sencal' Alıntı:En uygun faizi veren bankayı bulmak için 4-5 banka dolaşmak lazım... geriye kalan işlemler neredeyse hepsinde aynı zaten... hepsi dosya masrafı alıyor sonrada hakem heyetiyle geri ödüyor.
Hocam şu ara tavsiye etmem. faizler çok yüksek. biz 2013 eylül'de çektik, 120 ay vade, 105 bin lira, 0,84... dosya masrafını da geri aldık... 1000 tl... Halk Bankasından...oguz-han' Alıntı:Az önce bankadan aradılar 130 bin lira kredi için 72 ay vade ile 0,9 aylık faiz oranı teklif etti. Toplam geri ödeme 177300 civarı oluyor.
Dosya masrafı 2500 tl çıkardılar.
Bence de Eylül ekim gibi faizler 0.80 lere gelecek aceleniz yoksa bekleyin derim.akrep026' Alıntı:Hocam şu ara tavsiye etmem. faizler çok yüksek. biz 2013 eylül'de çektik, 120 ay vade, 105 bin lira, 0,84... dosya masrafını da geri aldık... 1000 tl... Halk Bankasından...oguz-han' Alıntı:Az önce bankadan aradılar 130 bin lira kredi için 72 ay vade ile 0,9 aylık faiz oranı teklif etti. Toplam geri ödeme 177300 civarı oluyor.
GRİNGO' Alıntı:Bence de Eylül ekim gibi faizler 0.80 lere gelecek aceleniz yoksa bekleyin derim.akrep026' Alıntı:Hocam şu ara tavsiye etmem. faizler çok yüksek. biz 2013 eylül'de çektik, 120 ay vade, 105 bin lira, 0,84... dosya masrafını da geri aldık... 1000 tl... Halk Bankasından...oguz-han' Alıntı:Az önce bankadan aradılar 130 bin lira kredi için 72 ay vade ile 0,9 aylık faiz oranı teklif etti. Toplam geri ödeme 177300 civarı oluyor.
akrep026' Alıntı:Hocam şu ara tavsiye etmem. faizler çok yüksek. biz 2013 eylül'de çektik, 120 ay vade, 105 bin lira, 0,84... dosya masrafını da geri aldık... 1000 tl... Halk Bankasından...oguz-han' Alıntı:Az önce bankadan aradılar 130 bin lira kredi için 72 ay vade ile 0,9 aylık faiz oranı teklif etti. Toplam geri ödeme 177300 civarı oluyor.
26 hazirandaki faiz indirimini kastediyorsanız ondan faydalandım zaten. Ama son bir kaç günde indirim olsa haberim olurdu herhalde.sert_hard' Alıntı:GRİNGO' Alıntı:Bence de Eylül ekim gibi faizler 0.80 lere gelecek aceleniz yoksa bekleyin derim.akrep026' Alıntı:Hocam şu ara tavsiye etmem. faizler çok yüksek. biz 2013 eylül'de çektik, 120 ay vade, 105 bin lira, 0,84... dosya masrafını da geri aldık... 1000 tl... Halk Bankasından...oguz-han' Alıntı:Az önce bankadan aradılar 130 bin lira kredi için 72 ay vade ile 0,9 aylık faiz oranı teklif etti. Toplam geri ödeme 177300 civarı oluyor.
Katılıyorum, nerde okudum hatırlamıyorum ama Merkez Bankası faiz indirimine gitmiş ve bu da banka faiz oranlarında indirim yapılacağını gösterir şeklinde bir haber vardı.
oguz-han' Alıntı:26 hazirandaki faiz indirimini kastediyorsanız ondan faydalandım zaten. Ama son bir kaç günde indirim olsa haberim olurdu herhalde.sert_hard' Alıntı:GRİNGO' Alıntı:Bence de Eylül ekim gibi faizler 0.80 lere gelecek aceleniz yoksa bekleyin derim.akrep026' Alıntı:Hocam şu ara tavsiye etmem. faizler çok yüksek. biz 2013 eylül'de çektik, 120 ay vade, 105 bin lira, 0,84... dosya masrafını da geri aldık... 1000 tl... Halk Bankasından...oguz-han' Alıntı:Az önce bankadan aradılar 130 bin lira kredi için 72 ay vade ile 0,9 aylık faiz oranı teklif etti. Toplam geri ödeme 177300 civarı oluyor.
Katılıyorum, nerde okudum hatırlamıyorum ama Merkez Bankası faiz indirimine gitmiş ve bu da banka faiz oranlarında indirim yapılacağını gösterir şeklinde bir haber vardı.
Teşekkür ederim hocam. 105 bin liraya toplam 167 bin ödeyeceğiz. aylık taksit 1392 tl... 600 tl kiradan geliyor... Allah bereket versin...albatros44' Alıntı:akrep026' Alıntı:Hocam şu ara tavsiye etmem. faizler çok yüksek. biz 2013 eylül'de çektik, 120 ay vade, 105 bin lira, 0,84... dosya masrafını da geri aldık... 1000 tl... Halk Bankasından...oguz-han' Alıntı:Az önce bankadan aradılar 130 bin lira kredi için 72 ay vade ile 0,9 aylık faiz oranı teklif etti. Toplam geri ödeme 177300 civarı oluyor.
