etkileşimli tahtadaki sorunlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilbil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar okuldaki tahtalara imaj yüklüyordum ki sorunla karşılaştım:
1-tahtanın birine imajı yükledim ve dokunmatik tahtanın belirli yerlerinde hiç çalışmıyor bazı yerlerinde ise birkaç santim aşağısını yada yukarısını algılıyor kalibre ettim(25 points) ile kalibrasyonda bile bazı noktalarında algılamayıp birkaç santim gerisini algıladı. ne yapmalıyım bu konuda.. dokunmatiğin driverini kaldırıp yüklesem düzelir mi?
2- sağolsun mezun olan 12ler giderken tahtanın usb girişlerini kırmış :verymad: arkadaki usb girişi de flashı algılamıyor şimdi ben bu tahtaya imajı ve programları nasıl yükleyecem? F8 den windowsu kurayım diyorum ama programları nasıl yükleyebilirim internet bağlantısı da yok :-1:
bu konuda bana fikir verebilecek olan var mı?

Tahtanın yan yüzündeki numarayı arayıp, Vestel e arıza kaydı yaptıracaksınız. Bakanlıkla yapılan anlaşma gereği 3 gün içinde çözüm bulmak zorundalar. Üstelik bu tip donanım arızalarına çözüm bulmak sizin göreviniz değil.

hocam elimden gelen birşey varsa yapmak isterim diye sizlere bir sorayım dedim, zaten en son çare servis :oops:

Usb kırılmaları garanti dışı onarım için 800 tl isteniyor.O yuzden girişleri iyi muhafaza etmek gerekiyor.Gerekirse usb çoklayıcı alıp duvara monte etmek işe yarayabilir.

Zaten garanti dışı ve ücrete tabii olacak. Bence Harddiski sökerek, PC aracılığı ile imaj atın. Bizde de aynı şekilde bir bilgisayar var. 10 gün kadar önce aradım servisi, hala gelen giden yok.
Bende harddiski sökmeyi düşünüyorum ama USB ler yine kullanılamayacak.

Aşağıdaki konuda arkadaş sökmüş :)
fatih-etkilesimli-tahta-f279/etkilesimli-tahta-ici-t105331.html

usb girişleri garanti kapsamında hocam. ilk başta bizede ücreti olduğu söylendi. sonradan garantiye alınmış aslında ama servistekilerin bundan haberi olmayabilir. biz ücret vermeden değişim yaptırdık

USB girişleri kırılmış olsa da garanti kapsamına alıyorlar mı?
Öğrenciler USB girişlerini çakmakla yakmış gibi eritmişler iyicene. Umudum yok ama inşallah garanti kapsamına alırlar. Aynı şekilde geçen sene bir akıllı tahta bozulmuştu ve 750 TL civarı ücret aldılar.

usb girişleri tamir edilmeden ona format atıllması zor .İmaj yüklemeye gerek yok bence o tahtaların f8 le onarım möısmına geçtiğinizde sistem görüntüsünden tekrar kurabiliyorsunuz.

miraz' Alıntı:
USB girişleri kırılmış olsa da garanti kapsamına alıyorlar mı?
Öğrenciler USB girişlerini çakmakla yakmış gibi eritmişler iyicene. Umudum yok ama inşallah garanti kapsamına alırlar. Aynı şekilde geçen sene bir akıllı tahta bozulmuştu ve 750 TL civarı ücret aldılar.
bizim tahtanın usb girişi kırılmıştı garantiden değişti

BBNET
Geri