Etkileşimli Tahta ekranını başka ekrana yansıtmak???

Kodla Büyü

kaanrevan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar biz 2 sınıfı bilgisayar laboratuvarına dönüştürdük. Kullanmamız gereken birçok program var. Biz normalde bir bilgisayar kasasını akıllı tahtaya yansıtarak kullanıyorduk sistemi.

Ancak gereksiz yere 1 bilgisayar yani etkileşimli tahtanın içerisindeki pc boşta kalıyor. Bu durumu önlemek için biz etkileşimli tahtanın ekranını başka bir monitöre yansıtmak istiyoruz. Bunu nasıl yaparız?

Tahtanın içerisindeki pc yi çıkarttık ama ekran soketi yok. Farklı bir slot var ve muhtemelen görüntü oradan tahtaya aktarılıyor. Bizim bir şekilde bu akıllı tahtadaki görüntüyü bir monitöre aktarmamız gerekiyor. USB ile böyle birşey yapmak mümkün mü? Çünkü bu pc nin içinde USB ve anten soketi ve ethernet portundan başka soket yok.

bunları neden yaptığınızı anlamış değilim.neyse tahtanın ekranını başka monitöre yansıtmak istiyorum derken masaüstü bilgisayar monitörünü mü kast ediyorsunuz.

Hocam öncelikle belirtmek isterim Servis dışında sökülmesi mudahele edilmesi cok hatalı. Bir OPS cihazının değişimi 1000 tl civarlarında eğer yanlış birşey yapıp cihaza zarar vermeniz durumunda ciddi bir problemle karşı karşıya kalacaksınız. Bunu unutmayınız çünkü OPS cihazı vestel üretimi değil başka firma tarafından üretiliyor vestel sadece bunu ekran paneliyle birleştiriyor. onlarda tamiratı için ilgili şirkete gönderiyorlar.
Anladığım kadarıyla okulda BTR yok bu işlerdende sorumlu yok olsaydı böyle bir işe girişmezdiniz sanırım. Bu işin farkı bir yanı sanırım.

Söylediğiniz gibi OPS modüler yapıda olduğu için doğrudan modül girişinden cıkış veriyor Vestel Ekranlarına haliyle başka bir çıkış yok anı anda tek ekran kullanabilirsiniz.
Port değiştirirek yani VGA/ PC/HDMI secenekleriyle ekrana gelen görüntü değişiyor sadece.. oda sizin işinize yaramıyor zaten siz paneli bağladığınız bilgisayar görüntüsü için kullanıyorsunuz.

Elektronikten anlayan varsa modülün karşılığına denk gelecek bir modülle görüntü gönderen pinleri kullanıp onu vga/yada DVI hangisini kullanıyorsa dönüştürücü yapabilir ama modülün elektronik yapısını bilmek gerek.. yoksa modülü yakabilirsiniz.

gizemkar' Alıntı:
Hocam öncelikle belirtmek isterim Servis dışında sökülmesi mudahele edilmesi cok hatalı. Bir OPS cihazının değişimi 1000 tl civarlarında eğer yanlış birşey yapıp cihaza zarar vermeniz durumunda ciddi bir problemle karşı karşıya kalacaksınız. Bunu unutmayınız çünkü OPS cihazı vestel üretimi değil başka firma tarafından üretiliyor vestel sadece bunu ekran paneliyle birleştiriyor. onlarda tamiratı için ilgili şirkete gönderiyorlar.
Anladığım kadarıyla okulda BTR yok bu işlerdende sorumlu yok olsaydı böyle bir işe girişmezdiniz sanırım. Bu işin farkı bir yanı sanırım.

Söylediğiniz gibi OPS modüler yapıda olduğu için doğrudan modül girişinden cıkış veriyor Vestel Ekranlarına haliyle başka bir çıkış yok anı anda tek ekran kullanabilirsiniz.
Port değiştirirek yani VGA/ PC/HDMI secenekleriyle ekrana gelen görüntü değişiyor sadece.. oda sizin işinize yaramıyor zaten siz paneli bağladığınız bilgisayar görüntüsü için kullanıyorsunuz.

