Etkileşimli Tahta ve Tablet Bağlantı Programı

Kodla Büyü

mehmetural

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Splashtop Streamer Programı

Etkileşimli tahtayı tabletten kontrol etmemizi sağlayan programla sınıf içerisinde tabletten tahtayı rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bağlantı sağlandıktan sonra tahtanın ekrnı sizin tabletinize geliyor. Bu sayede tabletin ekranından etkileşimli tahtayı kullanıyorsunuz.

Yapılması Gerekenler

1. Programı indirip hem etkileşimli tahtaya hem de tabletinize kuruyorsunuz. Ekteki dosyada bilgisayar için kurulum dosyası ve tablet kurulumu için apk si mevcuttur.
Splashtop Streamer Programı !!! İNDİR !!!
2. İndirilen Program hem etkileşimi tahtaya hem de tablete kurulur.
3. Tablet ve etkileşimli tahta ağ üzerinden birbirlerini gördükleri için her ikisinin de aynı ağa bağlanması sağlanmalıdır.
4. Bilgisayara kurulan programa "Splashtop Account login" bölümünden giriş yapılması gerekmektedir. Üyelik için hemen altta bulunan "Create Ona" bölümünden sadece e-posta ve şifre yazarak sisteme üye olabilirsiniz.
5. Üye girişi yaptıktan sonra sol menüden "Security" bölümüne girip "Security Code" kısmına hem harf hem de rakam içeren 8 ile 20 karakter arasında bir şifre girilmesi gerekmektedir. Tablette kurulan aynı programda bağlantı sağlanacağı esnada bu şifreyi bağlantı için girmeniz istenecektir.
Etkileşimli tahta üzerinde yapılacak işlemler bu kadardır. Bundan sonraki işlemlere tablet üzerinden devam edilecektir.

6. Tablete atılan program APK si tablete kurulur.
7. Tablete kurulan program çalıştırılınca ekranda aynı ağ üzerinden bağlanıp da programın kurulu olduğu etkileşimli tahta çıkacaktır.
8. İlgili tkileşimli tahtaya tıklayınca sizden etkileşimli tahtada girdiğiniz "Security Code" girilmesi istenecektir.
9. İlgili Kodu girip bağlandığınızda tabletinizin kranına etkileşimli tahtanın ekranı gelecektir. Bundan sonra tablet ekranından etkileşimli tahtayı kullanabilirsiniz.

Tersini yapan bir program var mı?tabletin görüntüsünü etkileşimli tahtaya aktarabilir miyiz?

mehmetural' Alıntı:
Splashtop Streamer Programı

Etkileşimli tahtayı tabletten kontrol etmemizi sağlayan programla sınıf içerisinde tabletten tahtayı rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bağlantı sağlandıktan sonra tahtanın ekrnı sizin tabletinize geliyor. Bu sayede tabletin ekranından etkileşimli tahtayı kullanıyorsunuz.

Yapılması Gerekenler

1. Programı indirip hem etkileşimli tahtaya hem de tabletinize kuruyorsunuz. Ekteki dosyada bilgisayar için kurulum dosyası ve tablet kurulumu için apk si mevcuttur.
Splashtop Streamer Programı !!! İNDİR !!!
2. İndirilen Program hem etkileşimi tahtaya hem de tablete kurulur.
3. Tablet ve etkileşimli tahta ağ üzerinden birbirlerini gördükleri için her ikisinin de aynı ağa bağlanması sağlanmalıdır.
4. Bilgisayara kurulan programa "Splashtop Account login" bölümünden giriş yapılması gerekmektedir. Üyelik için hemen altta bulunan "Create Ona" bölümünden sadece e-posta ve şifre yazarak sisteme üye olabilirsiniz.
5. Üye girişi yaptıktan sonra sol menüden "Security" bölümüne girip "Security Code" kısmına hem harf hem de rakam içeren 8 ile 20 karakter arasında bir şifre girilmesi gerekmektedir. Tablette kurulan aynı programda bağlantı sağlanacağı esnada bu şifreyi bağlantı için girmeniz istenecektir.
Etkileşimli tahta üzerinde yapılacak işlemler bu kadardır. Bundan sonraki işlemlere tablet üzerinden devam edilecektir.

6. Tablete atılan program APK si tablete kurulur.
7. Tablete kurulan program çalıştırılınca ekranda aynı ağ üzerinden bağlanıp da programın kurulu olduğu etkileşimli tahta çıkacaktır.
8. İlgili tkileşimli tahtaya tıklayınca sizden etkileşimli tahtada girdiğiniz "Security Code" girilmesi istenecektir.
9. İlgili Kodu girip bağlandığınızda tabletinizin kranına etkileşimli tahtanın ekranı gelecektir. Bundan sonra tablet ekranından etkileşimli tahtayı kullanabilirsiniz.

