ev kuruyoruz...

Kodla Büyü

tuetje

Aktif Üye
Mesajlar
188
arkadaşlar yeni evleniyoruz eşyaları almaya başlamamız lazım ama bir türlü karar veremedik.mobilyaları nerden alsak ne kadar bütçe ayırsak bilmiyoruz.eşimle birlikte düğünden sonra ödeyeceğiz.(perdesi halısı ne varsa hepsini)beğendiğmiz modeller istikbaldeki fiyatlar civarı. istikbal bellona gibi markaları mı tercih etsek yoksa aynı fiyatlar civarı başka yerlerden mi alsak?siz ne düşünüyorsunuz?
 
hocam bellona bolivya koltuk takımı yemek odası tavsiye ederim rengi kullanışlı ve şık, ayrıca koltuklar çok rahat, satıcı çok dayanıklı olduğunuda söylemişti diğerlerinden farklı olarak çelik malzeme kullanılmış iç aksamında, ben beğenerek kullanıyorum tavsiye ederim, yatak odasıda bellona anfora ondanda memnunum, birde bosh un slience serisi bulaşık makinesini kullanıyorum gerçekten çalıştığı anlaşılmıyor diğerlerine göre çok sessiz onuda tavsiye ederim.
 
salon takımı ve yemek odası tepe home, oturma odası istikbal, yatak odası ankara siteler, beyaz eşya samsung , lcd tv samsung, elektrik süpürgesi philips, ütü delonghi , halılar merinos, hepsindende memnunuz...
 
tayincimisiniz hocam? ona göre hareket etmeli. genel yargı hep böyle ama ben muşta a dan z ye istikbal aldım. simdi düşünüyorum olurda gidersek ne olacak mobilyaya diye
 
Biz doğtaştan almıştık herşeyi. Memnunuz, güzel de ama çok büyük. Eşya alırken ona da dikkat etmek gerekiyo. Şimdi oturduğumuz lojman geniş baya ama olurda tayinimiz çıkarsa bu eşyalarla ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum :?
 
biz evimizi yeni aldık mobilyada istikbal ya da bellona derim. beyaz eşyam samsung bulaşık makinam sadece ariston (ariston tavsiye etmem memnun değilim) . tayin işine göre karar verin derim.
 
hocam bende istikbalden aldım,bellona ona göre daha pahalı
yemek odası-oturma odası-köşe takımı-yatak odası aldık 2 tane de arçelik lcd hediye geldi.
beyaz eşyalar bosh dan.
ha ev almadık daha şimdi hepsini aldık,Allah ev de nasip eder inşallah
ev alırken eşya borcuna bulaşmayalım dedik :)
 
mrtcmhr_13' Alıntı:
hocam bende istikbalden aldım,bellona ona göre daha pahalı
yemek odası-oturma odası-köşe takımı-yatak odası aldık 2 tane de arçelik lcd hediye geldi.
beyaz eşyalar bosh dan.
ha ev almadık daha şimdi hepsini aldık,Allah ev de nasip eder inşallah
ev alırken eşya borcuna bulaşmayalım dedik :)

evet birde kampanyalardan faydalanın derim bizde bellonadan aldık mobilyaları iki adet lcd hediye verdiler şimdi farklı kampanyalarda var faydalanabilirsiniz
 
Evlenen evlenene bu aralar, Allah tamamına erdirsin hocam, mutlu mesut olun inşallah... :alkis:
 
hayırlısı olsun. ne alırsanız alın markadan şaşmayın hocam. tecrübeyle sabittir. özellikler servis konusunda sorun çıkaran markalardan uzak durun. mesela istikbal tüm Türkiyede prestij sahibi bir markadır. adının kötüye çıkmasını istemez. sattığı ürünün arkasında durur. sorun yaşarsanız genel müdürlüğüne kadar şikayetinizi iletebilirsiniz. benim yaptığım gibi mobilyanın merkezi deyip izmir karabağlardan mobilya alırsanız ve dolabın boyası elbiselere çıkarsa karşınızda muhattap bulamazsınız.
 