OPS modülleri biliyorum. Bu kadar tedirgin olmanıza gerek yok arkadaşlar. Takıyorsunuz çıkartıyorsunuz. Nihayetinde bir modül bu. Evet bahsettiğiniz benim işime yaramıyor. Ancak bu çok zor olmamalı. Olmaması lazımdı yani. Nihayetinde bunu neden istediğimi sormuş arkadaşın biri sanırım yazdıklarımı anlamamış. Bunu bir bilgisayarı haliyle 3 laboratuvarda 3 bilgisayarı boşa çıkartmak için yapmak istiyorum. Evet okulda BTR yok ama BTR olsa da değişen bir şey olmazdı. Okulda 5 bilgisayar teknik öğretmeni var, yetmez mi?

Bunu istememin nedeni kod yazarken, devamlı akıllı tahtaya bakmak zorunda kalmamdır. Bu durum işleri zorlaştırıyor. Bunun için istemiştim.

svbarut' Alıntı:
bunları neden yaptığınızı anlamış değilim.neyse tahtanın ekranını başka monitöre yansıtmak istiyorum derken masaüstü bilgisayar monitörünü mü kast ediyorsunuz.

Onu kastedmiyorum. Akıllı tahtanın içerisindeki pc nin görüntüsünü çoklamaktan bahsediyorum. Bunları bilgisayarları boşa çıkartmak için yapıyorum. Laboratuvarlardaki ana bilgisayarların akıllı tahtanın olmasıyla 3 bilgisayar boşa çıkacak bunun için.

Ekranı çoklamak istememin nedeni de kod yazma sırasında akıllı tahtaya doğru dönmenin, sınıf kontrolü vs. vs... bilmem anlatabildim mi?

"okulda btr olsaydı da değişen bişey olmazdı" demişsin ama bence değişen bişeyler olurdu. isterseniz 5 değil 15 teknik bilgisayar öğretmeni olun bu tahtalardan btr sorumludur. benim görevlendirildiğim okulda da bilişim bölümü var ve onlarda 6 teknik bilgisayar öğretmeni. böyle bişeye müsade etmem.

denizlerb' Alıntı:
"okulda btr olsaydı da değişen bişey olmazdı" demişsin ama bence değişen bişeyler olurdu. isterseniz 5 değil 15 teknik bilgisayar öğretmeni olun bu tahtalardan btr sorumludur. benim görevlendirildiğim okulda da bilişim bölümü var ve onlarda 6 teknik bilgisayar öğretmeni. böyle bişeye müsade etmem.

Senin müsade etmen etmemen değil problem. Bu işi neden yapıyoruz, niçin yırtınıyoruz farkında ol. Devleti zarara sokmayalım diye yıllarca yatan teknolojik cihazları koruyan müdürlerden farkın olmaz. Beni konuşturma şimdi. 1000 tl lik soket değişiminden bahsediyorken, yapılacak milyonda bir yanlışlığı hesaba katarak, 3 çocuğun daha ayrı bilgisayar uygulama yapabilmesi için yırtıyoruz haftalardır. Burda btr nin olup olmaması değil konumuz. Bana gereksiz tedirginlikler yüzüne yıllarca çürüyen teknolojik cihazları koruyan yöneticileri hatırlattınız ya bravo size arkadaşlar. Yine söylüyorum btr olsaydı da bana gelip "aman ha" deseydi benim sorumlu olduğum laboratuvarda, alır kucaklar giderdi tahtasını.

kaan hocam çıkış olayı malesef tahtalarda yok, bende araştırdım daha önce ama bir şey bulamamıştım... yine de bir şey bulunabilir belki diye mesajım bulunsun.

