Etkileşimli tahtalarla uğraşmak zorunda mıyız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tnrsrc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tnrsrc

Üye
Merhaba arkadaşlar meslek lisesinde bölüm şefiyim. Okulumuzda 55 adet ET var. Ağ ve elektrik altyapısı kurulmadı. Herhangi bir kurulum şifresi verilmedi. İdare teslim aldı mı bilmiyorum ama ben yeni bölüm şefi olduğum için ET'ler ile ilgili herhangi bir zimmet olayı olmadı. İdare bunların kurulumlarını (İmage alma , program kurma vs..) işlerini bilişim bölümünden birilerinin yapması gerektiğini söyledi. "O kadar PBO alıyorsunuz bunları da yapıverin 15dk da 2 öğrenci ile yapılır ne var." gibi bir yaklaşım var. Ben bölümdeki işlerle mi uğraşayım? derse mi gireyim yoksa ET'lerin sorunlarıyla mı ilgileneyim bilemedim. Bu işlemler için ilçeden BTR talep edilmesini teklif ettim. İlçe memi aradılar ilçeden istekli olan öğretmen olmadığını söylediler. İdare en son yazılı görev vermekle tehdit (!) etti. Sizce ne yapılmalı?

yazılı görev vermez. verirse kendi göreviniz olmadığını belirten bir cevap yazarsanız olur biter.

hakansia' Alıntı:
yazılı görev vermez. verirse kendi göreviniz olmadığını belirten bir cevap yazarsanız olur biter.

Hangi yönetmeliğin hangi maddesine göre görevimiz olmadığını belirteceğiz sayın hocam?

Samsundaysanız ben haleldeirm hocam :) hemde seve seve. yarın cumartesi olmasına rağmen ben okula gidip ET leri kurmayı planlıyorum. Ve bir kez kuracağım birdaha da sene sonuna kadar uğraşmayacağım.

Tabi düşündüğüm gibi sistemi oturtabilirsem.

Ben 1 kere adam gibi uğraşıp sistemi oturttuktan sonra rahat etmeyi hedeflerim.

10 adet 32 gb lik flashlar ve 10 öğrenci ile 10 tahta 30 dk da biter.

Önerim çok sayıda flash belleği okula aldırın zaten kullanacaksınız. Bir tahtaya kuurlumu yapın öğrenciler görsün diğerleirni kendileir rahatlıkla yaparlar.

omerbilgin' Alıntı:
Samsundaysanız ben haleldeirm hocam :) hemde seve seve. yarın cumartesi olmasına rağmen ben okula gidip ET leri kurmayı planlıyorum. Ve bir kez kuracağım birdaha da sene sonuna kadar uğraşmayacağım.

Tabi düşündüğüm gibi sistemi oturtabilirsem.

Ben 1 kere adam gibi uğraşıp sistemi oturttuktan sonra rahat etmeyi hedeflerim.

10 adet 32 gb lik flashlar ve 10 öğrenci ile 10 tahta 30 dk da biter.

Önerim çok sayıda flash belleği okula aldırın zaten kullanacaksınız. Bir tahtaya kuurlumu yapın öğrenciler görsün diğerleirni kendileir rahatlıkla yaparlar.
Ömer Hocam, keşke her şey "...Ve bir kez kuracağım birdaha da sene sonuna kadar uğraşmayacağım..." dediğiniz gibi olsa. Sonrasında problemler çıkacak derste olacaksın, şu bozuldu olacak bu bozuldu olacak vs. vs. bilmem anlatabiliyor muyum?

Hoca doğrudur tabiki sorunlar olacak. Fakat bunu en aza indirmek için ben kaç gündür düşünyorum :)

Hala da netlik kazanmadı ancak 1-2 gün denemeler yapacağım sadece 1 tahtada sonuç alırsam tümüne uygulayacağım. Birde ben şu şekilde bişey düşünüyorum daha önceden uygulamıştım bunu.

Tüm Etleri kurdum diyelim. Tüm ayarları yapıldı herşey tamam. C: sürücüsünü D: ye imaj olarak alacağım. Yarın öburgun sorun oldumu flash bellekten değil direk diskten kurarım diye düşünüyorum.

Ayrıca bence en önemlisi çocuklardan tahtaları uzak tutmak. Biz bütün kilitleri değiştirdik benden önce kapanabilen 1 tahta bile yoktu. Şuan 33 tahtanın 23 ü kilitlenebilir duruma geldi 10 tanesi de sürgülü kısımlar kırılmış ne yapmışlar okulda anlamadım.

Her öğrencide cep telefonu şarj aleti TV ye takıp telefon şarj ediyorlardı. Birkaç tahtanın USB portu kırılmış muhtemelen bu yüzden.

FAZ1 tahtalara en uygun imajı arıyorum şuan. İzmir genelinde uygulanan bir imajı buldum 26 GB onun haricinde forumda Mersindeki bir arkadaşın 2014 yılındaki paylaşımı var birde geçen gün Vestelden aldığım imaj var.

En iyisi bir konu açayım da yarın yorum alırım :)

BBNET
Geri