Ev benim üstüme. Eşimin üzerinden 2.80 oranından kredi çekebiliyor muyuz ?ilk eviniz ise akbank 2.80den veriyor hocam, bu enflasyonda mantıklı ve güzel oran
Hocam ihtiyaç kredisi oranları kacti ? Vade ve kredi limiti hakkında bilgi verebilir misiniz ?İşin özü bankalar kredi vermek istemiyorlar verseler bile çok düşük veriyorlar. İpe un seriyorlar. Ben ihtiyaç kredisi çekerek işimi hallettim. Bir süre sonra konut kredilerinin önünü açmak zorunda kalacaklar.
Maalesef size en fazla %10-20 arası kredi verirler. Hatta arkadaşların dediği gibi hiç vermeyebilirler bile.Ev benim üstüme. Eşimin üzerinden 2.80 oranından kredi çekebiliyor muyuz ?
2026-2027'den önce çok zor hocam. Aksine ev, araba fiyatları enflasyonist ortamda fiyatları aynı kaldığı için tl bazında değer bile kaybediyor şu anda. Zaten deprem nedeniyle suni bir köpük oluşmuştu. O köpük eridi gitti. Neredeyse alıcı yok piyasada. Siz istediğiniz fiyatı yazın, alıcısı olmayan bir şey değerlenmez.Krediler düşmeye başladigi anda araba, ev, arsa fiyatları uçacak.
Hocam 100 liraya kadar 24 ay taksitle kredi veriyorlar. Benim bulabildiğim en ucuz kredi iş Bankası 3.81 oranında. Bu oranın üstünü düşünün. Bankalar kredi vermek istemiyor çok mecbur olmayanda kredi çekmiyor.Hocam ihtiyaç kredisi oranları kacti ? Vade ve kredi limiti hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Aileden birisinin evi varsa ona ilk evim kredisi vermiyorlar. Bende aynı durumdayım vermediler.Ev benim üstüme. Eşimin üzerinden 2.80 oranından kredi çekebiliyor muyuz ?
Sizin, eşinizin ve çocuklarınızın üstüne ev yoksa ilk evim kredisi veriyorlar. İNG 2 milyona kadar veriyordu en son. Faiz 2,84 tü sanırım 2,99 oldu. Akbankada sorabilirsiniz. 2,8 gibi oran vardı.Üzerimizdeki evin satışını versek genede kredi vermiyorlar mi?
Sizin, eşinizin ve çocuklarınızın üstüne ev yoksa ilk evim kredisi veriyorlar. İNG 2 milyona kadar veriyordu en son. Faiz 2,84 tü sanırım 2,99 oldu. Akbankada sorabilirsiniz. 2,8 gibi oran vardı.
10 yıl maksimum.Kaç yıl vade hocam
Var ama satıp değiştirmek istiyorum satsam kredi verirler mi ? Satınca bekleme süresi var miSizin, eşinizin ve çocuklarınızın üstüne ev yoksa ilk evim kredisi veriyorlar. İNG 2 milyona kadar veriyordu en son. Faiz 2,84 tü sanırım 2,99 oldu. Akbankada sorabilirsiniz. 2,8 gibi oran vardı.
Nekadar veriyorlar hocam ihtiyaçİlk ev için Akbank'a sorduk. 72 ay üzerine 2.80 gibi bir orandan tamam dedik. 72 ay için 3+ küsur gibi oran iken 73+ ayda 2.80 gibi orana iniyor. 73,74 ay gibi vade belirleyip başvuru yapıldı. Tabi eksper,hayat sigortası vs onları da unutmayın. Şimdilik sıkıntı yok.
Bekleme süresi yoktur. Ben 1 ay önce ev satmıştım ve kullandım krediyi sorun olmadı.Var ama satıp değiştirmek istiyorum satsam kredi verirler mi ? Satınca bekleme süresi var mi
Kuranı kerimde geçen riba kelimesi faiz olarak nitelendiriliyor. “Artma, çoğalma, nemâ, gelişme” gibi anlamlara gelen bir sözcüktür. Riba ise fıkıh literatüründe genellikle “karşılıklı borç yükleyen akitlerde, taraflardan biri için şart koşulan, karşılığı bulunmayan (haksız) fazlalık” olarak tanımlanır.Sizden geçtim çocuklarınızı biraz olsun seviyorsanız kredi çekmeyin. Bana inanmazsanız BAKARA suresini araştırın. Müslüman değilseniz saygılar. Rahatsızlık veriyorsam affola.
BAKARA
274. Mallarını gece gündüz, gizli ve açık hayır için harcayan kimselerin Rablarının yanında, yalnız kendileri için, mükafatları vardır. Onlara bir korku yoktur ve hiç üzülmeyeceklerdir.
275. Faiz yiyen kimseler, şeytan çarpmış kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların: "Ticaret, tıpkı faiz gibidir." demeleri yüzündendir. Oysa, Allah, ticareti helal, faizi haram etti. Bundan böyle her kim Rabbı tarafından kendisine bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, artık geçmişte aldığı onundur ve hakkındaki kararı Allah verecektir. Her kim de döner, yeniden faiz alırsa, işte onlar cehennemin sakinleridirler, hep orada kalacaklardır.
276. Allah, faizi mahveder ve sadakaları artırır. Allah, günahkar katı inkarcıların hiçbirini sevmez.
277. İman edip iyi işler yapan ve namaz kılıp, zekat verenlerin, Rabblerinin yanında, şüphesiz kendilerine ait mükafatları vardır. Onlara bir korku yoktur ve hiç üzülmeyeceklerdir.
278. Ey iman edenler, Allah'tan korkun ve eğer gerçek inananlar iseniz faiz hesabından kalan miktarı almaktan vazgeçin.
279. Eğer böyle yapmazsanız, o halde Allah ve O'nun elçisi tarafından bir savaş açılacağını bilin. Eğer tevbe ederseniz, ana paranız sizindir. Ne haksızlık etmiş, ne de haksızlığa uğramış olursunuz.
Ortalama yıllık %50 enflasyon olan yerde TL ile borçlanma her zaman eriyerek azalır. Enflasyon daha yüksek bile çıkabilir. Dövizin durumuna bağlı ihracatçılar isyanda. Ytd.Eğer Sıkılaşma devam ederse kredi çekerken ekonomik anlamda zorlanmayacak sekilde çekilmeli.