kaanrevan' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:

Senin müsade etmen etmemen değil problem. Bu işi neden yapıyoruz, niçin yırtınıyoruz farkında ol. Devleti zarara sokmayalım diye yıllarca yatan teknolojik cihazları koruyan müdürlerden farkın olmaz. Beni konuşturma şimdi. 1000 tl lik soket değişiminden bahsediyorken, yapılacak milyonda bir yanlışlığı hesaba katarak, 3 çocuğun daha ayrı bilgisayar uygulama yapabilmesi için yırtıyoruz haftalardır. Burda btr nin olup olmaması değil konumuz. Bana gereksiz tedirginlikler yüzüne yıllarca çürüyen teknolojik cihazları koruyan yöneticileri hatırlattınız ya bravo size arkadaşlar. Yine söylüyorum btr olsaydı da bana gelip "aman ha" deseydi benim sorumlu olduğum laboratuvarda, alır kucaklar giderdi tahtasını.
asıl sen beni konuşturma. gittiğim okulda 6 teknik bilgisayar öğretmeni var. hiçbiri btr olmayı kabul etmiyor. tabi ya neden kabul etsinler, haftada 25 saat ekders almak varken neden btr nin 18 saat ekdersine tenezzül etsinler ki? okul boşta kalıyor ve bakanlık fatih projeli okullara görevlendirme yapılmadan diğer okullara görevlendirme yapılmayacak diyor. kendi okulumuzu bırakıp meslek liselerine btr oluyoruz. hem kendi okulumuzun işleri hemde meslek lisesinin tahtalarıyla uğraşıyoruz. sonra bir teknik öğretmen tahtanın modülünü sökecek, öğrencinin kullanımına verecek ve arıza olursa durma bi de onun servisiyle uğraş. servis kullanıcı hatası derse kimse cebinden 1000 tl çıkarıp yaptırmaz.

Hocam BTR olsaydı derken sırf okul bu 1000 tl yi karşılayamaz diye diyorum servisin şartları acık ve net. yoksa yapmaya çalıştığınız şey için size bir sözüm yok. Zarar vermeden yapmaya da çalıştığınızada eminim ben bu konu biraz hassas biz 2 senedir bu işlem prosedürleriyle cebelleşiyoruz giden modul yerine gelen modül daha çakıl durumda olduğu için. elinizde en az 2-3 sene sağlam çalışacak modül olması açısından önem arzetmektedir.
O zaman eline tornavida alan herkes söksün kafasına göre işlem yapsın değil mi?
Arkadaşlarda yazmış burada da meslek liseslerinde kurulmaya başlandı. kimse bunların bakımından sıkıntılarından yanaşmıyor olaya. evet ekders konusu tamamen farklı bir mevzu ama bu işin sorumluları genelde btr ler olduğu için yaptırmazdı eğer oluşacak ağrızadan sorumluluğu üzerine alacak olan varsa imzalar tutanağı olur biter. :)

denizlerb' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:

asıl sen beni konuşturma. gittiğim okulda 6 teknik bilgisayar öğretmeni var. hiçbiri btr olmayı kabul etmiyor. tabi ya neden kabul etsinler, haftada 25 saat ekders almak varken neden btr nin 18 saat ekdersine tenezzül etsinler ki? okul boşta kalıyor ve bakanlık fatih projeli okullara görevlendirme yapılmadan diğer okullara görevlendirme yapılmayacak diyor. kendi okulumuzu bırakıp meslek liselerine btr oluyoruz. hem kendi okulumuzun işleri hemde meslek lisesinin tahtalarıyla uğraşıyoruz. sonra bir teknik öğretmen tahtanın modülünü sökecek, öğrencinin kullanımına verecek ve arıza olursa durma bi de onun servisiyle uğraş. servis kullanıcı hatası derse kimse cebinden 1000 tl çıkarıp yaptırmaz.

