ET Yeni İmaj için öneriler.

Kodla Büyü

comteach07

Üye
Merhaba arkadaşlar.
ET için yeni imaj hazırlama çalışması varmış. Bu konuda forumda birçok çalışma yapıldı. Mersin ekibinin çalışması aklımda kalmıştı. Bunun üzerine ekleme yapmak istediğiniz özellikler varsa yazın. Gelen maile cevapları toparlayıp cevap yazmayı düşünüyorum.

Windows 10 ile güncellenmiş bir imaj çok iyi olurdu ( Faz1 ve Faz2 ). Bence en önemlisi bu. Starboard-Antropi... Sınıf yönetim programı (Nihai sürüm yayınlandıysa)
Ücretsiz ve kullanışlı programları da ekleseler:
VLC player, 7zip, irfanview, PhET animasyonları, Java, Flash player, Chrome-Firefox, Uzaktan yönetim yazılımı (Meb'in engellemediği), Toolwiz TimeFreeze, ...
Flash player, Java, Acrobat Reader, Silverlight, Adobe AIR, Shockwave Player...

Bazı programlar kurulmak yerine C:\Kurulumlar gibi bir klasörün içinde yer almalı. Ben bu şekilde yapıyorum. Örneğin DeepFreeze ve Toolviz TimeFreeze in kurulumu bu klasörde yer alıyor. Böylece öğretmenler TimeFreeze in şifresini almakla uğraşmaz.
Aynı işi yapan birden fazla program yerine 1 program yeterli olur (İnternet tarayıcılar hariç.) Örneğin VLC player varsa başka bir medya oynatıcıya gerek yok.

Çok fazla büyük program yüklemek iyi olmuyor. İmaj çok fazla yer kaplayan programla şişirilmemeli. Örneğin kitaplar yer almamalı. Öğretmenin gerekli gördüğü PDF dosyalarını flash belleğinde taşıması bence daha iyi. Birçoğu MEB pdf kitaplarını beğenmiyor..

Dyned kuruyorlar; fakat bu program öğrencinin bireysel kullanımı için mi? Yoksa öğretmen ders anlatırken mi kullanıyor? Eğer öğrencinin bireysel çalışması içinse imajda yer almamalı. Çünkü bize DVD sini göndermişler.. Gereksiz yere imajın boyutunu arttırır..

Değerli Eğitmenler,

Okullarımıza kurulmakta olan Etkileşimli Tahtalarla ilgili bir imaj çalışması yapılmaktadır. Söz konusu çalışma Windows 10 işletim sistemi üzerinde yapılacaktır. Bu nedenle Etkileşimli Tahta ile kurulu gelmesi gereken yazılım, araç, doküman vb. konuda branş öğretmenlerinin görüşüne ihtiyaç vardır. Bu konuda topladığınız fikir ve görüşleri bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Aşağıda şu an düşünülen araç ve yazılımlar var bunun dışında ücretsiz ve öğretmenin ihtiyacını karşılayacak araçlar var ise bize kısa bir liste halinde bildiriniz. (Antivürüs programları ve ATAK tarzı usb disk uygulamaları hariç) (fatih_egitim@meb.gov.tr)

Katkılarınız için teşekkür ederiz.

Mevcut imajda olacaklar;

· Viewerlar (Powerpoint, Word, excel)

· MS Fileconverter

· Adobe reader, foxit reader,

· Playerler ve Codecler ( Flash, java vb.)

· Masaüstünde Saat, takvim,

· Ders Kitapları – PDF

· Haritalar

· Tarayıcılar ve kısayolları

· Dynet Yazılımı

· Epic Pen yazılımı

· Google eart

· Geogebra Yazılımı

· Etkileşimli Sınıf Yönetimi Yazılımı

MİCROSOFT MATH
microsoft_worldwide_telescope
MASAÜSTÜ VALUME KONTROL
fLASH PLAYER EXE

Benim önerilerim şunlar;
- Etkileşimli tahtaların kullanılmadığı durumlarda kapanmasını sağlama,
- Gereksiz Windows servislerinin kapatılması ve zamanlanmış görevlerin kaldırılması,
- Masaüstü arkaplanın ve ekran koruyucunun değiştirilmesini engelleme,
- Görev yöneticisini devredışı bırakma (Atak devre dışı bırakılıyor)
- Bir parolalı yönetici hesabı ve bir parolasız sınırlı hesap olacak, oturum açma ekranı gelmeden direkt olarak sınırlı hesapla açılacak.

