Ev Alacağım..Fikir Verirmisiniz??? (Gaziantep)

Kodla Büyü

muhalif33

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Gaziantep Yeditepede 3+1 Net 160 metrekare 6 katlı binanın 1. katı (garaj tapulu değil, bir üstü) Güney Cepheli 3 yıl kiracı oturmuş ancak içi sıfıra yakın bir evi almayı düşünüyorum... Apartmanda Eve ait tapusu da bana verilecek kapalı araba park yeri mevcut..

Gaziantep'i bilenlere varsa fiyatı kaç olursa uygun olur???

Ayrıca işlemleri yarın itibariyle başlatabilirim...Neler yapmam lazım...Ev alırken Nelere dikkat etmem lazım yardımcı olursanız sevinirim...
Masraf ne kadar Gider yazarmısınız???

Emlakçı, Tapu, Elektrik, Banka Kredisi İçin Giden Masraflar (Finans Bank En Uygunuymuş Şuan) ne kadar olur?
Bunlar dışında masraf olur mu??? Lütfen tecrübelerinizi yazarmısınız...

Sayın yazdıklarınızı okudum lakin anlamakta zorlanıyorum. Size soru olarak geri döneyim, alacak olduğun evin altındaki garaj tapu kayıtlarında bağımsız alan mı görünüyor yoksa müştemilatmı.
Bağımsız alan ise binadaki dairelerden birisinin tapusuna eklidir hak sahibi odur.
Müştemilat olarak görünüyorsa binadaki bütün daireler hak sahibidir. satılıp-kiralanamaz

serci2001' Alıntı:
Sayın yazdıklarınızı okudum lakin anlamakta zorlanıyorum. Size soru olarak geri döneyim, alacak olduğun evin altındaki garaj tapu kayıtlarında bağımsız alan mı görünüyor yoksa müştemilatmı.
Bağımsız alan ise binadaki dairelerden birisinin tapusuna eklidir hak sahibi odur.
Müştemilat olarak görünüyorsa binadaki bütün daireler hak sahibidir. satılıp-kiralanamaz

Tapuyu henüz incelemedin.Ancak söylenen 1.katın tapusu olduğu ve garajın ek olarak tapuya eklendiği....yani garaj ortak kullanım değil sadece bana ait.
hatta diyelim 10 daire var ancak 5 garaj var... sadece 5 daireye ait garaj olmuş oluyor...

garaj ayrı tutup alacağınız katın tapusunu alacaksınız diye varsayıyorum,
1- belediyeden rayiç bedel çıkarılacak
2- Tapu+alıcı+satıcı+1 er adet fotoğraf, kimlik fotokopisi ile tapuya gidilecek
3- öğlene kadar gitmen lazım randevu verilecek, cep telefonuna gelen sms ile ile bankaya para yatırılacak
4- yatacak para miktarı: bu rayiç bedel Örneğin 80.000 diyelim
(80.000/1000)*40=3200 TL+250 TL(yaklaşık) bankaya ödenecek para) 3200 TL de yarısı senin yarısı ev sahibini ödeyeceği para genelde alıcı hepsini öder aranızda anlaşırsınız.
ona göre hazılıklı gidersiniz.
5 banka kredisi ile almışsanız bankaya tapuyu almdan önce bankaya gidersiniz banka size görevli verir onunla gide tapuyu alırsınız.

celikumit' Alıntı:
garaj ayrı tutup alacağınız katın tapusunu alacaksınız diye varsayıyorum,
1- belediyeden rayiç bedel çıkarılacak
2- Tapu+alıcı+satıcı+1 er adet fotoğraf, kimlik fotokopisi ile tapuya gidilecek
3- öğlene kadar gitmen lazım randevu verilecek, cep telefonuna gelen sms ile ile bankaya para yatırılacak
4- yatacak para miktarı: bu rayiç bedel Örneğin 80.000 diyelim
(80.000/1000)*40=3200 TL+250 TL(yaklaşık) bankaya ödenecek para) 3200 TL de yarısı senin yarısı ev sahibini ödeyeceği para genelde alıcı hepsini öder aranızda anlaşırsınız.
ona göre hazılıklı gidersiniz.
5 banka kredisi ile almışsanız bankaya tapuyu almdan önce bankaya gidersiniz banka size görevli verir onunla gide tapuyu alırsınız.

rayiç bedel malın bedeli mi? Bir de yasal olarak dikkat etmem gereken hususlar var mı? Yoksa banka kredi veriyorsa zaten evde sorun yoktur diyebilirmiyiz...

hocam anlattığına göre en az 150000 tl civarıdır o ev.. Ama garaj üzeri olduğu için ısınma problem olabilir.. Orta katlar varsa biraz daha ver orayı al bence. Şimdiden hayırlı olsun, Allah bizede nasip edermi acaba? Şuan ailemle 500 evlerde oturuyorum ama evlenince böyle dairede oturabilirmiyim diye düşünüyorum