Problemli misin arkadaşım sen. Konu ek ders konusu mu ? Ben sana neden bahsediyorum sen ne diyosun. İçine atma, oradaki arkadaşların yüzüne söyle bir problemin varsa burada söylediklerini tamam mı? Problemin onlarla benle değil. Ben btr attansa da atanmasa da o tahtaların bakımını yaparım. Yapmayan adamlara bunu söyle. O 25 saat ücreti ben vicdani olarak sonuna kadar hakediyorum. O arkadaşları bilemem. Ben burda 3 tane daha bilgisayar kazanayım diye başlık açıyorum, öneri istiyorum, adamın derdine bak... 25 saat için elbette kimse 18 saat istemez, bunu o konumda olsan sen de istemezsin. Burda gelip sanki sen 25 saat alabilecek olup 18 e razı olurmuş triplerini yapman sadece kendini kandırman olur. İnandıramazsın kimseyi.
nilakk' Alıntı:
okadar şet yapmışşsınız bi onu mu beceremediniz :o

kaanrevan' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
kaan hocam çıkış olayı malesef tahtalarda yok, bende araştırdım daha önce ama bir şey bulamamıştım... yine de bir şey bulunabilir belki diye mesajım bulunsun.

Hocam böyle birşey var aslında. Ama olur mu bilmiyorum. Deneme amaçlı 1 tane almak lazım. Eğer olursa bu durumda olan arkadaşlara buradan yazarım.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/usb-to-vga-hdmi-dvi-cevirici-1920-1080-px-133857014

Neden olmasın hocam bu sunçta bir usb hub alırsınız klavye mause için ve bu cevrebirinler için ops de yeteri kadar yok bu cihazıda bağlarsınız görüntüyü coklamış olursunuz siz kendi ekranınızı kullanırsınız gençler tahtadan bakarlar..

lab anapcleriinide boşa çıkartır lab içinde muhtelif yerlerde kullanırsınız.

Hocam tartışmadan yazışalım lütfen bizlere yakışmaz. Sonuçta devlet malı tabiki zarar verilmeyecek olay ek ders mevzu değil elbette.
Ancak ek ekipmanlarla olabilir sonuçta donanım olarak yetersiz yani faz2 lerde bu düşünülebilirdi. tahtalar tasarlanırken bu düşünülmediği için bu bakımdan yetersiz. Olsaydı iyi olurdu.

Ayıp
Teknik lisede btr olan sınıf öğretmeni var....

hiç adam çıkmadı mı teknik liseden....

Yakında btrler teknik liseye atanmak istiyor deyip yeni bir kargaşa çıkarsa şaşırmam....

"Bu arada ekran görüntüsünü aktaramazsınız... " tam tersi daha az maliyeli...

senin oralarda ya havada ya da suda bişeyler var bak ben sana söyleyeyim. bir öğrenci daha uygulama yapacak diye kendini yırtıyormuş ama binlerce liralık makineyi bile isteye garanti kapsamından çıkardığının farkında değil. bir de bana problemli diyor. yapmaya çalıştığın olay çok yanlış. her derste 1 öğrenciye daha faydalı olmaya çalışıyorsun. bile isteye binlerce liralık makineyi garanti dışına çıkardığının da farkındasın. akıllı tahtaların televizyon kısmı arızalanırsa ne yapmayı düşünüyorsun? servis yine modül çıkarıldığı için kullanıcı hatası diyecek ve akıllı tahtanız artık sadece kara tahta olacak. üstelik 5 yıllık garanti süreleri bitince okullar kendi bütçeleriyle baş başa kalacaklar ve okulların %99 u tamir masrafını karşılayamayacak. o gün geldiğinde sen elindeki sağlam modülü kültür derslerinin işlendiği sınıflardaki bozuk olan modüllerle değiştirirsen her ders için 30 öğrenciye faydan olacaktır. ben zaten görevlendirildiğim yerde buna müsaade etmem dedim, senin okuluna karışacak yetkim yok. ne yaparsan yap keyfin bilir. fatih projesinin akıbeti böyle olacakmış meğer.

