Etkileşimli tahta teknik bakım onarım kursu-seviye1

Kodla Büyü
Hocam görevinizi bilmiyorum ama ben alan şefiyim 10 saat şeflik saatim var. Mümkün olduğunca tahtaları tamir ediyorum. Bunun içinde şeflik ücreti alıyorum. Yani içim rahat. Büyük sorunlar için arıza kaydı açıyorum.
Ben de atölye şefiyim. Ne alan şefinin ne de atölye şefinin akıllı tahta tamir bakımı ile ilgili bir görevi yok. Ben de tahtalara yazılımsal destek veriyorum ama abartmaya da gerek yok sayın hocam.
Aldığınız şeflik ücretin hiç bir saati akıllı tahta bakım onarımı için verilmiyor. Doğruyu bilelim yanlış yapacaksak yine yapalım.

Bu kafayla gidersek okulu da biz temizleyelime çıkar sayın hocam.

Yahu biz bilgisayar tamircisi miyiz ???

Not : isterseniz alan şefi olarak görev ve sorumluluklarınızı bi araştırın.

Son düzenleme:
Ben de şef olarak görev yapıyorum. Akıllı tahtalar bizim görev alanımızda değil doğru. Ancak bizim tavrımız şu: okulun bir donanımı çalışmazsa bunun eğitime katkı sunması için elimizden bir şey gelirse yapıyoruz. Ancak bunu yaparken görevimiz gibi algılanmaması için gereken söylemlerde de bulunuyoruz. Baktık bizim görevimizmiş gibi davranan öğretmen veya idareci davranışı olursa da bakmıyoruz. Bize olan yaklaşıma bağlı yani

Ben de atölye şefiyim. Ne alan şefinin ne de atölye şefinin akıllı tahta tamir bakımı ile ilgili bir görevi yok. Ben de tahtalara yazılımsal destek veriyorum ama abartmaya da gerek yok sayın hocam.
Aldığınız şeflik ücretin hiç bir saati akıllı tahta bakım onarımı için verilmiyor. Doğruyu bilelim yanlış yapacaksak yine yapalım.

Bu kafayla gidersek okulu da biz temizleyelime çıkar sayın hocam.

Yahu biz bilgisayar tamircisi miyiz ???

Not : isterseniz alan şefi olarak görev ve sorumluluklarınızı bi araştırın.
Hocam sen ne için alıyorsun o zaman. Ben odamda oturacaksam. Bir pili bir ssd yi değiştirmeyip servisi bekleyeceksem kusura bakma benim şeflik param içime sinmez. Size tahta sökün demedim. Kolay işleri yapıyoruz zaten.

Hocam sen ne için alıyorsun o zaman. Ben odamda oturacaksam. Bir pili bir ssd yi değiştirmeyip servisi bekleyeceksem kusura bakma benim şeflik param içime sinmez. Size tahta sökün demedim. Kolay işleri yapıyoruz zaten.
Sen plana göre şeflik yap hocam. Nasıl içiniz rahat ediyorsa o şekilde yapın o konu sizi ilgilendirir. Şeflerin görevini çok iyi biliyorum. Bazen görevin olmayan elinden gelen işi de yapınca enayi olmuyoruz. Çocuklara faydalı oluyoruz.

Sen plana göre şeflik yap hocam. Nasıl içiniz rahat ediyorsa o şekilde yapın o konu sizi ilgilendirir. Şeflerin görevini çok iyi biliyorum. Bazen görevin olmayan elinden gelen işi de yapınca enayi olmuyoruz. Çocuklara faydalı oluyoruz.
Hocam sıkıntı yapmanız değil, sıkıntı bunun böyle olması gerektiğini vurgulamanız. Bakın bu mesajınızda bile bunu dile getiriyorsunuz.

Merak etmeyin görevim olmadığı halde bir çok işin içinde ben de varım. Ben de kendimi enayi olarak hissetmedim hiç. Çocuklara kimin daha çok faydalı olduğunu bir tek yaradan bilir.

Hocam sıkıntı yapmanız değil, sıkıntı bunun böyle olması gerektiğini vurgulamanız. Bakın bu mesajınızda bile bunu dile getiriyorsunuz.

Merak etmeyin görevim olmadığı halde bir çok işin içinde ben de varım. Ben de kendimi enayi olarak hissetmedim hiç. Çocuklara kimin daha çok faydalı olduğunu bir tek yaradan bilir.
Hocam hepimiz çocuklar için uğraşıyoruz katılıyorum. Şeflik planlarını hepimiz biliyoruz. Ona göre işimizi yapsak hiç sorun olmaz. Ama dediğiniz gibi insan öğrenciler eğitimden kalmasın diye ufak tefek şeyleri yapıyoruz.

Mesele zorunlu olup olmaması değil. Mesele öğretmenlerin görev sorumluluklarını bilmemesi. Bir çok arkadaş bilgisayar akıllı tahta vs yi tamir etmek görevi zannediyor. Bu tarz başlıklar da bu düşünceleri pekiştiriyor. Herkes haklarını bilsin, öğrensin kendini ezdirmesin.

Atölye şefinin bile atölyedeki bilgisayarları tamir etmek gibi bir görevi yok. Bir şekilde çalış durumda tutmaktır görevi. Gerekiyorsa dışarıdan hizmet alacaktır. 6 saat ücret taşıdığı sorumluluğa ödenir. Tamir ettiği için ödenmez. Heee tamir etmiyor muyuz elimizden geldiğince tabii ki ediyoruz.

Öğretmeniz biz, teknik servis elemanı değiliz.

Hala ne dediğimi anladığı halde kuyruğu dik tutmaya çalışanlar var. Yapmayın.

