Ev sahibi, başkasına kiraya verdiği evde oturmasının kendisi açısından zorunlu ve samimi bir ihtiyaç olduğunu ispatlarsa mahkemeyi kazanır. Hem sadece kendisinin de değil, kiraya verenin eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla mükellef olduğu diğer kimselerin ihtiyacı olması olması hâlinde de dava açılabilir.İki evi varsa ve ikiside aynı ilçede kirada ise ne olur. Ev sahibi kendisi de kirada oturuyor ise birde.
Artirmiyorum diyemez salaklık etmiş. Devletin dediği gibi %25 artırıp yollamaliydi hesabınıza.Eğer derdi kirayı artırmak ise anlaşmaya çalışın. Benim kiracı da güncelleme zamanı gelince çıkarabiliyorsanız çıkarın artırmıyorum dedi, mahkememiz 2 ay sürdü. Tahliye kararı çıktı. Sonra istediğimden fazlasını teklif etti ama üzülerek kabul etmedim.
Kendimi bu konuda tecrübeli olarak gördüğümden bildiklerimi yazayım.Arkadaşlar 2022 Eylül ayında emlakçı ilanı vasıtası ile şimdiki 2+1 kiralık eve aynı zamanda yeni atandığım ilçeye taşındım.
Taşınırken emlakçıya buraya memur olarak geldiğimi ve en az 4-5 yıl oturacağımı söyledim. Emlakçı ise hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Zaten ev sahibinin alzaimer hastası olduğunu ve oğlunun bu işlerle baktığını söyledi. Tamam dedik.
Kiralarımı zamanında gönderdim. Zam yaptık her iki taraf da memnun.
Dün emlakçı aradı. Evden çıkman lazım ev sahibi kendisi oturacak diye. Sebebi ise ev sahibi kendisi de kirada oturuyormuş.
Onun ev sahibide onu çıkarmış. Çünkü onun ev sahibide kendi evinde oturacakmış vs vs..
Sadece eve girerken kira sözleşmesi yaptık.
Bu durumda benim hakkım nedir. Evde 1 yıl 5 aydır oturuyorum. İhtar çekse, dava açılsa süreç nasıl işler.
Bilgi sahibi olan var mıdır?
Edit: Arkadaşlar sorun kira değil. %25 in çok çok üzerinde arttırdık zaten kirayı. Ev sahibi şaka yapmıyor çünkü emlakçı bana ev sahibi ile görüş diyor ama ben muhatap olmak istemiyorum. Çünkü yeni çocuğum oldu. Bizim için çok zor bir süreç olacak. Ben ev sahibi içinde durumun zor olabileceğinin farkındayım.
Benim kızdığım nokta sen öğretmene ev veriyorsun. Bu adam en az 3 yıl burda. 1 yıl için insanları mağdur etmeye değmez. Çıkarsaydın anneni eve. Zaten bu kadın yeni değil yıllardır alzaimer hastası.
Benim merak ettiğim şey şu. Ev sahibim olan alzheimer hastası olan bayanın kaç evi var bilmiyorum. Ancak onun vasisi oğlu buranın en zenginlerinden ve 15 tane kirada evi vardır diye tahmin ediyorum. Belki çok daha da fazla. Bu durumda mahkeme vasinin birden çok evinin olmasına mı bakar. Yoksa direk şahsın kendisinin birden çok evinin olmasına mı bakar.
Oldu da bana kısa zaman içinde tahliye çıktı. Böyle bir ihtimal var çünkü vasi olan ev sahibi bulunduğum ilçenin en nufuslu adamlarından. Yani işini her türlü gördürecek birisi. Zamanında kazanamasa bile akp belediye başkan adayı idi yani. Bu durumda benim bu eve taşınma masrafım, emlakçıya verdiğim bir kira bedeli vs gibi bunların kısmen tarafıma ödenme ihtimali var mı.
Hocam ev sahibinin isteğiyle ödemeyi yıllardır eşine yapmış olmak ta aynı hükümde midir. Bilginiz var mı?Eğer kirayı ev sahibine değil de oğluna ödüyorduysanız maalesef tüm o kiraları sizden icra yoluyla talep edebilir.
Az bile vergi alıyor 1 tane evi olmayan doluyken 3 er 5 er evi olandan daha fazla almalı. Mirasla geleni ayrı tutuyorum. Ama durmadan ev alıyorsa bir birey katlamalı vergi alacaksın.mal basa bela devlet de biliyo bunu ondan vergi koyuyor????
