evdeki ekonomik düzen nasıl olmalı (eşi çalışan arkadaşlar)?

Kodla Büyü
xodeda' Alıntı:
Bir arkadaşım market te kasa önünde sıra beklerken evli bir çiftin aldıklarını ayrı ayrı odediginden bahsetmişti. Demek doğruymuş.
Hocam benim tavsiyem bütün parayı ve maaşları ona bırak. Ödemeler harcamalar birikimler sana ait de. Aylık harçlığını alırım başka şeye karışmam de emin ol bir süre sonra istemeyecektir.
Allah benim eşimden razi olsun. Şimdiye kadar ne maaşını sordu nede paradan bahsetti. Neredeyse ben vermeden para bile istemez.
Tabi bende bu durumu kötüye kullanmam çık şükür evimizide arabamizida aldık. Kötü aliskanliklarimda hiç olmadı.
Kısacası Allah kolaylık versin hocam sürekli bende çalışıyorum diyen kadınla yaşam çok zor. Bazı arkadaşlarımdan görüyorum.
:++:

hocam bazen insanlar eşleriyle sınanıyor.Öncelikle SABIRLI olup bol bol dua edin.sonra uzlaşma yollarını deneyip sakin sakin konuşulmalı olmuyorsada bencede verin tüm parayı ve hesabı birikimi o yapsın sonuçta 3,5 yıllık evli ve çocuk sahibisiniz

hocam başta konuşmak gerekiyor bu konuları yani evlenmeden önce. konuştum demişsiniz ama yeteri kadar etkili olmamış sanırım. şu dakikadan sonra yapılacak şey eğer borcunuz ödemeniz yoksa birikmiş paranın yarısını verin hesap kartını verin şu dakikadan sonra paranda maaşında özgürsün neye istiyorsan ona harca deyin. siz kendi maaşınızdan kiranızı faturalarınızı ödeyin pazar market alışverişlerini çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayın onun parasından tek bir kuruş bile istemeyin şunu da ben ödeyim ben alayım gibi bir teklif gelirse kibarca reddedin hallettim ben deyip konuyu açılmadan kapatın . üç beş ay belki idareli davranmak zorunda kalırsınız belki hiç birikim yapamazsınız ama eminim eşiniz bu durum karşısında mesajı alacak bir evde iki kese olamayacağını anlayacak ve eskiye dönmeyi kendisi isteyecektir. naçizane düşüncem bu yönde

0nursah' Alıntı:
hocam başta konuşmak gerekiyor bu konuları yani evlenmeden önce. konuştum demişsiniz ama yeteri kadar etkili olmamış sanırım. şu dakikadan sonra yapılacak şey eğer borcunuz ödemeniz yoksa birikmiş paranın yarısını verin hesap kartını verin şu dakikadan sonra paranda maaşında özgürsün neye istiyorsan ona harca deyin. siz kendi maaşınızdan kiranızı faturalarınızı ödeyin pazar market alışverişlerini çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayın onun parasından tek bir kuruş bile istemeyin şunu da ben ödeyim ben alayım gibi bir teklif gelirse kibarca reddedin hallettim ben deyip konuyu açılmadan kapatın . üç beş ay belki idareli davranmak zorunda kalırsınız belki hiç birikim yapamazsınız ama eminim eşiniz bu durum karşısında mesajı alacak bir evde iki kese olamayacağını anlayacak ve eskiye dönmeyi kendisi isteyecektir. naçizane düşüncem bu yönde

3 ay bile dayanamaz

Eniyisi siz bi ev alın kredi çekip borca girin hesapta para kalmayıp aysonunu zor getireceğiniz için bu problemde ortadan kalkar
O neysede eşinin banka kartı niye sende hocam ver kartını vatandaş haklı

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam eşiniz aşırı şüpheci anladığım kadarıyla. Yani mesele size güvenmemek değil de şüpheci ve ne olup bittiğini öğrenmek isteyen bir kişiliği var.

Bence önce niyetini anlayın. Deyin ki "bir ortak hesap açalım parayı oraya atalım, ne dersin." Böyle yaparsak bana güvenin olacak mı?"

Eğer evet diyorsa bunu yapın, böylece siz olmadan o, o olmadan siz o hesaptan para çekemezsiniz. Ama "olmaz benim hesabıma düşeni ver" diye ısrar ediyorsa, o zaman farklı düşünülebilir. Siz yine de farklı düşünmeyip o zaman tüm parayı ve faturaları, alışverişi, ... ona bırakın ve ona karşı soğuklaştığınızı da belli edin. Yani eşinize karşı daha soğuk davranmaya başlayın. Sizden ilgi göremeyince hatasını anlayacaktır diye düşünüyorum.
hocama katılıyorum. :+1: bu yolu bi deneyin derim. umarım sorununuz daha fazla büyümeden hallolur.

hocam bende daha yen evliyim 4 aylık :) ben bütün takıları falan bozdurup hanımın hesabına yatırdım..para onun hesabında duruyor..ayrıca bir ev defterimiz var bütün masraflar orada yazılıdır..nereye ne kadar para gittiği falan..zaten ödemeleri falan yapınca artan bir parada pek kalmıyor :puhaha: :puhaha:

BBNET
Geri