Son düzenleme:
Mesele zorunlu olup olmaması değil. Mesele öğretmenlerin görev sorumluluklarını bilmemesi. Bir çok arkadaş bilgisayar akıllı tahta vs yi tamir etmek görevi zannediyor. Bu tarz başlıklar da bu düşünceleri pekiştiriyor. Herkes haklarını bilsin, öğrensin kendini ezdirmesin.

Atölye şefinin bile atölyedeki bilgisayarları tamir etmek gibi bir görevi yok. Bir şekilde çalış durumda tutmaktır görevi. Gerekiyorsa dışarıdan hizmet alacaktır. 6 saat ücret taşıdığı sorumluluğa ödenir. Tamir ettiği için ödenmez. Heee tamir etmiyor muyuz elimizden geldiğince tabii ki ediyoruz.

Öğretmeniz biz, teknik servis elemanı değiliz.

Hala ne dediğimi anladığı halde kuyruğu dik tutmaya çalışanlar var. Yapmayın.
Arkadaşlar hocam biraz keskin söylediği için yadırgıyor olabilirsiniz ama satır aralarını iyi okursanız o da bu işleri yapıyor ama görev haline gelmesine veya o şekilde tavır takınılmasına karşı. Buna ben de karşıyım. Sonuçta devlet eğitim için bir cihaz vb getirmiş sorun olduğunda çözümün bir parçası olmak hepimizin yaptığı bir şey. Ama bunun görev gibi lanse edilmesi çok rahatsız edici. Ben de bana yapılan yaklaşıma da bağlı olarak hep çözümün bir parçası olmaya çalıştım tıpkı sizler gibi. Herkese sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum.

Değerli Arkadaşlarım.
Katılım sayısı 180 olmuştur.
Talepler arasında ilk mesajdaki branşlar dışında Coğrafya , Matematik , Tarih branşlarından da müracaatlar olmuş.
Bu değerli arkadaşlarımın da taleplerini dikkate alacağım. Ancak teknik detaylar anlatılırken umarım sıkılmazlar.
İyi hafta sonları dilerim.
katılım.webp

Hocam link açılmıyor tekrar gönderme şansınız var mı sorun bendemi bilmiyorum katılmayı çok isterim kontenjan dolmadan beni de ekleyin lütfen

bu işlerin hepsini yapıyoruz ama biz TAMİRCİ SERVİS DEĞİLİZ .bize reva görülmeyen üç kuruşu bırakın servisler 3000 lira olarak alsınlar bi zahmet.
Servislere vik vik etmeye gerek yok devlet okullarıyla anlaşıldığında devlet okulundan gelen öğretmenim okulda 2 bios pil değişimine 750 + 750 yazmıştı.itiraz etmiştim.

Merhaba hocam. Kontenjan dolmuş. Video kayıt yapıp paylaşabilir misiniz?
Değerli hocam , Video kaydı alınmayacak. Zoom programı da çok fazla kişi olduğunda başımıza ne işler açar bilemiyorum. . Faydalı olur ve istenirse bir daha açarız kursu.
Bu platformda konu başlığıyla ilgili bir çok post açılmış ve soru sorulmuş. cevaplar verilmiş. Ama gördük ki kesin çözümler ve sebepleri ya ortaya çıkmamış yada cevap kalabalığı arasında kaybolmuş. Bu kursta en yetkili ağızlardan ve bilimsel cevaplar ve çözümler verileceğinden bir çok konuya ışık tutacağını umut ediyorum.
Esenlikler dilerim.

Konuyu yeni gördüm, konteanjanda yer açılırsa veya yeni bir kurs açılırsa katılmak isterim. Güzel bir düşünce ve çaba bence, emeği geçenlere şimdiden teşekkürler.

Ankara çubuktan katılım sağlayan arkadaşım cep telefonu nosu fazla yazılmış. Bana ulaştırabilir misin.

Emeğinize sağlık umarım herkes için verimli bir kurs olmuştur. Bilgi birikiminizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Buı kursu geç farkettim, umarım bir sonraki kursunuza katılma şansı elde edebilirim. Sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

aynen tekrarı olursa katılmak isteriz madem faydalı bir iş olacak video kaydı alınıp yayımlanabilir. veya resmi kurumlara bir milyon istihdam gibi yerlerde resmi kurs olarak verilebilir mümkünse tabi.

Değerli Arkadaşlar;
Eğitime kayıt yaptıran arkadaşlara whatsapp gurup daveti iletildi.
Bazı arkadaşlar whtsap gurup davetine kapalı olabilir. Lütfen kontrol ediniz.
Yarın akşama kadar davet almayanlar ise bana özelden ulaşabilir. telefon numaralarını hatalı girmiş olabilirler.
İyi akşamlar dilerim.

İlk eğitim çok güzel geçti. Hocam sağolsun tüm soruları ayrıntıları ile cevap verdi. Emeklerine sağlık

Kurs yeniden açılırsa katılmak isterim yeni gördüm konuyu, iş yapmayanlar da fazla konuşmasınlar kim neyi nasıl neden yapıyor denmiyor zaten yapan yapar yapmayan yapmaz servis geliyor hiçbir şey yapmasamda gelirsem 1000 tl nizi alırım diyor

ilgili konuları video çekip yayınlamak daha çok kişiye hitap etme, unutulanları hatırlama açısından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Eğitimi alan arkadaşları diğer okullardaki akıllı tahtalara da bi el atıverirler heralde. O okulların servislere vereceği para da okulun değil devletimizin parası, o okullarda bozuk tahtadan faydalanamayan öğrenciler de aynı devletimizin öğrencileri.

BBNET
Geri