Ev kredisi 1.05 ten almıştım. durum ne acaba.

Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. ben 9 ay önce 1.05 ten çekmiştim ev kredisini. oranların düştüğünü söyleyenler var. yakın zamanda kredi çeken oldu mu acaba. yapılandırma yapmalımıyım. fikirleriniz nedir acaba.
Birde yapılandırma yapan oldumı hiç nasıl yapılıyor acaba. aynı bankadamı yapılıyor yoksa başka bankalardan mı.

benim acele çekmem gerekti o zaman. şimdi eğer karlı olacaksa yapılandırmak istiyorum ama bu konularda pek bilgim yok.

kalan anaparanın yüzde 2si erken ödeme cezası ve dosya masrafı alıyorlar. Yeniden yapılandırmada vadeyide azaltırsan iyi karın olur

Arkadaşlar bu kredi oranları çektiğiniz vadeye göre değişiyor. Yani 0,53 e de var ama 12 ay vadeye.bunlar. enuygun.com da garantinin oranları.
3 - 12 Ay
%0,53
13 - 24 Ay
%0,68
25 - 36 Ay
%0,73
37 - 48 Ay
%0,76
49 - 60 Ay
%0,79
61 - 96 Ay
%0,82
97 - 120 Ay
%0,83
121 - 180 Ay
%0,88
181 - 240 Ay
%0,90

Hocam ben de yakın zamanda 1.0 dan çekmiştim. Yapılandırma için bankaları gezdim, en düşük 0,79 fazi oranı ve 1500 TL masraf teklifi aldım.
Hesaplama yaptığımda konut kredisini başka bankaya tranfer ederken, eski bankanın %2 kapama cezası , yeni bankanın masrafları derken 4000 TL ye ek maliyet çıkıyor.
Buna karşılık taksitlerim 140 TL kadar azalıyor. Kalan vade ile çarptığımda 16000 TL kadar karım oluyor. Masraflar düşülünce net 12000 kalıyor.

Yılbaşından sonra diğer taksidin günü gelmeden tekrar teklif alıp son kararımı vereceğim.

Arkadaşlar bu konuda uzman olan var m? Nedersiniz biraz daha bekleyelimmi yoksa bu oranlarla yapılandıralımmı ? akbanktan çekmiştim ben de 0.96 ile, 3 hafta önce 0.85 den yapılandırabiliriz demişlerdi ama biraz daha bekleyin dediler. Ne dersiniz ?

rohun' Alıntı:
Arkadaşlar bu konuda uzman olan var m? Nedersiniz biraz daha bekleyelimmi yoksa bu oranlarla yapılandıralımmı ? akbanktan çekmiştim ben de 0.96 ile, 3 hafta önce 0.85 den yapılandırabiliriz demişlerdi ama biraz daha bekleyin dediler. Ne dersiniz ?
Bu konuda fikir belirtmek zor. Dünya gündeminin karışık olduğu , ülkemizin de hemen etkilendiği şartlarda bekleyince biraz daha düşebileceği ama aynı zamanda da risk olduğu söyleniyor.

Şu anki taksidiniz ve teklif edilen faiz sonrası yeni taksidinizi karşılaştırın.

Beklemenin en büyük zararı ilk ödemelerde anaparanın nerede ise yerinde sayıyor olması. Örneğin 100 ay 100 bin TL borcunuz kaldığını düşünelim:
Şu anki ödeme planında taksit 1500 TL , bunun 1100 ü faiz 400 ü anapara olsun. Bu ay yapılandırsanız 100 bin TL yi yeni faiz oranından 100 aya yapılandıracaksınız
1 ay sonra yaptığınızda ise 99600 TL yi yeni faiz oranından 99 aya yapılandıracaksınız.
Ana para borcunuz hemen hemen aynı kalırken bu borcu 1 ay daha kısa vadeye bölmeniz gerekecek.

rohun' Alıntı:

hocam aramızda uzman ne gezsin ancak ben bankaların parayı yıllık 5,19 dan aldıklarını biliyorum.. aylık 0,50 bile etmiyor.. yani müthiş bir karları var. kendileride yurtdışından yada sanırım merkez bankasından kredi alıyorlar. parayı ucuza alıp pahalıya yine para satıyorlar.
sonuçta ellerinde aldıkları büyük miktarda paralar var. bunları mecburen kredi olarak vermeleri gerekiyor yoksa zarar ederler. bundan dolayı krediler düşmeye devam edecek.. masraflar azalacak. tam 2 yıl önce bu tarihte 0,67 den ve masrafsız krediler kullandırıldı.. dahada düşmesi gerekir..

ya ben anlamıyorum resmen devlet bankaları zengin etmek için onlara ucuz kredi veriyor. yani faizi az.. sonra banka bize daha yüksek faizli veriyor.. bunun yerine en azından evi olmayanlar için doğrudan merkez bankasından kredi imkanı tanıyan bir yasa çıkarsalar neden zengini dahada zengin eden bir sistemimiz varki..

arkadaşlar ven vakıfbanktan çekicem pazartesi, 0,78 oran 10 yıl vade 100 bin, toplam masraf 1500 lira. bu arada vakıfbanka geçen hafta bir arkadaşım kredisini taşıdı, 1,00 dan almıştı şimdi 0,80 e indirdi sadece 400 TL masraf ödemesi yaptı.