şuan için bildiğin bir program yok ama araştırıyorum. Bulursam paylaşırım yine...

Hocam ben bu programı denedim. Alternatiflerine göre en kullanışlı program bu sanki. Ancak şöyle problemler var. Birincisi wifi ağının çok iyi olması gerekiyor. Hafta içinde öğretmenlerle yaptığımız toplantıda bu programı da göstermek istedim. Yaklaşık 30 öğretmen aynı anda tabletiyle ağa bağlı olduğu için program iyice kastı. Programı çalıştırdım, öğretmenler bilgisayarımı tablet ekranına aldığımı gördüler ancak pek fazla işlem yapmaya mevcut ağ izin vermedi.

Bir başka problem 'daha deneme yapmadım ama tahmin ederek konuşuyorum'; programın ücretsiz versiyonunda 5 bilgisayar için gibi birşeyden bahsediyor. Bunun tam olarak ne demek olduğunu daha tüm etkileşimli tahtalarda denemediğim için anlayamadım. Acaba aynı anda 5 bilgisayarı mı kastediyor! Deneyip göreceğiz.

Bu programı etkileşimli tahtalara yükledik diyelim. Her öğretmen her defasında kullanıcı adı ve şifre girmek zorunda kalacak sanırım. Kendi oluşturduğum kullanıcı adı ver şifresini tüm etkileşimli tahtalara yükleyip otomatik başlamasını sağlarsam bu 5 bilgisayar engeline takılır gibi geliyor. Aynı anda aynı kullanıcı adı ve şifreye 5 bilgisayardan fazlaya izin vermez zannediyorum.

Her sınıfta access point olduğu için (tahtaların arkasındaki) bağlantı hızıyla ilgili problem yaşamayız gibi geliyor. Sonuçta 1 tablet bağlanacak. Deneyip göreceğiz.

Program ile ilgili tecrübeler paylaşılırsa memnun kalırım.

Modem üzerinden bağlantı ağ trafiğini artıtırır.Ama tahta üzerinden drekt bağlantı yapılamaz mı aceba bende okula gittiğimde denemeyi düşünüyorum..İki kablosuz laptobu ile birbirine bağlayabiliyorduk modemsiz ...tablet tahta için extra bir yazılıma daha gerek var bu işi görecek..Sonrada bu program la çalışır mı denemek lazım...

hocam dediklerinizi yaptım. tableti açtığımda bilgisayarım görünüyor fakat bir türlü ekrna gelen reklamı geçemedim. sizde nasıl oluyor nasıl geçecem reklam kısmını

blackpeace123' Alıntı:
hocam dediklerinizi yaptım. tableti açtığımda bilgisayarım görünüyor fakat bir türlü ekrna gelen reklamı geçemedim. sizde nasıl oluyor nasıl geçecem reklam kısmını
buldum business surumu yüklemen lazım bilgisyara

Tabletlere otomatik olarak sınıf yönetimi programı yüklenmeye başlamış. Bu program aynı görevi görmüyor mu ki...

Programı telefon üzerinden denedim kendi bilimde gayet iyi çalışıyor tabletde daha verimli olacaktır. Ancak hala modem üzerinden çalışması sıkıntı bu programı tahtalardaki access point üzerinden bağlantı yapsak ağ trafiğini de yormaz sanırım bios da idi tahtanın bu ayarı yarın tahtada denemeyi düşünüyorum...Başka fikri olan var mı aceba..Modem sınıflara çok uzak ve verimli olacağını düşünmüyorum...

kurdum gayet başarılı :+1: :+1:

yalnız classroom olayına takıldım alasım var. ama fiyat göremedim , açılmadı o kısım :)

fiyatını bilen var mı ayrıca classroom kısmının artıları neler acaba

eba sınıf yönetimi programını hazırlamıyor mu zaten. ona göre program araştıralım biz de

inaan' Alıntı:
Programı telefon üzerinden denedim kendi bilimde gayet iyi çalışıyor tabletde daha verimli olacaktır. Ancak hala modem üzerinden çalışması sıkıntı bu programı tahtalardaki access point üzerinden bağlantı yapsak ağ trafiğini de yormaz sanırım bios da idi tahtanın bu ayarı yarın tahtada denemeyi düşünüyorum...Başka fikri olan var mı aceba..Modem sınıflara çok uzak ve verimli olacağını düşünmüyorum...

Arkadaşlar Acces Pointi Nasıl devreye sokarız? Meb hattına kablosuz bağlanamıyorum ben?

Modem ayarlarına girip kablosuz ağ güvenlik seviyesini değiştirmeniz gerekiyor. O seviyelerden birinde hangisi olduğunu hatırlayamadım mobil cihazlar bağlanmıyordu onu değişince geliyor...

BBNET
Geri