excel yardım gerekli arkadaşlar

Kodla Büyü

dobra1979

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar şöyle bir şey yapmak istiyorum ama seçmeli derslerin yer aldığı bir açılır liste olacak. listeden matematik uygulamalarıını seçtiğimde o dersi alan öğrenciler listelensin istiyorum.

Doğru anladıysam, öğrenci listesi ve seçmeli ders sütunları varsa VERİ > Filtre uygularsanız derse göre listeleme yapabilirsiniz.

hocam filtrelemede istediğim gibi olmuyor ya da ben yapamadım dosyayı ekliyorum ayrıca derslerde sadece 2 tanesi görünüyor benim istediğim şöyle olmalı. Bilişim dersini seçtiğimde diğer derslerin görünmesin istiyorum sadece bilişim dersini alanlar listelensin bunu normal excel formülleriyle yaapabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

en üstteki hücreleri birleştirdiğiniz için sadece ilk sütunu alıyor. bil(me)diğim kadarıyla ayrı ayrı yapmak gerekir ama illaki vardır çözümü . bilen biri çıkar umarım. combobox ı nasıl yaptınız siz hocam :)

Hocam yan yana yapmak yerine şöyle yapın

ali-mat
ali-fen
ali-bilg
veli-din
veli-bilg
veli-mat

sonra süzdürürseniz sadece istediğiniz listeyi elde edersiniz. Aklıma gelen çözüm bu...

yadigartbaykal' Alıntı:
sen bununla idare et senin söylediğine de bakayım:)

Bende böyle yapmıştım,
hocam önce en çok seçildiğini düşündüğünüz 4 dersi filtreleyin, çıkan öğrencileri listden silin
sonra başka bir 4 lü grup belirleyin ve onlarıda silin
mesela ben
mat-fen-Kuran-ı Kerim-İngilizce
Mat-Fen-İngilizce-B.Eğitimi
Mat-Fen-İngilizce-Bilgisayar seçenleri filtrelemiştim geriye 20-30 kişi kalıyor, onlarıda elle bile ayarlarsınız. bende eklemek için bakıyordum hazırladığım dosyayı.

BBNET
Geri