120 bin tl lik bir ev için masraflar:
(kredi kullanıldığını varsayıyorum)

ipotek harcı 600
dask 250
emlak vergisi 250
ekspertiz 250
tapu harcı 4800
tapu döne sermaye 200
hayat sigortası 500
konut sigortası 114

toplam 7000

ejdeharr' Alıntı:
120 bin tl lik bir ev için masraflar:
(kredi kullanıldığını varsayıyorum)

ipotek harcı 600
dask 250
emlak vergisi 250
ekspertiz 250
tapu harcı 4800
tapu döne sermaye 200
hayat sigortası 500
konut sigortası 114

toplam 7000

banka dosya parası vs hariç mi bu fiyat???

tuncay2744' Alıntı:
hocam anlattığına göre en az 150000 tl civarıdır o ev.. Ama garaj üzeri olduğu için ısınma problem olabilir.. Orta katlar varsa biraz daha ver orayı al bence. Şimdiden hayırlı olsun, Allah bizede nasip edermi acaba? Şuan ailemle 500 evlerde oturuyorum ama evlenince böyle dairede oturabilirmiyim diye düşünüyorum

garaj en altta, üstte garaj tapulu bir daire, üstünde yani 1.katta alacağım daire var...yine de ısınma problem olur mu ki?

bende araştırıyorum sürekli piyasası az çok bildiğin gibi hocam,
söylediğin ev 155000 ile 165000 arası ve sen aldığın için de toplamda 6000-7000 civarı hocamların dediği gibi masraf çıkar
ısınma tahminen 2. kat gibi ise çok fazla da sorun olmaz
ev 2-3 yıllık ise oturmuştur iyice sorunu sıkıntısı ortadadır zaten,
alacağın evin karşı ve üstü ile de bir konuş fikir al...
155,000 den aşağı alırsan da karlısın çünkü biliyorsun antep piyasasını :)
son olarak Allah en kısa sürede ev bark sahibi yapar ve tatlı tatlı o krediyi de bir an önce ödemeyi nasip eder :)

Hocam garaj tapusunu iyi araştırın. bizim müdür de aynı şekilde garaj da bana ait diye 15000 TL fazla para verdi. Ancak garaj binanın ortak alanı olarak gözüküyormuş ve tapusunu alamadı. Mahkemelik oldular müteahhitle.

hayırlı olsun..
almaya karar verdikten sonra almadan önce üst-alt kat ve karşında oturan varsa o komşularla tanış..

ysahin' Alıntı:
bende araştırıyorum sürekli piyasası az çok bildiğin gibi hocam,
söylediğin ev 155000 ile 165000 arası ve sen aldığın için de toplamda 6000-7000 civarı hocamların dediği gibi masraf çıkar
ısınma tahminen 2. kat gibi ise çok fazla da sorun olmaz
ev 2-3 yıllık ise oturmuştur iyice sorunu sıkıntısı ortadadır zaten,
alacağın evin karşı ve üstü ile de bir konuş fikir al...
155,000 den aşağı alırsan da karlısın çünkü biliyorsun antep piyasasını :)
son olarak Allah en kısa sürede ev bark sahibi yapar ve tatlı tatlı o krediyi de bir an önce ödemeyi nasip eder :)

165000 en son fiyatı...Hala karar veremedim...

farklı fikri olan var mı? İbrahimlide 2+1 160.000e bulursam alayım mı? yoksa 165000lik iyi mi?

maalesef antepte fiyatlar böyle... satan, belli alan belli, benim gözümde hep enayi. kazanan emlakçılar, kusura bakmayın söz meclisden dışarı.

mse' Alıntı:
maalesef antepte fiyatlar böyle... satan, belli alan belli, benim gözümde hep enayi. kazanan emlakçılar, kusura bakmayın söz meclisden dışarı.
ihtiyacı olup alana sözüm yok.. yatırım diye alanlara diyorum.

eşimin çalıştığı yere yakın 165lik olan var. benim okuluma her 10 dak dolmuş var...
İbrahimlide 160bine içime sinecek bulmak gerçekten zor olabilir...

Antepte evler çok pahalı hiçbir özelliği olmayan küçük sıfır evler 160binden başlıyor...

165 bine ev alana kadar gel hocam sana maraştan 70 bine ev alalım antepe gidiş geliş yaparsın. 10 dk bir dolmuş var antepe. :mrgreen:
bu ne yaaa 165 bine 2+1; 4+1 düşünemiyom vallahi

hala içime sinen ev bulamadım...ne yapayım..kiralar da 800-1000 tl ye gidiyor...

bir ev için 167.500 e anlaştım.
tapuda fiyat 75.000 yazıyor...
rayiç bedel denen şey tapuda yazan 75.000lik kısım mı ? bilginiz var mı?

BBNET
Geri