excelde "otomatik doldur"u kullanan var mı?

Kodla Büyü

goksirine

Aktif Üye
5.basamak takvim yapalım etkinliginde otomatik doldurdan bahsediyor ama ben bilmiyorum onu. denedim yapamadım da. bilen bir arkadas yardımcı olabilir mi?

hocam satır satır yaptıracaksın..
bir seferde 1den 30 a kadar değil de 1-7, 8-15 gibi hafta hafta dolduracaksınız

Hocam Excel de düzen menüsü içerisinde Doldur seçenekleri var
Önce bir hücreye değer giriyor, sonra doldurulmasını istediğimiz diğer hücreleri seçiyoruz
Düzen - Doldur seçeneklerinde Aşağı, Yukarı, Seriler kısımlarını deneyebilirsiniz

teşekkür ederim arkadaşlar. anladım ama kullanırmıyım tabiki hayır, tut çek işte dimi:) sağolun...

az önce gösterdim ben de. 2007 de menülerde bulamadım çok da aramadım açıkçası..sürükle bırak mantığıyla yaptırdırm mecburen, ptesi yazdım sürükle bırakla diğerlerini oto. doldurdu..

yaa bu otomatik doldurma olayı harfleri doldurmuyor mu? örneğin a yazıp çekince b,c,d,e dolmuyor mu?

boteakif' Alıntı:
yaa bu otomatik doldurma olayı harfleri doldurmuyor mu? örneğin a yazıp çekince b,c,d,e dolmuyor mu?
dolduru hocam ama sizin ilk önce bu sıralı listeyi excele tanıtmanız gerekecektir. bunun için yapmanız gerekenler (excel 2003 için anlatıyorum çünkü ben hala 2003 den üst süreme geçemeyenlerdenim)
araçlar-seçenekler-özel listeler-ekle diyerek alfabeyi tanımlatın.
sonra sürükle bırak etkin olacaktır

boteakif' Alıntı:

a, b ve c yi yazdıktan sonra üçünü seçip alta doğru çekerseniz seriyi tamamlıyor. Tek başına a yetmiyor sanırım.

bilgisayarcım' Alıntı:
boteakif' Alıntı:
dolduru hocam ama sizin ilk önce bu sıralı listeyi excele tanıtmanız gerekecektir. bunun için yapmanız gerekenler (excel 2003 için anlatıyorum çünkü ben hala 2003 den üst süreme geçemeyenlerdenim)
araçlar-seçenekler-özel listeler-ekle diyerek alfabeyi tanımlatın.
sonra sürükle bırak etkin olacaktır

Evet hocam özel listelerden yapılıyor. Siz 2003 için söylemişsiniz ben de 2007 için yazayım. Office düğmesinden excel seçeneklerine oradan da soldaki popüler başlığı altında özel listeler diye bir düğme mevcut oradan alfabeyi tanıtınca oluyor.

Diğer türlü a, b, c yazıp sol alt köşeden çekince sadece a, b, c yi çektiğiniz kadar tekrarlayarak yazıyor.

BBNET
Geri