Ev-Araba Alırken Güvenli Yol?

Kodla Büyü

Kartal Han

Üye
Arkadaşlar, kredi kullanmadan ev veya araba alırken banka üzerinden karşı tarafa parayı gönderdikten sonra, karşıdakı kişi parayı almadım deyip vazgeçerse ne yapmak gerekir? Malum elden nakit vermek zor.

Güvenli bir şekilde ruhsat veya tapuyu nasıl alabiliriz?

Arkadaşlar, kredi kullanmadan ev veya araba alırken banka üzerinden karşı tarafa parayı gönderdikten sonra, karşıdakı kişi parayı almadım deyip vazgeçerse ne yapmak gerekir? Malum elden nakit vermek zor.

Güvenli bir şekilde ruhsat veya tapuyu nasıl alabiliriz?
Para sistem üzerinde duruyor, satış yapıldıktan sonra ilgili memur onaylayınca karşı tarafa bakiye aktarılıyor.

Ruhsat sahibi İle alıcı aynı kişilerse ve bankadan ibana atılırsa, açıklamaya da xxxx plakalı araç ya da xxx tapulu bina yazılırsa almadım deme şansı olamaz ki.

Noterde de güvenli satış seçilirse zaten noter onayı ile para karşıya aktarılıyor. Tapuda da aynı. Karşılıklı imzalar atılınca para aktarımı yapılıyor.

Tereddütünüz varsa en iyisi güvenli ödeme yöntemini kullanmak.

Ruhsat sahibi İle alıcı aynı kişilerse ve bankadan ibana atılırsa, açıklamaya da xxxx plakalı araç ya da xxx tapulu bina yazılırsa almadım deme şansı olamaz ki.

Noterde de güvenli satış seçilirse zaten noter onayı ile para karşıya aktarılıyor. Tapuda da aynı. Karşılıklı imzalar atılınca para aktarımı yapılıyor.

Tereddütünüz varsa en iyisi güvenli ödeme yöntemini kullanmak.
Tapuda para bekletme sistemi(güvenli satış sistemi) nasıl oluyor?

bu bahsettiğiniz işi (para gönderme) biz anlaştığımız galeri ile notere giderken "arabada içinde" yaptık. notere gidince işlemimiz kısa sürdü. aktarım esnasında evrakta yazılanlar önemli. aktardığınız miktar arabanın belli bir miktarı ise (bunu galeri teklif edebilir, vergi verecek.) geri kalanı ise şahsi hesaba (takas sistemi kullanımı harici) para göndermeyin. ya da noter evrakına da paranın bir kısmı takasbank geri kalanı elden senet vesaire yazdırmayın. şahıs da çok önemli değil de galeri ve resmi işyerleri sakat diyelim. galerilere dikkat edin.

Tapuda para bekletme sistemi(güvenli satış sistemi) nasıl oluyor?
Tapu memuruna söyleyin onlar halleder. Tapuda da güvenli ödeme sistemi var. Noterlerle beraber aktif edilmişti.

Teşekkürler arkadaşlar. Güvenli ödeme yöntemini araştırdım öğrendim.

Peki, Şuan evi olan için 2. ev kredisi çok az çıkıyor. Bir kısmı peşin geri kalanı Kredi Kartı ya da Senetle ev alacak olduğumuzda, güvenli olarak nasıl bir yol izleyebiliriz.
Senette nelere dikkat etmek gerekir?

Son düzenleme:
BBNET
Geri