Bu konuda net bir bilgiye sahip değilim. Ama yaptığım araştırmalarda gördüğüm ev kimin üstüne ise ona ödeme yapılmalı yoksa borçlu duruma düşüyorsunuz ama arada anlaşma varsa ve ispat edilebiliyorsa 3. kişilere ödenende kabul ediliyor. Örneğin kira sözleşmesinde açıkça kime ödeneceği belirtilmiş ise o zaman sıkıntı olmuyor.Hocam ev sahibinin isteğiyle ödemeyi yıllardır eşine yapmış olmak ta aynı hükümde midir. Bilginiz var mı?
Aynen öyle hocam İnsanların anlamadığı da bu. İkiden fazla evi olanların büyük çoğunluğu konutu gelir için ediniyor. Ama Konut temel insani ihtiyaç. Ek gelir için alındığından arz talep dengesi bozuluyor. 5 evi olan kira ile 6. evi de alıyor derken ev fiyatları sürekli yukarı gidiyor ve alım gücü düşük insanların ev almayı bırakın kira verecek geliri olmuyor.Az bile vergi alıyor 1 tane evi olmayan doluyken 3 er 5 er evi olandan daha fazla almalı. Mirasla geleni ayrı tutuyorum. Ama durmadan ev alıyorsa bir birey katlamalı vergi alacaksın.
aman hocam tobe di,forum da bu konular sakat algı derler seni castro bile kurtaramazAz bile vergi alıyor 1 tane evi olmayan doluyken 3 er 5 er evi olandan daha fazla almalı. Mirasla geleni ayrı tutuyorum. Ama durmadan ev alıyorsa bir birey katlamalı vergi alacaksın.
Ev fiyatlarının gerçekten 5. Yi alan 6. Yı da alıyor diye arttığına ve bundan dolayı bizim ev alamadigimiza gerçekten inanıyor musunuz hocam.Aynen öyle hocam İnsanların anlamadığı da bu. İkiden fazla evi olanların büyük çoğunluğu konutu gelir için ediniyor. Ama Konut temel insani ihtiyaç. Ek gelir için alındığından arz talep dengesi bozuluyor. 5 evi olan kira ile 6. evi de alıyor derken ev fiyatları sürekli yukarı gidiyor ve alım gücü düşük insanların ev almayı bırakın kira verecek geliri olmuyor.
Eğer gerektiği kadar vergi alınır ve konut gelir kapısı olmaktan çıkarsa, ev fiyatları düşer ve bizlerde ev sahibi olabiliriz. Hem ayırıca bu betona yığılan sermaye başka yerlere kayarak istihdamın da önünü açar.
Sizi ekonomi bakanı yapalım hocam. İki dakikada çözdünüz işi...Aynen öyle hocam İnsanların anlamadığı da bu. İkiden fazla evi olanların büyük çoğunluğu konutu gelir için ediniyor. Ama Konut temel insani ihtiyaç. Ek gelir için alındığından arz talep dengesi bozuluyor. 5 evi olan kira ile 6. evi de alıyor derken ev fiyatları sürekli yukarı gidiyor ve alım gücü düşük insanların ev almayı bırakın kira verecek geliri olmuyor.
Eğer gerektiği kadar vergi alınır ve konut gelir kapısı olmaktan çıkarsa, ev fiyatları düşer ve bizlerde ev sahibi olabiliriz. Hem ayırıca bu betona yığılan sermaye başka yerlere kayarak istihdamın da önünü açar.
Estağfurullah hocam sizler varken ne haddime. Cehaletime verin kendimce çıkarımlarda bulunuyorum affınıza sığınarak.Sizi ekonomi bakanı yapalım hocam. İki dakikada çözdünüz işi...
Affettim ama bu seferlik ...Estağfurullah hocam sizler varken ne haddime. Cehaletime verin kendimce çıkarımlarda bulunuyorum affınıza sığınarak.
Bende geçen banyo giderini tamir ettirdim,yalandan bi spiral getirmişti fayans kırılacak diye fakat gerek olmamış..1500 dedi şok oldum.çok dedim 1000 ver ozaman dedi verdim gönderdim ama içime oturdu vallaPandemi sonrası esnaf artık kafasına göre fiyat yazıyor.Su an AVM geziyorum daha 4 gün önce 14 bin olan alet şimdi 18 bin olmuş.Mavi mağaza parfüm dün 350 idi bugün 499 lira olmuş.Ev işleri de aynı.Fiyatlarin anlık değiştiği başka bir ülke araştırıyorum yok.