gizemkar' Alıntı:
Hocam BTR olsaydı derken sırf okul bu 1000 tl yi karşılayamaz diye diyorum servisin şartları acık ve net. yoksa yapmaya çalıştığınız şey için size bir sözüm yok. Zarar vermeden yapmaya da çalıştığınızada eminim ben bu konu biraz hassas biz 2 senedir bu işlem prosedürleriyle cebelleşiyoruz giden modul yerine gelen modül daha çakıl durumda olduğu için. elinizde en az 2-3 sene sağlam çalışacak modül olması açısından önem arzetmektedir.
Arkadaşlarda yazmış burada da meslek liseslerinde kurulmaya başlandı. kimse bunların bakımından sıkıntılarından yanaşmıyor olaya. evet ekders konusu tamamen farklı bir mevzu ama bu işin sorumluları genelde btr ler olduğu için yaptırmazdı eğer oluşacak ağrızadan sorumluluğu üzerine alacak olan varsa imzalar tutanağı olur biter. :)

Modülü neden söktüğümüzü biraz olsun anlamışsınız, teşekkürler. Ama bazı arkadaşlar modül konusunu ek ders konusuyla birlikte ele almışlar :)

Üstelik öğrencinin kullanımına vermekten falan bahsediyor. Gülünç. Bizim uğraşımız birşeyi bozmak değil hocam. Sanki çekirdekten yetişme internet kafeci bir insan modülü sökmüş, bozmuş haberimiz yok. İlk ve tek modülü vestelden gelen, arkasında vestel logosu olan, önlüklü teknisyen arkadaşla söktük merak etmeyin.

Ayrıca etkileşimli tahtalar neden bu kadar endişelendiriyor arkadaşlar sizi. 6 bilemedin 7 ömrü var bilgisayarların. Siz hiç evinizde bilgisayar ınızı açmıyormusunuz. Notebook netbook vs. Vs. Üstelik ortada bir amaç var. Hemen çısss... Teknoloji eğitiminde biraz karşınızdakine güvenin.

Modülü çıkartmadan nasıl ekran çoğaltacağımı bilemem. Ayrıca karşınızdaki çıkarıp takmada gereken özeni gösterebilecek bir bilgisayar öğretmeni. BTR olmak tabiki önemli, çok da iyi işler yapıyor tüm arkadaşlar.Kimsenin göstermediği kadar da saygı gösteriyorum tüm BTR arkadaşlara. Ama siz de karşınızdakine saygı gösterin.

Konu nerden nereye geliyor işte. Neyse.

sen okuduğunu anlamıyorsun hocam. 6 teknik öğretmen varken meslek liseleri de başımıza kaldı. ben o okula gitmeseydim ilçedeki ortaokullarda hiçbir arkadaş görevlendirilmeyecekti. bir çok kişi mağdur olacaktı. ek ders olayını bu yüzden yazdım. madem çok faydalı olmayı istiyorsun, 25 den vazgeçip 18 e razı olaydın da zümrelerine de faydan dokunaydı.

denizlerb' Alıntı:
sen okuduğunu anlamıyorsun hocam. 6 teknik öğretmen varken meslek liseleri de başımıza kaldı. ben o okula gitmeseydim ilçedeki ortaokullarda hiçbir arkadaş görevlendirilmeyecekti. bir çok kişi mağdur olacaktı. ek ders olayını bu yüzden yazdım.