Tek istediğim tek oturumlu olması ve admin yönetici olması.. Şifre mifre cok saçma biz Atak kuruyoruzx zaten .. Eğer tek kullanıcı olursa süper olur

geçtiğimiz yaz seminer döneminde yeni hazırladığım imaj dosyası ile kurulum yapmıştım, şu an windows 10 nihai sürüm çıktığından bir tahtaya kurup performansını deneyeceğim. Eğer ki bir sorun çıkmaz ise windows 10 lu bir imaj hazırlamayı düşünüyorum, önümüzdeki hafta içinde.

İmaj dosyalarımda genellikle belgelerim klasörü bir server içinde duruyor, tahtalarda belge ve bilgi bulundurmuyorum genellikle, kuracak arkadaşlar kendilerine göre ayarlarlar artık. Imaj dosyası içesinide;

Windows 10 x64
Open Office ve MS Office 2013
Tüm tarayıcılar
Adobe Reader, Codec Pack
Video Oynatıcılar
USB Guard
Sketch Up
Deneme sürümü yüklü Photoshop vb.
Tahta Kilidi ( kendi yapımım )
Winrar vb.
gerekli olabilecek diğer ufak tefek programlar...

Öneriler:
1-Temiz kurulum yapılmalı ve recovery bölümleri Windows 8.1 özellikli olacağından artık işe yaramayacaktır, bu bölümde silinerek disk C ve D olmak üzere 2 bölüm olmalı
2-Windows 10 da güncelleştirmeleri kapatamıyoruz bu nedenle deepfreeze tarzı program kullanamayacağız. Bu nedenle bir yönetici bir de standart kullanıcı oturumu şeklinde ayarlanmalı. Standart kullanıcı şifre falan istemeden direkt açılmalı
3-Pardus yine sanal makine üzerinde olmalı
4-Ccleaner
5-avg free (otomatik olarak usb tarama özelliği olduğu için)
6-Microsoft Office herhangi bir sürüm (***** işi nasıl olacak bilemiyorum) Libre Office bi türlü alışamadım bazen powerpoınt sunularında sorun çıkarabiliyor.
7-7zip (free),aımp3,vlc player,Quick player
8-Dyned programı
9-Epicpen
10-adobe redaer,adobe aır,shockwaeplayer
11-Stardbord (1.faz dan dolayı bazı öğretmen arkadaşlar alışkın olduğu için istemişlerdi)
12-Bence diğer tarayıcılara gerek yok,,zaten Microsoft edge gayet yeterli oluyor

orhanak' Alıntı:
Öneriler:
1-Temiz kurulum yapılmalı ve recovery bölümleri Windows 8.1 özellikli olacağından artık işe yaramayacaktır, bu bölümde silinerek disk C ve D olmak üzere 2 bölüm olmalı
2-Windows 10 da güncelleştirmeleri kapatamıyoruz bu nedenle deepfreeze tarzı program kullanamayacağız. Bu nedenle bir yönetici bir de standart kullanıcı oturumu şeklinde ayarlanmalı. Standart kullanıcı şifre falan istemeden direkt açılmalı
3-Pardus yine sanal makine üzerinde olmalı
4-Ccleaner
5-avg free (otomatik olarak usb tarama özelliği olduğu için)
6-Microsoft Office herhangi bir sürüm (**** işi nasıl olacak bilemiyorum) Libre Office bi türlü alışamadım bazen powerpoınt sunularında sorun çıkarabiliyor.
7-7zip (free),aı*****,vlc player,Quick player
8-Dyned programı
9-Epicpen
10-adobe redaer,adobe aır,shockwaeplayer
11-Stardbord (1.faz dan dolayı bazı öğretmen arkadaşlar alışkın olduğu için istemişlerdi)
12-Bence diğer tarayıcılara gerek yok,,zaten Microsoft edge gayet yeterli oluyor
Güncelleştirmeler Hizmetler bölümünden kapatılabiliyor. Windows Update hizmetini kapatmanız yeterli...

BBNET
Geri