Açılmayan ETlerin Bios pillerini değiştireceğim daha önce yapan var mı? Servis gelmeyecek sanırım belli bi süre.
Vestellerde garanti süreci sona erdi. Servis gelir ancak ücretini alır. Pil değişimi ile ilgili youtube da bir çok video var ve zor bir işlem değil. izledikten sonra yapabilecek yetkinliği kendinizde görüyorsanız değiştirebilirsiniz.Açılmayan ETlerin Bios pillerini değiştireceğim daha önce yapan var mı? Servis gelmeyecek sanırım belli bi süre.
Yaparım hocam. ETlerde BİOS ayarlarına nasıl giriyoruz?Vestellerde garanti süreci sona erdi. Servis gelir ancak ücretini alır. Pil değişimi ile ilgili youtube da bir çok video var ve zor bir işlem değil. izledikten sonra yapabilecek yetkinliği kendinizde görüyorsanız değiştirebilirsiniz.
Hocam çok geç geliyorlar. Basit bi iş gibi geldi bana. Ücreti de çok fazla.siz niye değiştiriyorsunuz ki? arıza kaydı bırakın, ilinizdeki meslek lisesindeki görevli öğretmen gelip değiştiriyor.
Faz1 hocamHangi fazdan bashsettiğinizi yazsaydınız keşke, ben de merak ediyorum, faz 1 için zor mu bu pil değiştirme işi
Cevap yazanlar bunu biliyor mu acaba, faz2 ve faz 1 in bios değiştirme işlemleri aynı mı?Faz1 hocam
Cevap yazanlar bunu biliyor mu acaba, faz2 ve faz 1 in bios değiştirme işlemleri aynı mı?
ücreti yok hocam. her ilde birkaç meslek lisesi görevlendirildi. siz sadece arıza kaydı bırakın yeterli. en fazla 15 gün içinde mudahele etmek zorunda. ücret filan yok nereden çıkarıyorsunuz ücreti. devlet görevli öğretmenin ücretini ödüyor. sizi ilgilendiren bir durum yok yani. kendi okulumdaki bütün pilleri değiştirttim geçen yıl. arkadaş meslek lisesinden geldi değişti gitti. ücret filan yokHocam çok geç geliyorlar. Basit bi iş gibi geldi bana. Ücreti de çok fazla.
Hocam okurken tebessüm ettim, oluşturduğum arıza kayıtları 1. Senesini doldurmak üzere, ne gelen var, ne giden, arayan soran kimse yokücreti yok hocam. her ilde birkaç meslek lisesi görevlendirildi. siz sadece arıza kaydı bırakın yeterli. en fazla 15 gün içinde mudahele etmek zorunda. ücret filan yok nereden çıkarıyorsunuz ücreti. devlet görevli öğretmenin ücretini ödüyor. sizi ilgilendiren bir durum yok yani. kendi okulumdaki bütün pilleri değiştirttim geçen yıl. arkadaş meslek lisesinden geldi değişti gitti. ücret filan yok
Hocam okul meslek lisesine ücret ödüyor MEB den odeme çok uzun sürede geliyor.Hocam okurken tebessüm ettim, oluşturduğum arıza kayıtları 1. Senesini doldurmak üzere, ne gelen var, ne giden, arayan soran kimse yok
Hocam okul meslek lisesine ücret ödüyor MEB den odeme çok uzun sürede geliyor.ücreti yok hocam. her ilde birkaç meslek lisesi görevlendirildi. siz sadece arıza kaydı bırakın yeterli. en fazla 15 gün içinde mudahele etmek zorunda. ücret filan yok nereden çıkarıyorsunuz ücreti. devlet görevli öğretmenin ücretini ödüyor. sizi ilgilendiren bir durum yok yani. kendi okulumdaki bütün pilleri değiştirttim geçen yıl. arkadaş meslek lisesinden geldi değişti gitti. ücret filan yok
1- Açılmayan ops vidalarında öncelikle uygun tornavida kesinlikle şart en iyisi Stanley PH0x75 dir.Faz 1 lerde OPS modülüne özel kapak var ama Faz2 lerde tahtanın sol ya da sağ tarafındaki bölümü açmak gerekiyor. Yoksa OPS modülü çıkmıyor. Bu iş için uygun numara kaliteli alyan anahtarı ( 5 numara, İzeltaş aldım) gerekli yoksa anahtar dandikse yamuluyor vidalar sökülmüyor. Ondan sonra OPS deki vidalara tam oturan yıldız tornavida bulmak gerekiyor. OPS lerin vidalar ne hikmetse çelik yerine demirden yapılmış tornavida tam oturmazsa vidalar hemen yalama oluyor, hiç açılmıyor. Sonrası videodaki gibi. Pilleri internette 5li ya da 10lu hazır halde bulabilirsiniz.
