavsiye ederim ama parçaları çok pahalı. Ama parçası ucuz olmalı dersen de Broadway den başkasına binemezsin...

:)

yorumlar icin tesekkurler...
1.4 ve yukarısını dusunuyorum daha doğrusu 1.6 filan...
Hani soyle yorumlar da gelirse sevinirim... Astra lar soyledir Vectralar boyle vs vs...

15-16 aydır 2005 model Astra Classic sedanım var Geçen aralık ayına kadar hiç sorunumuz yoktu kendisiyle Aralıkta iki kere arıza lambası yaktı yolda bıraktı. Birisinde sibop başları eğilmiş galiba, bujinin ateşleme şeysi motorun içine düşmüş ilkinde ikincisinde bişey çıkmadı bobinleri sökmüş takmışlar şimdi yine çalışıyo bi sorunu yok LPG li yakıtı zamlardan önce 1,50 den aldığımda uzun yolda 130 kr falan yakıyodu kaçışı süper konfor bana göre çok iyi değil idare eder opelinde binbir çeşidi var sen hangisini düşünüyosun Vectralarda motor arızası açıyo diye biliyorum...

aslında ben opel filan düşünmüyordum cok yaktıklarını dusunuyordum. Az yakan, Zorda kalırsam cabuk satabilecegim 1.5 - 1.6 gibi max. 20.000 TL ye kadar alabilecegim Sedan bir araba dusunuyordum. Sonra bi arkadas Opel harika bir araba cok az yakıyor dedi de... Bir sorayım bizim cemaate dedim.

1.6 astra cd model atiker tüplü arabam var. arabadan çok memnunum tam bir uzun yol arabası ama şehir içinde biraz ağır kaçıyor. parça değişimleri yani yedek parçalarıda oldukça pahalı. ama onun dışında konforlu ve rahat araba

Hocam Astra classcic tavsiyemdir. 1.6 olsun şöyle 2006-2007 üstüne birde sıralı lpg tadından yenmez. bende 2004 astra classic 1.4 var. 5 yıldır bende periyodik değişmesi gereken parçalar dışında ekstra dan 1 lira harcamadım. Alt takımları çok sağlam. Sert bir araba. Kesinlikle tavsiyemdir.
Ayrıca http://www.opelim.net her türlü paylaşım var. Opelcilerden Sonsuz destek.. :++: ...

idealsevgili' Alıntı:
aslında ben opel filan düşünmüyordum cok yaktıklarını dusunuyordum. Az yakan, Zorda kalırsam cabuk satabilecegim 1.5 - 1.6 gibi max. 20.000 TL ye kadar alabilecegim Sedan bir araba dusunuyordum. Sonra bi arkadas Opel harika bir araba cok az yakıyor dedi de... Bir sorayım bizim cemaate dedim.

Bahsettiğiniz özelliklerde özellikle çabuk satılma, az yakma ve 20.000 altı en uyun arabalar...

1) Clio symbol 2007 ve üstü (1.4 olur ama)
2) Toyota Corolla 2000-2002 arası
3) Megan 1.6 sanırım 2003-2005

En uygunları bu araçlar ve benzerleri olur gibi hocam...

metefe hocamın söyledikleri arabalardan clio'yu hiç sevemedim hiçbir modelini, corollaya oldum olası hayranım
megane 5 senedir felan kullanıyorum peynir ekmek gibi gidiyor araba çabuk satılma açısından megane 1.6 2001 var bizde astra 1.6 2005 kadar iyi kaçmıyor fakat uzun yolda bence daha konforlu bir araç ama parçasıda astradan aşağı kalmaz ufacık bi plastiği dünyanın parasını istiyorlar hocam ...

1.6 vectram var hocam opel al başka arabaya binmek istemezsin bu kadar söylüyorum sana :)
çevremdeki arkadaşlarımda değiştiriyo arabalarını teker teker opel alıyolar :) vectra alacaksan 2.0 motordan uzak dur yakıt ve vergiden tasarruf için

hocam yakıt konusunda diğerler sınıflarındaki araçlara göre daha fazla yakıyıor ama konfor derseniz on numara bir araç..
bende opel corsa kullanıyorum sıralı sistem tüpte taktırdım. Gayet güzel 2 senedir kullanıyorum uzun yolda falan hiç yormuyor tavsiye ederm.

Astra classic sedan için pek olumlu bakmıyorum. Frenleri çok iyi değil, konfor ve malzeme kalitesi pek iyi değil. Dışarıdan büyük gibi duruyor ama iç mekan hacmi küçük. Hızlanması çok iyi - arkadaşın dediği gibi iyi kaçıyor - ama frenler hiç hoşuma gitmedi. Tavsiye etmem - yeni sedan ı hoş duruyor ama onu da kullanmadım - bir de fiyatı daha pahalıdır tabi yenisinin.