Hayırlı olsun, aylık taksitleriniz ne kadar öğretmenim, toplam kaç lira faiz ödüyorsunuz ?
sert_hard' Alıntı:oguz-han' Alıntı:26 hazirandaki faiz indirimini kastediyorsanız ondan faydalandım zaten. Ama son bir kaç günde indirim olsa haberim olurdu herhalde.sert_hard' Alıntı:GRİNGO' Alıntı:Bence de Eylül ekim gibi faizler 0.80 lere gelecek aceleniz yoksa bekleyin derim.akrep026' Alıntı:Hocam şu ara tavsiye etmem. faizler çok yüksek. biz 2013 eylül'de çektik, 120 ay vade, 105 bin lira, 0,84... dosya masrafını da geri aldık... 1000 tl... Halk Bankasından...oguz-han' Alıntı:Az önce bankadan aradılar 130 bin lira kredi için 72 ay vade ile 0,9 aylık faiz oranı teklif etti. Toplam geri ödeme 177300 civarı oluyor.
Ben eylül sonu ekim başı gibi olabilir şeklinde okudum, 3-4 puan indirim olsa büyük miktarda büyük indirim olur
wgolf' Alıntı:kızmayın ama faiz e bulaşmayın derim
Kuranda faiz ile alakali tahmini 7 ayet geçiyor
2:275 - Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, "alışveriş de faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah'a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.
2:276 - Allah faizi mahveder, oysa sadakaları bereketlendirir. Allah günahta ve inkârda direnen hiç kimseyi sevmez.
2:278 - Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.
2:279 - Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin. Eğer tevbe ederseniz, sermayeleriniz sizindir. Haksızlık etmezsiniz, haksızlığa da uğramazsınız.
3:130 - Ey iman edenler! Kat kat artırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz.
4:161 - Yahudilerin zulmetmeleri ve birçok kimseleri Allah yolundan alıkoymaları, yasaklandıkları halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle daha önce kendilerine helâl kılınan temiz şeyleri haram kıldık. Onlardan kâfir olanlara can yakıcı bir azap hazırladık.
30:39 - İnsanların malları içinde artsın diye verdiğiniz faiz, Allah yanında artmaz. Allah'ın rızasını dileyerek verdiğiniz zekata gelince, işte onlar, malları kat kat artmış olanlardır.
wes' Alıntı:wgolf' Alıntı:kızmayın ama faiz e bulaşmayın derim
Kuranda faiz ile alakali tahmini 7 ayet geçiyor
2:275 - Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, "alışveriş de faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah'a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.
2:276 - Allah faizi mahveder, oysa sadakaları bereketlendirir. Allah günahta ve inkârda direnen hiç kimseyi sevmez.
2:278 - Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.
2:279 - Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin. Eğer tevbe ederseniz, sermayeleriniz sizindir. Haksızlık etmezsiniz, haksızlığa da uğramazsınız.
3:130 - Ey iman edenler! Kat kat artırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz.
4:161 - Yahudilerin zulmetmeleri ve birçok kimseleri Allah yolundan alıkoymaları, yasaklandıkları halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle daha önce kendilerine helâl kılınan temiz şeyleri haram kıldık. Onlardan kâfir olanlara can yakıcı bir azap hazırladık.
30:39 - İnsanların malları içinde artsın diye verdiğiniz faiz, Allah yanında artmaz. Allah'ın rızasını dileyerek verdiğiniz zekata gelince, işte onlar, malları kat kat artmış olanlardır.
O zaman 10 yıl geri ödemeli 200bin lira sizden borç rica edeceğim saygıdeğer öğretmenim.
oguz-han' Alıntı:Ve nihayet iş bankasından kredi çektim. 130 bin tl. 0,89 faiz oranı ile ve 2 bin tl toplam masraf ile. 72 ayda Toplamda 176 bin civarı bir ödemem olacak. Artı 2 bin tl masraf.
İlerleyen zamanda faizlerin zoraki düşeceğini biliyorum ama yapılandırma yaparım diye düşündüm. Şu an piyasanın en düşüğü bu.
Biraz daha beklemek isterdim ama artık mütahit de evi bitirdi sayılır. Mecburen çektim yani.
İnşaallah iyi olur.
Aylık taksitlerim 2440 tl olacak.
kdoksan' Alıntı:Arkadaşlar alacağım ev belediyede 112000 tl gözükmekte 140000 tl ye alacağım ve 23000 birikmişim var. sizce durum nedir arkadaşlar expertize değerini 160000 tl olarak göstermeyi düşünüyoruz.Yapılabilirmi.
böylece 160.000 %75 --120000 tl kredi çekmiş olacağız.%4 tapu masrafı var.
6.400 tapu masrafı çıkıyor. Ev sahibi ile paylaşacağız.
120000 çektiğim zaman elime net 118500 geçecek.
118.500+23.000=141.500 Tl net para oluyor.
Ev ise 140.000+3.200=143.200
1800 tl açığım kalmış.
Tek sorun experler evi 160000 tl olarak gösterirlermi.