Konunun başlığına bak kimin okuduğunu anlamayıp, konuyu buralara getirdiğini anlarsın. Oradaki durum beni ilgilendirmez. Bana sorsan ben de btr olmam aynı söylediğin gibi. 26 saat ücreti bırakıp 18 saat ücret almam arkadaşım.. Bakanlığın seni görevlendirmesi bakalnlıkla senin arandaki problem. Sen problem yaşıyorsun diye ben 18 saat ücret alıp bütün haftamı 18 E.T ile geçiremem. 150 tane bir fiil çalışan bilgisayar var okulda. 200 bölüm öğrenim, ve daha bilimum angarya iş. 26 saat ücret alırım, ama onu da hakederek alırım.

kaanrevan' Alıntı:
gizemkar' Alıntı:

Modülü neden söktüğümüzü biraz olsun anlamışsınız, teşekkürler. Ama bazı arkadaşlar modül konusunu ek ders konusuyla birlikte ele almışlar :)

Üstelik öğrencinin kullanımına vermekten falan bahsediyor. Gülünç.
......

hocam daha önce yazdıklarına bak.
kaanrevan' Alıntı:
Bunu bir bilgisayarı haliyle 3 laboratuvarda 3 bilgisayarı boşa çıkartmak için yapmak istiyorum.
kaanrevan' Alıntı:
3 çocuğun daha ayrı bilgisayar uygulama yapabilmesi için yırtıyoruz haftalardır.

belli ki boşa çıkan modüllere monitör bağlayıp öğrencinin kullanımına tahsis etmek istiyorsun. sen misin gülünç, ben miyim? ya tamam sana daha bişey söylemicem ne içtiysen bana da söyle yeter.

kaanrevan' Alıntı:
Arkadaşlar biz 2 sınıfı bilgisayar laboratuvarına dönüştürdük. Kullanmamız gereken birçok program var. Biz normalde bir bilgisayar kasasını akıllı tahtaya yansıtarak kullanıyorduk sistemi.

Ancak gereksiz yere 1 bilgisayar yani etkileşimli tahtanın içerisindeki pc boşta kalıyor. Bu durumu önlemek için biz etkileşimli tahtanın ekranını başka bir monitöre yansıtmak istiyoruz. Bunu nasıl yaparız?

Tahtanın içerisindeki pc yi çıkarttık ama ekran soketi yok. Farklı bir slot var ve muhtemelen görüntü oradan tahtaya aktarılıyor. Bizim bir şekilde bu akıllı tahtadaki görüntüyü bir monitöre aktarmamız gerekiyor. USB ile böyle birşey yapmak mümkün mü? Çünkü bu pc nin içinde USB ve anten soketi ve ethernet portundan başka soket yok.

Hocam internet varsa OSB'ye TeamViewer veya NS kurup harici bir bilgisayardan kullanabilirsiniz belki?

denizlerb' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:
gizemkar' Alıntı:

Üstelik öğrencinin kullanımına vermekten falan bahsediyor. Gülünç.
......

hocam daha önce yazdıklarına bak.
kaanrevan' Alıntı:
Bunu bir bilgisayarı haliyle 3 laboratuvarda 3 bilgisayarı boşa çıkartmak için yapmak istiyorum.
kaanrevan' Alıntı:
3 çocuğun daha ayrı bilgisayar uygulama yapabilmesi için yırtıyoruz haftalardır.

belli ki boşa çıkan modüllere monitör bağlayıp öğrencinin kullanımına tahsis etmek istiyorsun. sen misin gülünç, ben miyim? ya tamam sana daha bişey söylemicem ne içtiysen bana da söyle yeter.

İşte ülkenin sıkıntısı bu. Yarım yamalak okuyoruz, tam okusak da okuduğumuzu anlamıyoruz. Ama her konu hakkında, her türlü konuşuyoruz. Modülü neden çıkarttığımızı bile anlamayıp, konunun başlığına bile dikkat etmeyip, sırf laf olsun diye gelmişsin burda koonuşuyorsun. İlk mesajının anlamsızlığı ve ek ders gibi bambaşka muhabbeti açmandan zaten belli. Ne diyim ki sana ben. Konuyu baştan anlatmak için zamanımı harcamam sana, okursun 3 bilgisayar boşa nasıl çıkar anlarsın. Modülü çıkartıp öğrenci nin kullanımına sunmaktan bahsediyorsun...

yataylimit' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:

Hocam internet varsa OSB'ye TeamViewer veya NS kurup harici bir bilgisayardan kullanabilirsiniz belki?

