ev ağında yazıcıyı paylaşamıyorum

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
iyi günler arkadaşlar.Okulumun öğretmenler odasında bulunan yeni format attığım wireless adaptörü ile internete bağlanan masaüstü bilgisayarlarla bir tane hp 1005p yazıcı bulunmaktadır.Yazıcıyı bir tane bilgisayara tanıttım ve gayet güzel çalışıyor.Ev ağı olarak bağlandım okuldaki diğer bilgisayarların bağlı bulunduğu ağa bağlandım. iki bilgisayarda ağdaki diğer bilgisayarları görürken birbirlerini görmüyor bide bağlı olan yazıcıyıda görmüyor.

Bir kaç kez ağdan çıktım tekrar girdim dosya ve yazıcıyı paylaştım ev ağı için. Ama bir türlü olmadı sabahtan beri denıyorum ama bir türlü görünmüyorlar ve ag yazıcısını tanıtamıyorum.
Fikri olan arkadaşım var mı acaba?
Windows 7 ultımate yüklü bilgisayarlara.

Hocam yazıcıyı USB üzerinden bağladığınız ve ağ üzerinden de paylaşmak istediğiniz tüm pc lerde Gelişmiş Paylaşım Seçeneklerini aşağıdaki gibi uygulayarak deneyebilirsiniz.
Ağ bulmayı Aç
Dosya ve Yazıcı Paylaşımını Aç
Parola Korumalı Paylaşımı Kapat
Seçenekleri işaretli olsun.

Şifreleme ile ilgili kısmı da Önce 128 bit şifreleme olarak deneyin, hala pcler birbirini görmüyorsa 40 - 56 bit şifreleme kullan seçeneği ile deneyin.

Windows Güvenlik Duvarı ya da Kullandığınız Antivirüs programı da paylaşımı engelliyor olabilir. Her ikisini de bir süreliğine devre dışı bırakıp ayarlarını incelemenizde fayda var.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    186.1 KB · Görüntüleme: 1,236
fahrican' Alıntı:
Hocam yazıcıyı USB üzerinden bağladığınız ve ağ üzerinden de paylaşmak istediğiniz tüm pc lerde Gelişmiş Paylaşım Seçeneklerini aşağıdaki gibi uygulayarak deneyebilirsiniz.
Ağ bulmayı Aç
Dosya ve Yazıcı Paylaşımını Aç
Parola Korumalı Paylaşımı Kapat
Seçenekleri işaretli olsun.

Şifreleme ile ilgili kısmı da Önce 128 bit şifreleme olarak deneyin, hala pcler birbirini görmüyorsa 40 - 56 bit şifreleme kullan seçeneği ile deneyin.

Windows Güvenlik Duvarı ya da Kullandığınız Antivirüs programı da paylaşımı engelliyor olabilir. Her ikisini de bir süreliğine devre dışı bırakıp ayarlarını incelemenizde fayda var.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Dediklerinizi uygulayacam hocam.Antivirüs oalrak essential var bide güvenlık duvarını kapatırım.Şimdi farkettım açılır oklardan hem ortak hemde ev agı seceneklerı mevcut ikisinide dediğiniz ayarlardamı yapmalıyım yoksa sadece ev ağınımı yapmalıyım

BBNET
Geri