aklımda hiç yokken tavsiye üzerine 2000 opel astra cd aldım.tartarini sıralı sistem var.şunu söyleyebilirim: sağlam araba, işçilik çok iyi 10 yıllık araba ama ne kapı kolları ne koltuk kılıfları ne de başka bir yerinde bozulma, kırılma, eskime yok (arkadaşın 2004 megananı görünce bi kez daha iyi ki opel almışım dedim), tüpte yakıtı çok güzel (benzinde nasıldır bilemiyorum ama alman arabası olduğu ve benzinin de 3,67 olduğu düşünülürse az yakar diyemem).parça olarak evet pahalı ama neye göre pahalı diye sormak lazım zira o sınıf arabaların markası ne olursa olsun toyota, vw, ford vs parça fiyatları aşağı yukarı aynı...Allah yardımcın olsun çünkü akıl veren çok olur ve emin ol aldıktan sonra (hangi marka model olduğu önemli değil) niye bunu aldın şunu alaydın ya diyecekler kesinlikle kulak asma...kolay gelsin...

eyrek' Alıntı:
Allah yardımcın olsun çünkü akıl veren çok olur ve emin ol aldıktan sonra (hangi marka model olduğu önemli değil) niye bunu aldın şunu alaydın ya diyecekler kesinlikle kulak asma...kolay gelsin...

çok doğru bir yorum hocam. Nihayetinde herkesin bir fikri vardır.

hocam ben de 1,6 astra var. benzinli km de 230 lira yakıyor. tabi tüp takılırsa bu rakam oldukça düşer.
kesinlikle tavsiyemdir..

ekicimert' Alıntı:
metefe hocamın söyledikleri arabalardan clio'yu hiç sevemedim hiçbir modelini, corollaya oldum olası hayranım
megane 5 senedir felan kullanıyorum peynir ekmek gibi gidiyor araba çabuk satılma açısından megane 1.6 2001 var bizde astra 1.6 2005 kadar iyi kaçmıyor fakat uzun yolda bence daha konforlu bir araç ama parçasıda astradan aşağı kalmaz ufacık bi plastiği dünyanın parasını istiyorlar hocam ...

Hocam kesinlikle haklısınız..
Benim demek istediğim bizim bindiğimiz arabalar araba değil!!!
Mutlaka sonunda satacağız...(Bir passat yada mondeo alıp keyifle binseniz ne ala.)
Araba alırken yedek parça, ikinci el, servis v.b. konulara bakarsak en uygun araba Türkiye şartlarında garip ama Renault:) Bende sevmesemde yakındada megan alacam...
Bu arada opele almanyada araba gözüyüyle bakmıyorlar...İşte demek istediğim Ülke şartlarına göre otomobiller satılıyor...

hocam sakın alma, hem yakıtı çok hem de servisi acayip pahalı...dizel hiç alma 1250 cc motoru var acayip performanslı ama genel olarak 100.000 den sonra krank kesiyormuş bunu yetkili servisinde tanıdığımdan öğrendim

opel almanların tofaşıdır
eğer ekonomik araba istiyorsan japonları dene
sırayla toyota-honda-mazda

opel almanların tofaşıdır
eğer ekonomik araba istiyorsan japonları dene
sırayla toyota-honda-mazda
Hocam sen ya opele ya tofaşa hiç binmemişsin :) bence opeli bi tecrübe et fikrin değişecektir.. yada en azından fiyatlarını bi kıyasla opelle diğer markaları ;)
japon arabaları konusunda katılıyorum honda toyota da güzel arabalar..

10 yıla kadar rahat kullnırsn sonra tamirciye mekk dokursun
taş gibi arabadır amaa :+1:

97 vectra 2.0 vardı bende. sanayiye abone oldum sayesinde. 5 milyar paramı yedi. 11 bine sattım kurtuldum. süspansiyonlar ve direksiyon sertti. Allah düşmanıma versin opeli :puhaha:

hocam opel iyi arabadır ama parçası pahalı süspansiyonu sert yakıtı lpgde şehir içi 170-180 uzun yolda ise 140-150 max tank gibi araba ama parçası sorun tevsiyeederim sıralıyada çok iyi uyum sağlıyor motoru eğer modeli yüksek bi araba ise ne çekişte ne yakıtta sorun yaşarsın

6 ay megane, c4, baktım bir gunde 2004 opel vectra 1.6 c kasa aldım. hız sabitleyici sunroof otomatik klima vs konfor falan cok iyi.yakıt lpg li km de 18 kurus.eksi yanları ilk hızlanma yavas,parcaları pahalı.

opel astra CD 2 yıldır kullanıyorum. memnunum. Masraf çıkarmadı şükür. Yağını, trigerini, tekerleri, aküyü saymassak tabiki :)

iyi biliriz.

dizeline hantal demeyelimde 1750 devirin altında turbo aktif olmadığı için biraz ağır ama turbo aktif olunca 200 tork üretir...

duce' Alıntı:
hocam ben de 1,6 astra var. benzinli km de 230 lira yakıyor. tabi tüp takılırsa bu rakam oldukça düşer.
kesinlikle tavsiyemdir..
230 lira ????
23 kuruş dersen 1 litre benzinle 16 km yol mu yapıyorsun hocam.
bu fabrika verilerinde bile böyle bir akan yok. tüplü araba o civarda yakar.
biraz gerçekleri konuşalım.
yanlış fikir vermeyelim .
ben araba almayı düşünürken focus mu astra düşündüm focus aldım.

BBNET
Geri