Etkileşimli Tahtayı İlk Defa Kullanacağım Tavsiye İstiyorum

Kodla Büyü

didem.2202

Site Gezgini
Arkadaşlar hepinize merhaba.

Bu sene okulumuza Faz2 kapsamında tahtalarımız geldi. Görevlendirmelerimizin yapılmaması vs çeşitli sorunlar dolayısıyla daha yüzüne bakmadım tahtaların. Öncelikle alt yapı çalışması henüz yapılmadı ve geçen senelerde okulda elektrik tesisatı ile ilgili sorunlar yaşamıştık. :shock: Alt yapısı kurulmadan tahtaları kullanmak bizim başımızı ağrıtır mı ilerde bilmiyorum. Ama şu gerçek okuldaki tüm öğretmenler oldukça hevesli bu yüzden alt yapı gelene kadar bekleyemeyeceğiz ve inşallah sorun yaşamayız.

Benim sizden istediğim ilk kullanımda tavsiye edeceğiniz yazılımlar var mı ya da tecrübelerinize dayanarak alınması gereken önlemler varsa paylaşır mısınız? :)

Hayırlı olsun dostum. Öncelikle tahtalara Deep Freeze kurmanı tavsiye ederim. Virüsler ççok başını ağrıtır sonra.

hocam daha önce fatih-projesi-f278/akilli-tahta-alt-yapi-olmadan-calistirma-t145793.html başlığında yazmıştım buraya da yazayım. bizim okullara gelen mailde
Okul Müdürünün dikkatine;
Fatih projesi kapsamında etkileşimli tahta kurulumu yapılan okullardan bazılarının, geçici kabul işlemleri yapılmadan kullanmaya başladıkları veya tahtaları açtıkları Müdürlüğümüze gelen bilgilerden anlaşılmaktadır.
Etkileşimli tahta kurulumu tamamlansa bile, geçici kabul işlemleri tamamlanmadan etkileşimli tahtaların kullanılmaya başlanması veya açılması neticesinde tahtalar garanti kapsamı dışında kalmaktadır. Bu gibi durumlarda, gerek yetkili firma gerekse yüklenici firma hiç bir sorumluluk kabullenmemekte ve tüm sorumluluk okul müdürlüklerine ait olmaktadır. Ayrıca Bakanlığımız ve ilgili okul müdürlüğü yüklü tazminatlara maruz kalmaktadır.
Bu nedenle her hangi bir tazminata maruz kalmamak için etkileşimli tahtaların geçici kabulü yapılıp, teknik elemanlarca çalışır vaziyette teslim edilinceye kadar açılmaması ve kullanılmaması gerekmektedir.
yazıyordu...bunu oku...ona göre çalıştır...milletin hevesi senin başını yakmasın...

sayın hocam,

1-öncelikli açılış şifrelerinin öğrenciler tarafından öğrenilmesinin önüne geçilmelidir. dersin olmadığı zaman dilimlerinde farklı istekler için kullanımının önüne geçebilirsiniz.
2-öğretmenlerin ET ler için kullanacağı flash bellekleri virüs koruma haline almanız yazılımsal sorunlar yaşamanızı azaltacaktır.
3-eğer bulunduğunuz beldede elektrik kesintileri sık gerçekleşmekte ise alt yapı kurulumu tamamlanmadan ET lerin kullanımı sonucu oluşabilecek arızalar garanti kapsamında dışında değerlendirilebilir.
4-ET lere lisanssız yazılım yüklenmesinin önüne geçmeniz gereklidir.
5-Unutmamanız gerek en önemli hususun ET lerin tamiri ve bakımı konusunda kesinlikle kendinizi bu işten sorumlu hisstememeniz. tüm öğretmenlerin ve idarecilerin katılımı ile ET kullanım konusunda uyarıcı önlemlerden bahsetmelisiniz.

Acizane Kolaylıklar dilerim.

BBNET
Geri