Excimer Lazer Ameliyatı oldum

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 20 saat önce excimer lazer ameliyatı oldum. 2 gözümde toplam 8 derecenin üzerindeydi numaralarım. şu an gözlüksüzüm.

sorularınız varsa cevaplayabilirim.

nerde yaptırdınız. ne kadar ödediniz. herhangi bir sıkıntı oldu mu? göz numaranızın ilerlemesi durmuş muyud?

ziyaunal' Alıntı:
nerde yaptırdınız. ne kadar ödediniz. herhangi bir sıkıntı oldu mu? göz numaranızın ilerlemesi durmuş muyud?

Bursa'da Bahar hastahanesinde yaptırdım dün saat 16:00'da. Ücreti 1.750 lira (karta göre taksit imkanları var). ameliyattan sonra ilk iki saat ışığa çok duyarlı oldum ağrı oldu ama damlalar ile birlikte hemen düzeldi. göz numaralarım 1 buçuk sene öncesiyle aynıydı 0,25 büyüme olmuş sadece birisinde. O kadarı önemli değilmiş.

Ameliyat öncesi test yapılmıştır muhtemelen..Retina kalınlığını falan ölçmek için..Ben 4 yıldır lens kullanıyorum,Retina incelmiş olabileceği için ameliyattan çekiniyorum biraz.Bu konuda bir bilginiz var mı?

hep şöyle bir tez var. iyi bir şey olsa gözlüklü göz doktoru kalmazdı diye. ben de çok istiyorum gözlük kullanmayan bilmez ne kadar hayatı kısıtladığını. sizin doktor gözlüklü müydü :D

soouuk' Alıntı:
Ameliyat öncesi test yapılmıştır muhtemelen..Retina kalınlığını falan ölçmek için..Ben 4 yıldır lens kullanıyorum,Retina incelmiş olabileceği için ameliyattan çekiniyorum biraz.Bu konuda bir bilginiz var mı?

hocam lens hiç kullanmadım ben. ameliyattan önce test yaptılar yarım saat sürdü. hepsi olumlu geçti. ama internetten araştırmalarım sonucu dediğiniz olayı görmüştüm. lens kullananlar 1 ay gibi bir süre lensi bırakırsa ameliyata elverişli oluyormuş sanırım. araştırmanızda fayda var. ameliyatıda kesinlikle tavsiye ediyorum.

ziyaunal' Alıntı:
hep şöyle bir tez var. iyi bir şey olsa gözlüklü göz doktoru kalmazdı diye. ben de çok istiyorum gözlük kullanmayan bilmez ne kadar hayatı kısıtladığını. sizin doktor gözlüklü müydü :D

evet hocam gözlüklydü :) hep sormuşlardır adam bunalmıştır diye ben sormadım neden siz gözlüklüsünüz diye. ama şu var, bu ameliyat sonuçta estetik bir ameliyat. gözlükle barışık insanlarda olabilir. şahsen benim kafam biraz geniş olduğu için gözlük hep iz yapıyordu ama kurtuldum çok şükür.

Benim göz doktorum da çok iyi bir doktor ve gözlüklü..Ayrıca kendisi lazer ameliyatı yapmıyor. "Lazer ameliyatları için ne düşünüyosunuz?" diye sordum..Güzel birşey,ben de lazer uygulamak isterdim ama makineleri çok pahalı,biz ticari olarak hastanemize yeterli kârı sağlamayacağını düşündüğümüz için lazer ameliyatı yapmıyoruz ama istediğin bir hastanede gidip yaptırabilirsin demişti :)

soouuk' Alıntı:
Benim göz doktorum da çok iyi bir doktor ve gözlüklü..Ayrıca kendisi lazer ameliyatı yapmıyor. "Lazer ameliyatları için ne düşünüyosunuz?" diye sordum..Güzel birşey,ben de lazer uygulamak isterdim ama makineleri çok pahalı,biz ticari olarak hastanemize yeterli kârı sağlamayacağını düşündüğümüz için lazer ameliyatı yapmıyoruz ama istediğin bir hastanede gidip yaptırabilirsin demişti :)

pahalı olduğu belli hocam. şahsen ameliyat boyunca ulan ne teknoloji diye düşünürken hadi kalk bitti dediler :)

göz ameliyatında marka olmakta çok önemli öyle ha diyince tutmuyor. 500-600e de ameliyat yapan yerler var ama mesele göz olunca pahalıya kaçıyoruz :) o riske o yuzden girmiyorlardır.

soouuk' Alıntı:
Canım çekti walla benim de :) Yarın dünyagöz'e uğrayayım bakalım bi :)

hocam kesinlikle ağrı vs birşey yok. konu göz olunca ne yalan söyleyeyim titreyerek girdim ameliyata ama ameliyatta hemşireye bir fotograf ceker misiniz cesaretinde bile bulundum. en ufak bir acı yok.

soouuk' Alıntı:
Canım çekti walla benim de :) Yarın dünyagöz'e uğrayayım bakalım bi :)
Hocam dünya göz de ameliyat ücretini paylaşırsanız iyi olur. Zira bu yaz ankara dünya göz hastanesi normal bir göz muayenesi için benden 97 TL talep etmişti.