Ne alırsanız alın ikea almayın. Tayinciyiz dedik, rahat söker takarız dedik. Bu kadar mı adi olur kullanılan malzeme. Bir tek 25 yıl garanti verdikleri koltuklar iyiydi, onların da tekstili kötü. Lekeler çıkmıyor.
 
hocam Allah mesud etsin. markaları arkadaşlar bahsetmiş ben kullanılabilirlikten bahsedeyim.
- lake mobilya almayın üzerine çay bardağı koysanız bile izi kalır en ufak şeyde çizilir perişan olursunuz.
- beyaz koltuk takımı almayın. iki haftada bi siliyorum ama en fazla bi sene daha durur. çocuktan sonra hiç çekilmez zaten.
- shaggy halılardan koşarak kaçın. çırpma imkanım yok bizim sitede yasak, süpürmek de kar etmiyo o tüylerinin arasındakiler çıkmıyo bi türlü rulo yapıp vuruyorum yere filan ancak öyle tam baş belası yani. :x
- perdeleri de marka da olsa tanıdğınız biri varsa onu tercih edin fazla inceliği var onun yardım etsinler sadece görüntüye ve markaya aldanmamak gerekiyo
- yatak odası takımının dolabını bu yeter gibi düşünmeyin 4-5-6 kapılı diyolar ya en büyüğünü alın ben öyle yaptım hala eşim için başka dolap olsa olur diyorum yani yetmedi gitti :D
- buzdolabı da aynı şekilde hacmi geniş olanlardan tercih edin. iki kişiyiz yeter demeyin iki kişi de olsanız eve giren market pazar eşyaları birbirine yakın.
-
burada arkadaşların bahsettikleri de benim söylediklerim de deyim yerindeyse büyükbaş eşyalar. evin ufak tefek çok fazla ihtiyacı oluyo ama hepsini düğünden önce almak için yormayın kendinizi. en elzem olanları alın diğerlerini o evde yaşamaya başladıktan sonra gerçekten ihtiyaç duyduklarınızı alırsınız çünkü sonradan lüzumsuz şeylere para verdiğinizi görebiliyosunuz. mesela kocaman kocaman tencereleri olan çeliktencere takımına ihtiyacınız olmayacak iki sene oldu hala iki parçasını kullandım ki onlarda küçük olanları. bir de küçük ev aletleri dediklerimiz var ya onları almayın çevrenizde size hediye edenler olacaktır. bir çift rondo ya da bir çift blender 3 tane kettleı koyacak yer bulamazsınız sonra :) düğün geçsin hediyeler gelsin eksik olanı tamamlarsınız ;)
şimdilik aklıma gelenler bunlar. mutluluklar sayın hocam
 
buzdolabı bulaşık makinesinde Bosch televizyonda Panasonic Plazma tavsiye ederim. Mobilyada tavsiyem; aynı markanın bile farklı bayilerinde farklı fiyatlar çıkıyor iyice gezin ve tanıdık bulmaya çalışın iyi pazarlık yapın. Mobilyada özellikle teslimatta muhakkak eksik parçalar geliyor peşine düşün sonra uğrarım demeyin kalıp gider :)
 
Biz düğün öncesi bilinen istikbal doğtaş gibi markalardan hiç adı sanı duyulmamıs magazalara kadar gezdik sorduk arastırdık fiyatları begendiğimiz modelleri not ettik.Evde sakin kafayla düşündük tasındık karar verdik siz de öyle yapın sonra su da varmıs falan demeyin.Hepsini gezin internetten araştırın.
zaten içinize sinen bir takım vs gördüğünüzde işte bu diyorsunuzve baska bir sey begenmiyorsunuz.
Yalnız en önemli tavsiyem buzdolabını alabildiğiniz kadar geniş alın özellikle yazın meyveler sebzeler yemekler yer bulamıyorsunuz. Biziki kişiyiz falan diye düşüneyin. geniş alın. :idea:
 
Öncelikle kolay gelsin :)
Tüm beyaz eşyamızı Bosch'tan aldık genel olarak memnunum..
Tv Philips 42" memnunum..
Mobilyalarımızı Rapsodi'den aldık..(hatta salonumun fotoğrafını ekliyorum:)
Koltuklarda beyazı çok beğendiğim için beyaz aldık..çok şık ve asil durduğunu düşünüyorum ama temizlik konusunda fazla efor sarfetmeniz gerekiyor..
Mobilyada ise beyaz lakeyi tercih ettim ve kendimi tebrik ediyorum bu seçimimden ötürü..Kesinlikle toz vs göstermiyor..şiddetle tavsiye ederim :)
Halılarda ise shaggy tercih ettim mutfak hariç tüm evimde..temizlik açısından vs.. hiç sorun olmuyor hatta daha iyi diyebilirim..
Perdelerde de güneşlik olarak stor tercih edebilirsiniz..Birde mutfağımda jaluzi tercih ettim..silmesi çok kolay ve şık duruyor..
Benim tecrübelerim bunlar..takıldığınız birşey olursa yardımcı olabilirim :)
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0364.JPG
    IMG_0364.JPG
    95.8 KB · Görüntüleme: 1,074
  • IMG_0366.JPG
    IMG_0366.JPG
    83.7 KB · Görüntüleme: 1,074
bridget hocam bizde o iplikli shaggylerden aldık ama bi süre sonra yapışıyo gibi geldi bana, bi de ben mutfağa da almıştım, ayakta çok duruluyo olunca mutfakta bi kısmı yapıştı :)
 
