excelde toplama

Kodla Büyü

bormut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
mrb arkadaşalr excelde toplama yapmaksitiorum formülü giriyorum sonuç sıfır yazıyor sayı değerinin yanında TL yazdığından olabilri mi ? ekteki dosyaya bi bakarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

evet hocam aynen öyle TL yazmanızdan dolayı toplamıyor. Onları sayı olarak algılamıyor. değiştir komutuyla TL yazanların hepsini silip parabirimine çevirebilirsiniz.

hücrenin veri tipini para birimi olarak değiştirip elle yazdığın TL yazılarını da silersen düzelir.

teşekkürler hocam birimi para yaptım sııntı değilde TL yi ben yazmadım listede hazır var silmeside mesel olun için başka yolu vr mı diye sordum .. teşekkürler

sizin yaptığınız toplama işlemi zaten para birimi üzerinden değil mi? Yoksa normal toplama mı yapmak istiyorsunuz?

ikisinide denedim olmadı hocam ya ...mümkünse siz parabirimi üzerinden yapıp gönderebilirmisiniz aynı dosyayı formülüne bi bakayım...

sizin yazdığınızdan farklı bi formül değil zaten. Olmazsa yeni bir belge açın onun üzerinden önce veri tiplerini para birimi seçip yeniden girin değerleri. Yoksa formül aynı formül

hocam kendimin hazırladığı excelde TL olarak parabirimi ile toplamayı zaten yapabiliyorum. bu belgeyi emin evimden gönderdiler bende toplam ödemem gerekn para ne kadar onu hesaplamak istedim tek tek yerine formül ile yapmak istedim tl yazısını silince oluyo başka yere kopyalayınca filan olmuyo yeni belge açıp kendin parabirimini yazpı toplarsan oda oluo ama bu belgedeki olmuyo .... ilginiz için teşekkürler

valla tam neyin olmadığını anlamadım. sizin paylaştığınız belgede de dediğim değişikliği yapınca oluyor zaaten

size zahmet benim yolladağımı belgedeki sayıları değiştirmeden toplayıp yollaya bilrimsizin. sanırım neyi değiştirmem gerektiğini ben anlamadım .

BBNET
Geri