ETC HOSTS İLE mebk12 ENGELLEME

Kodla Büyü

unikartal47

Site Gezgini
Arkadaşlar hosts dosyasını düzenleyerek farklı farklı siteleri engelleyebiliyorum da mebk12 li okul sitesinde bunu başaramadım...
Sorunum şu ki çocuklar eğitici oyunlar içeren bir okul sitesinden oyun oynayıp araştırma veya ödev yapacak arkadaşlarını engellemekteler ayrıca lab internet cafe gibi oluyor her ne kadar netsupport ile site engelleme bölümünden müdahale edip kapatsam da ana makinada netsupport açık değilken yine giriyorlar.. Sizce neden mebk12 li siteyi engelleyemiyorum host şu an aşağıdaki gibi..

127.0.0.1 localhost

127.0.0.1 http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyal ... 42229.html
127.0.0.1 mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/02/03/710566/icerikler/egitsel-oyunlar_1242229.html
127.0.0.1 http://www.mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_do ... 42229.html

Hocam valla bende ayar oluyorum okul sayfalarından oyun oynamalarına NSS ile tüm interneti kilitliyorum, ders bitene kadar kimse biryere giremiyor
Faydalı olacağı düşünülmüş ama malum meb engeli bizim öğrencileri çakallığa yönlendiriyor

Ben artık site değil flash ve shockwave pluginlerini engelliyorum istediğimde açıyorum. Hiç bir oyun ve video sitesi çalışmıyor. Youtube html5 player ekledi bende chroma html5 blocker yükledim. Şimdivideo yok oyun yok çok sıkıcı diyip diyip oturuyorlar

Hocam valla deli olacam sanırım işletim sistemi ile alakalı bişey win 7 hosts düzenlemeyi kabul etmiyor herhalde XP de çatır çatır kapatıyorduk istediğimiz siteyi.. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam

elgunlu' Alıntı:
Ben artık site değil flash ve shockwave pluginlerini engelliyorum istediğimde açıyorum. Hiç bir oyun ve video sitesi çalışmıyor. Youtube html5 player ekledi bende chroma html5 blocker yükledim. Şimdivideo yok oyun yok çok sıkıcı diyip diyip oturuyorlar

Vayy, çok iyi. :arrow: :alkis: :alkis:

Teşekkürler hocam.

unikartal47' Alıntı:
Hocam valla deli olacam sanırım işletim sistemi ile alakalı bişey win 7 hosts düzenlemeyi kabul etmiyor herhalde XP de çatır çatır kapatıyorduk istediğimiz siteyi.. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam
Hocam win7 ve üzerinde hosts dosyasını değiştirmek için o dosyayı administrator yetkisi ile açman gerek . Yani notepadi açarken sağ tuş yönetici olarak çalıştır de ondan sonra bak bakalım host dosyasını nasıl kaydediyor

volkankey hocam aslında kayıt aşamasında sıkıntı çıkmıyor kaydedilmiş görünüyor ama yine de dediğini deneyeceğim teşekkür ederim...

unikartal47' Alıntı:
volkankey hocam aslında kayıt aşamasında sıkıntı çıkmıyor kaydedilmiş görünüyor ama yine de dediğini deneyeceğim teşekkür ederim...
Dene hocam kesin çözüm

BBNET
Geri