Hocam iki tahta dediğiniz gibi bazen açılıp bazen açılmıyor. Yani besleme kartı değişimi mi gerekiyor nasıl olacak?Meslek Liseleri cok büyük bir iş yükünü önlerinde buldular. Buna mukabil yine de büyük bir kısmı canla başla çalıştılar. Ama ödemeler zamanında , gelmeyince, fiyat güncellemeleri zamanında yapılmayınca, ve bir sürü okul aynı anda bastırınca ne yapsınlar..
Üretici Firmanın bile yetişemediği bu kadar tahtaya bu kadar güç koşullarda ve çok sayıda arızaya hizmet vermeye çalışan Meslek Lisesi Destek noktalarına eleştiri doğru değil. Asıl Eleştiri onları bu kadar donanımlı olmalarına ve fedakarca çalışmalarına rağmen; ücretini ödemeyen, vasıta bile sağlamayan, güncellemeleri zamanında yapmayan yönetimin layıkıdır.
Faz1 ve Faz2 cihazlarda pil değişimi aynıdır. Faz2 ler pil bitimini american megatrend yazısıyla belli ederler. Yeni tarihli uygun polariteli pil ile değişebilirsiniz.
Faz1 lerde pil bitimi belli etmez. Bios arızası veya anakart arızası ile de karışabilir. Pil değişiminde açılmayabilir. . bir defa açıp bios ayarlarını kaydetmek gerekli. Özellikle faz1 lerde bir süre fan dönüp kesme şeklindeki arızalar pil yada bios arızasıdır. Anakart chipset vesaire uyduranlara kanmayınız.
Ayrıca yalnızca piller değil özellikle faz1 lerde besleme kartları yorgundur. Bir çok arızanın sebebi , hatta ops anakart yanmasının sebebleride besleme kartıdır. Bir an önce besleme kartlarının bakım görmesi şarttır. aksi takdirde monitör kartı ve ops yanıklarına maruz kalır.
Bir çok açılmama arızasının temel sebebi pildir. anakart ,ops değişecek yalanlarına kanmayınız. 2000-3000 ücretler ödemeyiniz. makul çalışanlara da termal macun bakımlarını mutlaka yaptırınız.
Bir çok dokunmatik sorununun ana kaynağı toz yada içerdeki kablodur. KAmera seti bozulması azdır. öncelikle bunları kontrol ediniz.
belli bölgelerde EKRAN kararmalarının sebebi arka aydınlatmadır. değişmesi gerekir. AMA risklidir ve zordur. Ehil ellere veriniz. 2000-3000 bandı uygundur.
bazen açılma bazen açılmama sebebi çoğunlukla besleme kartı yorgunluğudur.
ÇAlışırken küt diye kapanma termal macun ve ısınma sorunudur
AMd lerde küt diye kapanma kronik üretim hatasıdır. revize etmezseniz çözüm bulamazsınız
Faz1 olduğunu (siyah panel) düşünerek cevap veriyorum. pil kaynaklıdır. Ama besleme ünitesindede kondansatör yorgunluğu vardır. öncelikle pil değişerek yola devam edilir. imkan varsa besleme kartı da elden geçirilir. o zaman ömürlük olur.Hocam iki tahta dediğiniz gibi bazen açılıp bazen açılmıyor. Yani besleme kartı değişimi mi gerekiyor nasıl olacak?
Evet Faz1 tahtalar. Pilleri değiştirip deneyeceğim. Elimiz havya tutar. Besleme kartındaki kondansatör değişimi ile ilgili bir video veya resim varsa memnun olurum. Milli servettir ne de olsa.Faz1 olduğunu (siyah panel) düşünerek cevap veriyorum. pil kaynaklıdır. Ama besleme ünitesindede kondansatör yorgunluğu vardır. öncelikle pil değişerek yola devam edilir. imkan varsa besleme kartı da elden geçirilir. o zaman ömürlük olur.