sana da tavsiyem bankaya gidip görüşmen olur kardeş...

bu arada banklacılarda düşeceğini düşünse de bir netlik yok şu anda eğer merkez bankası tekrar faiz indirimine giderse beklentiler çıkacak... hayırlısı...

kutlu_han' Alıntı:
arkadaşlar ven vakıfbanktan çekicem pazartesi, 0,78 oran 10 yıl vade 100 bin, toplam masraf 1500 lira. bu arada vakıfbanka geçen hafta bir arkadaşım kredisini taşıdı, 1,00 dan almıştı şimdi 0,80 e indirdi sadece 400 TL masraf ödemesi yaptı.

bu arada banklacılarda düşeceğini düşünse de bir netlik yok şu anda eğer merkez bankası tekrar faiz indirimine giderse beklentiler çıkacak... hayırlısı...
her ne kadar hükümet ekonomimiz anlamda iyi olduğumuzu söylesede durum göz önünde..pek istikrarlı bir ülke değiliz merkez bankasının faiz oranları ile ilgili açıklamaları yayınlanıyor..bence kar ettiğinizi düşünüyorsanız yapılandırın dahada düşermi dediğim gibi ne olacağı belli olmaz..
arkadaşınızı merak ettim bu arada başka bir bankada yapılandırma yapsanız dahi yeniden dosya + avukat+ exper yapılandırması yapılır hadi dosya masrafını almadı exper parası avukatlık paraları ve erken kapama ile ilgili %2 komisyon ne oldu bunlara bence bir yanlış anlaşılma var...
kredi aldığınız bankadan yapılandırırsanız tekrardan dosya+exper+avukatlık masrafı olmaz komisyonuda görüşürsünüz....herhangi bir krizde çekilen kredilere yeniden yapılandırırlacak faizleride unutmayın bunun acı örneğini yaşayanlar mevcut devlet bankası öneririm ben...bol şans

kutlu_han' Alıntı:

Benimde vakıfbankta kredim var. Yeniden yapılandırma yapmam lazım. Arkadaşınız hangi şubeden çekti. Bu şekilde oranda indirim pazarlığında kolaylık oluyor

kutlu_han' Alıntı:

bu gün bankaları dolaştım. ing 0,71 den yapılandırabileceğini söyledi. ama 2000 TL masraf çıkardı. arkadaşınız nasıl 400 TL ye anlaştı anlamadım valla. eski bankada 1600 TL erken ödeme cezası çıkardı. anlayacağınız 3600 TL çöpe gidiyor. bu durumda yapılandırma benim için çok karlı olmayacak ama yinede yapacağım. 5000 TL ye yakın karım oluyor sanırım. benim vadem çok uzun olmadığından fazla kara geçemedim. 60 ay çekmiştim 51 ayım kalmıştı. 48 aya indirmeyi planlıyorum.

yeni yapılandırma yaptık bizde normalde 6 yıl ödememiz gerekirken 4 yıla düştü. 2000 öderken 2500 ödüyoruz. kazancımız 2 yıl ve 15 milyar oldu. geç kalmadan iyice araştırarak yapılandırma yapmanız.

dörtyol' Alıntı:
yeni yapılandırma yaptık bizde normalde 6 yıl ödememiz gerekirken 4 yıla düştü. 2000 öderken 2500 ödüyoruz. kazancımız 2 yıl ve 15 milyar oldu. geç kalmadan iyice araştırarak yapılandırma yapmanız.

umarım 4 yılı sıkıntısız atlatırsınız.

ing 0,74 den yapılandırıyor...1000 tl masrafı var...dün aradılar beni 76 dan 74 e düştü diye....

elrond' Alıntı:
ing 0,74 den yapılandırıyor...1000 tl masrafı var...dün aradılar beni 76 dan 74 e düştü diye....

gerçi hesapladım hocam dediğiniz gibi bile olsa taksit lerde 1 tl fark ediyor aynı yani.

bilmediğim için soruyorum bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim ben teb de 0.85 faiz oranıyla 18 ay önce 72 aylık çektim. benim ödemelerimi baktığımda neredeyse faiz kısmının büyük bir bölümü ödenmiş duurmda ben yapılandıracak olursam faizin fazlasını ödedeğim için değişikli olmaz mı yoksa alaksı yokmu anapara veya faizin

alakası yok hocam hesaplama yapılırken ana para üzerinden yapılıyor. bende 9 ay boyunca 18 b.n küsür tl ödedim ama 10 bin l si faiz olduğundan hesaba katılmadı. Malesef öyle. bankalar faizlerini il taksitlerde fazlasıyla çıkartıyorlar.

dörtyol' Alıntı:
hocam sadece aylık taksit parasını mı yükselttiniz yoksa faiz oranı üzerinden mi yapıladırma yaptınız.

hocam 2 hafta önce halk banktan 0,80 den 1600 tl masraflı çektim. fakat akbank 0,79 dan 1560 tl masraflı teklif etmişti. benim sana tavsiyem bankalarla konuş ve telefon numaranı bırak. sonra bekle. düşük teklifi diğerine de söyle böylece çekebileceğin kadar aşağıya çekesin. bu arada ben 112,500 tl 120 ay vadede kullandım.

BBNET
Geri