hanedantr' Alıntı:arkadaslar merhaba elimde excelde 2 tarih var ve bunları toplamak istiyorum ornegin 3 yıl 7 ay 5 gun ile 2 yıl 1 ay 29 gunu sonucun bana 5 yıl 10 ay 4 gun cıkması lazım bunu hangi formulle naısl yaparım acaba
Eğer örnek dosya koyarsanız daha iyi bir çözüm bulunmasında yardımcı olmuş olursunuz.hanedantr' Alıntı:bu isimi cok uzatır acayip uzun bir veride yapacagım cunku ayrıntılı taploda
evt yazarken uanlıs yazmısım sagolası nhocamfatihkultukturkan' Alıntı:hanedantr' Alıntı:arkadaslar merhaba elimde excelde 2 tarih var ve bunları toplamak istiyorum ornegin 3 yıl 7 ay 5 gun ile 2 yıl 1 ay 29 gunu sonucun bana 5 yıl 10 ay 4 gun cıkması lazım bunu hangi formulle naısl yaparım acaba
Birde söylediğiniz iki tarihin toplamı 5 yıl 9 ay 4 gün yapmaz mıydı?
Modla çözüm güzel yöntemmiş hocam...fatihkultukturkan' Alıntı:mantık olarak söyle bir yöntem yapabilirsin. Eğer değerleri ayrı ayrı hücrelere yazarsan toplama yapabilirsin. Nasıl diyeceksin şimdiönce ilk tarihi gün türüne çevireceksin.
=((3*365)+(7*30)+5)+((2*365)+(1*30)+29) çıkan sonucu tekrar yıl ay gün çevirmek işinide sana bırakıyorum.