Çok güzel bilgiler teşekkürler hocam.Elimden geldiğince çözebildiğim konularda tahtaların tüm sorunlarını çözmeye çalışıyorum.Ancak bazen dokunmatiği çalışmayan birkaç tahtam var geçen yıldan beri beni çok uğraştırıyor.Temizliklerini düzenli yaptırmama rağmen özellikle sağ alt köşedeki kırmızı ışık bazen yanıyor bazen yanmıyor ve dokunmatikte donma problemi yaşıyorum faz2 tahta için çözüm öneriniz var mıdır hocam?Meslek Liseleri cok büyük bir iş yükünü önlerinde buldular. Buna mukabil yine de büyük bir kısmı canla başla çalıştılar. Ama ödemeler zamanında , gelmeyince, fiyat güncellemeleri zamanında yapılmayınca, ve bir sürü okul aynı anda bastırınca ne yapsınlar..
Üretici Firmanın bile yetişemediği bu kadar tahtaya bu kadar güç koşullarda ve çok sayıda arızaya hizmet vermeye çalışan Meslek Lisesi Destek noktalarına eleştiri doğru değil. Asıl Eleştiri onları bu kadar donanımlı olmalarına ve fedakarca çalışmalarına rağmen; ücretini ödemeyen, vasıta bile sağlamayan, güncellemeleri zamanında yapmayan yönetimin layıkıdır.
Faz1 ve Faz2 cihazlarda pil değişimi aynıdır. Faz2 ler pil bitimini american megatrend yazısıyla belli ederler. Yeni tarihli uygun polariteli pil ile değişebilirsiniz.
Faz1 lerde pil bitimi belli etmez. Bios arızası veya anakart arızası ile de karışabilir. Pil değişiminde açılmayabilir. . bir defa açıp bios ayarlarını kaydetmek gerekli. Özellikle faz1 lerde bir süre fan dönüp kesme şeklindeki arızalar pil yada bios arızasıdır. Anakart chipset vesaire uyduranlara kanmayınız.
Ayrıca yalnızca piller değil özellikle faz1 lerde besleme kartları yorgundur. Bir çok arızanın sebebi , hatta ops anakart yanmasının sebebleride besleme kartıdır. Bir an önce besleme kartlarının bakım görmesi şarttır. aksi takdirde monitör kartı ve ops yanıklarına maruz kalır.
Bir çok açılmama arızasının temel sebebi pildir. anakart ,ops değişecek yalanlarına kanmayınız. 2000-3000 ücretler ödemeyiniz. makul çalışanlara da termal macun bakımlarını mutlaka yaptırınız.
Bir çok dokunmatik sorununun ana kaynağı toz yada içerdeki kablodur. KAmera seti bozulması azdır. öncelikle bunları kontrol ediniz.
belli bölgelerde EKRAN kararmalarının sebebi arka aydınlatmadır. değişmesi gerekir. AMA risklidir ve zordur. Ehil ellere veriniz. 2000-3000 bandı uygundur.
bazen açılma bazen açılmama sebebi çoğunlukla besleme kartı yorgunluğudur.
ÇAlışırken küt diye kapanma termal macun ve ısınma sorunudur
AMd lerde küt diye kapanma kronik üretim hatasıdır. revize etmezseniz çözüm bulamazsınız
Faz2 tahtaların çoğunda arada bir devreden çıkma olayı yaşanıyor. Sebebi ise dokunmatik usb kablosu. kameraya takılan yerden devre dışı kalıyor.değişirse düzelir. ancak beep beep beep şeklinde uyarı vererek devre dışı kalıyorsa kameralar bozuk yada kamera arası bağlantı flexi bozuk. Teknik biri bakması lazım.Çok güzel bilgiler teşekkürler hocam.Elimden geldiğince çözebildiğim konularda tahtaların tüm sorunlarını çözmeye çalışıyorum.Ancak bazen dokunmatiği çalışmayan birkaç tahtam var geçen yıldan beri beni çok uğraştırıyor.Temizliklerini düzenli yaptırmama rağmen özellikle sağ alt köşedeki kırmızı ışık bazen yanıyor bazen yanmıyor ve dokunmatikte donma problemi yaşıyorum faz2 tahta için çözüm öneriniz var mıdır
Evet Samsung SSD varfaz2 akıllı tahtalarda mavı anakartlı olanların ıcınden samsung ssd mı cıkıyor arkadaslar. yoksa kurulumdan sonra disk değişimi mi yapımış?
Hocam peki amd islemcilimi oluyor mavi anakartli akilli tahtalarEvet Samsung SSD var