Hocam bizim asıl amacımız kısaca E.T nın bilgisayar donanımına 2 mönitor bağlamak. Problemimiz bu yani. Laboratuvardaki ana bilgisayarları boşa çıkartmak. Bizim alanda 3 toplamda 8 bilgisayar boşa çıkartmak. Team ns için de başka bir pc gerekir. Durum bu. Öneri için yine de Teşekkürler.

http://www.elektroniksarayi.com/USB-TO- ... -7358.html

Hocam bu adrestede de var bir tane ama fiyat cok uçuk! istediğiniz özellik var
Ama 100$ +KDV = 264 TL ( 8 adet = 2112 TL. Ödenek olursa alabilirsiniz) 8 bilgisayar kazandırıyorsun ortalama 2 bilgisayar parası veriyorsun.

USB MultiDisplay video çevirici, ikinci bir monitörü, LCD ekranı veya projektörü USB 2.0 portu üzerinden bilgisayarınıza bağlamanızı sağlar. Masaüstü PC ve Notebook kullanıcıları için bilgisayarın içini açmadan çok kolay bir şekilde bağlantı imkanı sunar. İkinci monitöre görüntü aktarmak için herhangi bir switch ile uğraşmak gerekmez. En önemli avantajları ekranda ki birçok uygulamayı açıp aynı anda görebilmektir. Siz işinizi bir monitör ile yaparken diğer monitörde bir başkası film izleyebilir veya büyük bir sayfayı her iki monitöre açarak tamamını görebilirsiniz. Bu ürün bilgisayarınızın kaynaklarını kullanmaz ve performansını etkilemez.
USB 2.0 Ana Birim arayüzü
VGA - DVI veya HDMI video arabirimi
Bir bilgisayar için 6 adet adaptör bağlantısı
8Mb * 16DDR Synchtonous DRAM
Power : Hat üzerinden beslemeli
Desteklenen Modlar: Win 2K SP4, XP 32bit, Vista 32/64bit, Win7, MAC OS.x desteği
Genişletilmiş Masaüstü (iki monitöre genişletilmiş tek görüntü)
Ayna Modu (iki ekranda aynı görüntü)
Asıl Görüntü Modu (ana ekranda görüntü)
Çözünürlülük : 640*480 - 2048*1152 (interlaced modları desteklemez
(desteklenen tüm modlar için kullanma kılavuzunu kontrol edin

NOT: Tahtalarınız Faz2 ise win8 var sürücü güncellemesine bakmak lazım desteklemiyor

canbotek' Alıntı:
serdaruzun38' Alıntı:
Görüntü aktarımı için usb portlarını kullanan bir dönüştürücü ile bu işi hallettim.Miadını doldurmuş gürültü makinelerini kullanacağıma akıllı tahtayı monitöre yansıtıp öyle kullanmayı düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=uM73LU_fVUg

dönüştürücünün tam adını yazarmısın?
usb to vga cable (3.0 özellikli olmasına dikkat ediniz) yurtdışından geldi 10 dolara yakın bi fiyatı var (aliexpress)

aynı sorun bizde de var. lab büyük olunca projektör ile destekliyoruz. akıllı tahtadan görüntü alamayınca mecburen bir pc kullanıp akıllı tahtayı tv gibi kullanıp ona ve projeksyona görüntü aktarıyoruz. 3 lab da 3 pc fazladan kullanıyoruz.

çözümü deneyip kullanan varsa ve anlatırsa sevinirim. ama kullanıp deneyenler lütfen.

BBNET
Geri