Doktorum en son teknoloji wavefront lasik dedi. Kartalgözü demekmiş. 1750 lira tutuyor. Dünyagözde tahminim aynı yöntemle yapıyorlar internetten araştırmıştım 2500 istiyorlar sanıyorum. marka oldular ne de olsa.

invem' Alıntı:
geçmiş olsun gözlüksüz olmak isterdim ben de ama korkuyorum

sağolun hocam. bu başlığı açmamın sebebi de bu. benim günler öncesinden uykum kaçmaya başladı yemek yiyemez oldum. ama o kadar basittiki keşke sizin yerinize tekrar ben olsamda gözleriniz düzelse :) bu arada dün gecede uyuyamadım ama mutluluktan.

Ben de sekiz senedir lens kullanıyorum lazer yaptırmak istiyorum ama 40 yasına kadar beklememi tavsiye etti bazı arkadaslar cunku tekrar göz bozulursa bir daha lazer yapilamiyormus. Ama artık lens ve gözlüğe tahammülüm kalmadı acaip bas ağrısı yapıyor.

kelebeketkisi' Alıntı:
Ben de sekiz senedir lens kullanıyorum lazer yaptırmak istiyorum ama 40 yasına kadar beklememi tavsiye etti bazı arkadaslar cunku tekrar göz bozulursa bir daha lazer yapilamiyormus. Ama artık lens ve gözlüğe tahammülüm kalmadı acaip bas ağrısı yapıyor.

bugün kontrole gittim. koruyucu lensler çıkartıldı ve değerler ölçüldü. toplamda 8 dereceden fazla olan gözlerim şu anda 0 derece. doktor dediki ömür boyunca bu numaralar 0 lı düzeylerde kalır. Ömür bu ne olacağı belli olmaz 15-20 yıl sonra gözlüksüz olacağıma, 15-20 yıl sonra (eğer olursa) gözlüklü olurum daha iyi.

kelebeketkisi' Alıntı:

üstelik teknolojinin gelişmesinide hesaba katmak lazım. ne malum 10-15 sene sonra tekrar bozulunca tedavi edilemeyeceği?

Kod:
...Bugünkü wave front teknolojisi uygulanarak yapılan ekzimer lazer veya LASİK müdahaleleri mutlaka direkt uygulanan lazer teknolojisinden daha iyi sonuç vermektedir. Fakat daha alınması gereken çok uzun bir yol vardır. Çünkü, görüntü yukarıda sıraladığım beş ortamdan geçip tekrar geri döndüğünde her ortamdaki küçük hatalar bir sonraki ortamdaki hatalarla birleşerek geometrik yanlışlara neden olabilmektedirler. Bu nedenle wave front teknolojisi şu anda herkese önerilecek bir teknoloji değildir.
http://www.7gunsaglik.com.tr/wave-front ... ojisi.html
bende yıllarca olmayı çok düşündüm ama cesaret edemedim. olanlar eminim memnundur fakat çok kafa kurcalayan sorular var. mesela yukarıdaki linkde alıntıladığım kısım kafamı karıştırdı. geometrik yanlışlık nedir? ameliyat olan arkadaşlar bu sorunu yaşadınız mı hiç?

asp-php' Alıntı:
ziyaunal' Alıntı:
asp-php' Alıntı:
2007 de ben olmuştum. 1,75 miyop vardı. 6 yıldır gözlüksüz

hocam herhangi bir sorun yaşadıdnız mı? yeniden numara artışı vs?
2-3 sefer muayene oldum sorun yaşamadım artış yok. Sadece güneşe karşı hassasiyet arttı.
güneşe karşı hassasiyet derken ne derece hocam. plajda güneş gözlüğü olmadan duramıyormusunuz mesela? veya güneş gözlüksüz araba kullanmak sorun yaratıyor mu?

koruyucu lens nedir hocam? ameliyattan sonra koruyucu lens mi kullanılıyor birde göze alınacak ufak bir darbede büyük sorun olabilir deniyor bununla ilgili bilgilendirildiniz mi?

BBNET
Geri