K kemankes Aktif Üye Mesajlar 144 23 Mart 2008 #1 Arkadaşlar Excel'de açılan kutu oluşturdum.Açılan Kutuda seçilen değeri bir başka hücreye(b8) aktarmak istiyorum.Ama o değeri değilde o değer kaçıncı sırada ise onun sıra karşılığını aktarıyor(2 değerini).Nasıl halledebilirim. Ekli dosyalar excel.JPG 64.6 KB · Görüntüleme: 1,347
Arkadaşlar Excel'de açılan kutu oluşturdum.Açılan Kutuda seçilen değeri bir başka hücreye(b8) aktarmak istiyorum.Ama o değeri değilde o değer kaçıncı sırada ise onun sıra karşılığını aktarıyor(2 değerini).Nasıl halledebilirim.
M MstX Üye Mesajlar 20 23 Mart 2008 #2 Açılan kutu yerine, Veri>Doğrulama> İzin Verilen> Liste'yi dene istersen.
CadCam67 Seçkin Üye Seçkin Üye Mesajlar 350 23 Mart 2008 #3 Veri/ doğrulama/liste işinizi daha iyi görür
K kemankes Aktif Üye Mesajlar 144 23 Mart 2008 #4 MstX' Alıntı: Açılan kutu yerine, Veri>Doğrulama> İzin Verilen> Liste'yi dene istersen. Genişletmek için tıkla ... Evet o yolu biliyorum.Ama veri doğrulamada, açılan kutu sadece o hücreye tıklanınca gözüküyor.
MstX' Alıntı: Açılan kutu yerine, Veri>Doğrulama> İzin Verilen> Liste'yi dene istersen. Genişletmek için tıkla ... Evet o yolu biliyorum.Ama veri doğrulamada, açılan kutu sadece o hücreye tıklanınca gözüküyor.
M MstX Üye Mesajlar 20 23 Mart 2008 #5 İndis formülünü kullanmalısın o zaman. Yukarıda ki sayfaya göre bir başka hücrede "=İNDİS(A1:A5;A8)" olmalı.
İndis formülünü kullanmalısın o zaman. Yukarıda ki sayfaya göre bir başka hücrede "=İNDİS(A1:A5;A8)" olmalı.
M MstX Üye Mesajlar 20 23 Mart 2008 #6 Şu şekilde olabilir... Ekli dosyalar 1.GIF 4.7 KB · Görüntüleme: 1,314