Vasi kısıtlı kişinin temsilcisi sayın hocam.kısıtlı kişiler haklarını bu yasal temsilcileri aracılığı ile kullanabilir kısaca önemli olan vasinin değil vesayet altındaki kişinin durumudur yani sizin olayınızda ev sahibinizin durumu dikkate alınır.ihtiyaç sebebi ile tahliye kanunda yer almaktadır kişiler kanuni haklarını kullandıkları için sizin tazminat talebiniz doğal olarak yerinde gözükmez.ihtiyaç sebebi ile tahliye dava şartı olarak arabulucuğa tabi .bu durumda isteklerinizi dava öncesi arabuluculukta belirtin belki bir anlaşma ortamı bulabilirsiniz.onun dışında sulh hukuklar şuan için büyük şehirlerde son derece yoğun ön iceleme duruşmalarını bile 9 ay 1 yıla yakın sürelerde verebiliyorlar ancak anladığım kadarıyla küçük bir yerdesiniz o bakımdan süreç daha hızlı ilerleyebilir.Bir arabulucu ve avukat olarak özellikle arabuluculuk sürecinde şartlarınızı açık yüreklilikle belirtin kendinizin de mağdur olduğunu gerekirse 3 -5 ay kira alınmaması gibi çözüm önerileri getirin .Kolaylıklar diliyorum.Arkadaşlar 2022 Eylül ayında emlakçı ilanı vasıtası ile şimdiki 2+1 kiralık eve aynı zamanda yeni atandığım ilçeye taşındım.
Taşınırken emlakçıya buraya memur olarak geldiğimi ve en az 4-5 yıl oturacağımı söyledim. Emlakçı ise hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Zaten ev sahibinin alzaimer hastası olduğunu ve oğlunun bu işlerle baktığını söyledi. Tamam dedik.
Kiralarımı zamanında gönderdim. Zam yaptık her iki taraf da memnun.
Dün emlakçı aradı. Evden çıkman lazım ev sahibi kendisi oturacak diye. Sebebi ise ev sahibi kendisi de kirada oturuyormuş.
Onun ev sahibide onu çıkarmış. Çünkü onun ev sahibide kendi evinde oturacakmış vs vs..
Sadece eve girerken kira sözleşmesi yaptık.
Bu durumda benim hakkım nedir. Evde 1 yıl 5 aydır oturuyorum. İhtar çekse, dava açılsa süreç nasıl işler.
Bilgi sahibi olan var mıdır?
Edit: Arkadaşlar sorun kira değil. %25 in çok çok üzerinde arttırdık zaten kirayı. Ev sahibi şaka yapmıyor çünkü emlakçı bana ev sahibi ile görüş diyor ama ben muhatap olmak istemiyorum. Çünkü yeni çocuğum oldu. Bizim için çok zor bir süreç olacak. Ben ev sahibi içinde durumun zor olabileceğinin farkındayım.
Benim kızdığım nokta sen öğretmene ev veriyorsun. Bu adam en az 3 yıl burda. 1 yıl için insanları mağdur etmeye değmez. Çıkarsaydın anneni eve. Zaten bu kadın yeni değil yıllardır alzaimer hastası.
Benim merak ettiğim şey şu. Ev sahibim olan alzheimer hastası olan bayanın kaç evi var bilmiyorum. Ancak onun vasisi oğlu buranın en zenginlerinden ve 15 tane kirada evi vardır diye tahmin ediyorum. Belki çok daha da fazla. Bu durumda mahkeme vasinin birden çok evinin olmasına mı bakar. Yoksa direk şahsın kendisinin birden çok evinin olmasına mı bakar.
Oldu da bana kısa zaman içinde tahliye çıktı. Böyle bir ihtimal var çünkü vasi olan ev sahibi bulunduğum ilçenin en nufuslu adamlarından. Yani işini her türlü gördürecek birisi. Zamanında kazanamasa bile akp belediye başkan adayı idi yani. Bu durumda benim bu eve taşınma masrafım, emlakçıya verdiğim bir kira bedeli vs gibi bunların kısmen tarafıma ödenme ihtimali var mı.
Ben hem ev sahibi hem de kiracıyım. Evim önceki çalıştığım ilde. 5 tane ev sahibim oldu hepsi de paragöz idi.Sende ev sahibi ol kardeşim evine kiracı girsin o zaman anlarsın ev sahiplerinin durumunu. İzmir'in göbeğinde 150 metrekare havuzlu sitede 2500 tl kirada duruyor beyefendi. Ne mahkeme işe yarıyor ne evden çıkıyor. Sence bu adalet mi?