bence mobilyada öncelik kelebek daha sonra da teleset.. Sade, göz yormayan, ayrıca kullanışlı mobilyaları var. ama zevkinize bağlı yok ben büyük büyük koltuklar, taşlı tuşlu döşemeler isterim diyorsanız istikbal ve bellona alın.. :)
beyaz eşyada makine sonuçta ben alman ekolunden şaşmayın derim. Siemens, bocsh vb. olabilir. mutluluklar... :)
 
ben kesinlikle istikbal ya da bellonadan birşey almayın. fabrikasyon malları. uyduruk. kaba saçma sapan gösteriş ve hemen de bozuluyor. benim yatak odası istikbal çekmeceler 1 senede bi tuhaf oldu elimde kalacak nerdeyse. ben istanbulda oturuyorum masko ya da modoko gibi mobilya mağazalarının old yerlerden alış veriş yapın. inegöl kayseride yerli markalar var bürsürü ve süper kalite. istikbal ve bellona hemen hemen her yerde şubesi var insan iyi sanıyor. doğtaşı da öneriyorum. beyaz eşya da bosch veya siemens alman markalar her zaman iyidir. kolay gelsin:)))
 
biz de 3 yıl önce evlendik evlenmeden önce sağlam olsun diye gittik ankara sitelerden adlık mobilyaları. hatta bazılarını siparişle yaptırdık. sonra ev aramaya başladık bizim mobilyaların sığacağı bir ev bulamadık. Bulduğumuz en geniş evi tutttuk ona rağmen yatak odası dolabiımız yatak odasına sığmadı başşka bir odaya koyduk giyinme odası oldu. Bir sene oturduktan sonra ev aldık 2+1 bu sefer oturma odası mobilyalarımızı bir arkadaşa verdik. 2+1 imizin yatak odasına da dolabımız sığmadı onu başka bir odaya koyduk. SAlona sığmayan büfe ve tekli koltuğuda yatak odası dolabıyla aynı odaya koyduk. Bu sefer bizim ev 1+1 e döndü. 1 sene öyle idare ettik sonra baktık böyle gitmeyecek. 2 yıllım tüm mobilyaları aileye gönderdik yerine küçük mobilyalar aldık. İyice ölçüp biçerek. Evimize sığacak mı diye santim santim ölçtük. Tabi son aldığımız mobilyalara ilk baştaki kadar özen göstermedim malzemeleri çok kaliteli değil ama şık görünüyor. Bir de çok kaliteli malzeme eskimiyince insan sıkılınca değiştiremiyor.

Şimdiki aklım olsa evlenirken
-önce evimi tutardım sonra genelde küçük her eve sığabilecek mobilyalar alırdım.
-Lake mobilya almazdım çünkü zamanla sararma yapıyor. Kaplama mobilya da şık görünüyor.
-Halılarımı açık renk ve yıkaması pahalı olan halılardan seçmezdim. (5 metrekarelik salon halımı metrakaresi 10tl den yıkıyorlar halıyı yıkatmak 50 tl ye mal oluyor.)
- Bir de geçen 2 yaşındaki yeğen gelince fark ettim .Boydan boya Camlı büfe de almamak gerekiyormuş. Zira çocuk için tehlikeli oluyormuş. Kısaca ilerde evde ordan oraya koşturup duran ufaklıklar oalcağını düşünerek de bazı şeylerin alınması gerekiyormuş.
 
hocam salonunuza vitrin gümüşlük aynalı dolap vb gibi şeyler almayın. bunu yerine lüks güzel geniş koltuklar büyük led ekran alın büyük tablolar büyük biblolar veya süslerle süsleyebilirsiniz. ev kendinizin ise taşınmadan ışık, led tasarınmlar yapın..

ama benim tavsiyem çocuklar olupta okula başlamadan ev almak için uğraşın bir kooparatif bulup hemen üye olun.. ev eşyasınıda bir kısmını evinize yerleştikten sona atıp yenilemek üzere geçici olanlardan ucuzundan alabilirsiniz. ev almak çok zor bence. eviniz olduktan sonra zevkinize gire istediğinizi alırsınız..
 
Geri
Üst