Etkileşimi Tahtalarda internet Problemi....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan H_M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

H_M

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım tahtalarda internet yoktu kabine baktım akıllı tahtaların uçlarının hiçbirinin sinyal ışığı yanmıyor... ama idare ve access point sinyal ışıkları yanıyor bir sorun yok.
Akıllı tahtalarda ethernet kablosu takılı görünmüyor.
Resimleri ekliyorum hocalarım.

Ne yapabilirim??

Ekli dosyalar

Hocam sistemde yer alan access pointlerden(AP) kaynaklanıyor. AP ler kendileri ip dağıttığından bazen sınırlı internet sorununa neden oluyorlar. Okuldaki AP leri devre dışı bırakıp dener misiniz?

Öncelikle ağda sabit ip olan (ağ yazıcısı varsa) göre uyarlanarak MODEM üzerinden dhcp havuzu belirle.
Bütün cihazlara sabit IP vererek dene.

occuplus' Alıntı:
Öncelikle ağda sabit ip olan (ağ yazıcısı varsa) göre uyarlanarak MODEM üzerinden dhcp havuzu belirle.
Bütün cihazlara sabit IP vererek dene.

Hocam tahtalarda ethernet kablosu takılı olduğu halde takılı görünmüyor..

myıldırım' Alıntı:
Hocam sistemde yer alan access pointlerden(AP) kaynaklanıyor. AP ler kendileri ip dağıttığından bazen sınırlı internet sorununa neden oluyorlar. Okuldaki AP leri devre dışı bırakıp dener misiniz?

Hocam sınırlı bağlantı sorunu değil de bizim sorunumuz tahtada ethernet kablosunu bağlı görmemesi.

hocam denemiş olabilirsiniz ama şunu da sormak istiyorum. Acaba etkileşimli tahtalardan herhangi birisine giden uçlardan birini dizüstü bilgisayara bağlayarak denediniz mi?

komple kabinin elektriğini kesip açın
switch de durum nedir ledleryanıyor mu
elektriksel bir sorun mu var
switch te soruun var gibi
dediğiniz idare ap ler falan aynı switch te ler mi

BBNET
Geri