Erzurum'da Pardus Eğitimi almak isteyen BT öğretmenleri

Kodla Büyü

caglarakcay

Site Gezgini
Pardus'a meraklı Bt öğretmeni arkadaşlar Erzurum'da yapılacak olan 2013000043 nolu Eğitimde Fatih Projesi (Pardus Kullanımı) Kursu'na gitmek isterseniz akcaycaglar@yandex.com adresine TC kimlik no ve ad soyad bilgilerinizi gönderin. 7 Kişilik boşluk var. Başvuran arkadaşların BT öğretmeni olması ve Pardus ile alakalı olması gerekiyor. Bu kursu alan arkadaşlar görev yerlerinde mahalli hizmet içi eğitim olarak 25 Saatlik Fatih Projesi Pardus kullanım kursu açabileceklerdir. Eğitim 11 - 15 Mart'da Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstütüsünde yapılacaktır. Sistem şuan kapalı olduğu için istekli arkadaşlar resen kursa alınacaktır. Bilgilerini erken gönderen arkadaşlara öncelik verilecektir.

Bu işlere eskiden ankara daki fatih eğitmen grubu hocalarımız yapardı. Sizi tanımak isterim. Yoksa ankaradaki ekibin yeri dolduruldumu hocam.Yeni bir görev mi var anlamadım

Hocam ben Ağrıda görev yapıyorum ve Linux ve pardusa epey yeni başlasam da epey ilgim var. Katılmayı isterim bilgilerimi gönderiyorum

kurs kaç saatlik hocam? ona göre bende kursta yer almak isterim. Pardus konusunda çok iyi olmasam da ülkemizde geliştirilen bir işletim sisteminin gelecekte yer alması için bunu öğrenilmesi ve diğer öğretmenlere tanıtılarak yayılması açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

arkadaşlar aynı tarihler arasında erzurumda bir seminere başvurdum fakat ilgili birim onay süresi geçmesine rağmen hala onaylanmadı martta onaylanır mı ne dersiniz? bu arada seminer 11 martta başlıyacak

Arkadaşlar Kurs eğiticisiyim. Ankarada'dan Eğitim Yöneticisi aradı kurs kontenjanının 20 kişi olduğunu ancak 13 kişinin istekte bulunduğunu söyledi. Kurs bu haliyle de açılabilir ancak 13 kişi yerine 20 olsa çok daha iyi olur. Bu arada Pardus Eğitimlerini Fatih eğitmen grubu ayarlamıyor Pardus ekibi ayrı. ilk iletide de söylediğim gibi kurs 25 saatlik. Bir öğretmen Etkileşimli tahtayı Pardus ile başlattığında temel de kullanacağı programlar pardus üzerinden gösteriliyor. Geçen seneki 60 Saatlik Temel ve İleri Seviye Pardus kurslarından farklı bir eğitim o yüzden Pardusu daha önceden kullanmış hali hazırda kullanan arkadaşlar olması tercih sebebidir :)

Geçen yılki kurslara da almadılar. İlde de pardus kursu vermediler. EN sonunda kendim öğrenmeye karar verdim. Fatih bizim başımızı ağrıtacağına göre bu kursu almakta fayda var. Sistemde başvurduğum kurs ileri tarihe ertelendi. Şimdi baktım 40 küsur başvuru vardı 10'a düşmüş. Nedir anlamıyorum bu durumun sebebi?

biltek2007' Alıntı:
Geçen yılki kurslara da almadılar. İlde de pardus kursu vermediler. EN sonunda kendim öğrenmeye karar verdim. Fatih bizim başımızı ağrıtacağına göre bu kursu almakta fayda var. Sistemde başvurduğum kurs ileri tarihe ertelendi. Şimdi baktım 40 küsur başvuru vardı 10'a düşmüş. Nedir anlamıyorum bu durumun sebebi?

Aksaray ve Rize'de yapılacak kurslarımız eğitim içeriğinin ve tahtalardaki sistemin netleşememesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. O eğitimlerde yapılacak. Sayının düşmesi başvuru yapan öğretmenlerin başvurularını geri çekmesi olabilir yoksa Ankara'dan bir müdahale yapıldığını sanmıyorum.

hocam kursu resen yapmasalardı da hizmetiçinden başvuru yapılabilseydi eminim çok isteyen olurdu

Şuan Öğretmen yetiştirmede bir sıkıntı var çoğu kurs kapalı gözüküyor, Ankara'da YEĞİTEK'de görevlendirmeler ile ilgili bazı sıkıntılar olduğundan haberiniz vardır. Ankara'dan çözülmediği ve kursun başlamasına az kaldığı (muhtemelen uzaktan eğitime gidecek insanlar uçağı tercih edeceği) için bu yolu seçtim yoksa 20 kişilik kurslara 60 - 80 arası (bazen 300) başvuru oluyor farkındayım :))

bu hizmetiçi işleri iyice çorbaya döndü. Şimdi bu arkadaş olmasa forumdakilerin bile haberi olmayacak eğitimde katılan sayısının yetersiz olduğunu. Böyle eğitim planlaması olmaz. eğitimin ismini değiştirip plan yapılmaz. 18'inde ankaradakine başvurdum. neye göre resen aldıklarını anlamadığım bir şekilde resen alımla 20kişiyi bile dolduramamışlar. aradım telefon ile bundan sonrakilerde değerlendirileceksiniz dendi. neye göre kim değerlendiriyor bunları arkadaşım merak ediyorum?
96 yılından beri içinde olduğum Linux dünyasının maalesef ki sadece kağıt üzerinde desteklendiğini görünce içim açıyor. İlla evimizde penguen mi beslememiz gerekecek acaba? yada bu işin istekli olduğumuzu göstermek için Finlandiya vatandaşımızı olalım?
yine eline yüzüne bulaştırdı meb her zaman ki gibi.
yine de ilgin için tşk ederim arkadaşım ama yönteminiz çok yanlış.

alitevetoglu34' Alıntı:
bu hizmetiçi işleri iyice çorbaya döndü. Şimdi bu arkadaş olmasa forumdakilerin bile haberi olmayacak eğitimde katılan sayısının yetersiz olduğunu. Böyle eğitim planlaması olmaz. eğitimin ismini değiştirip plan yapılmaz. 18'inde ankaradakine başvurdum. neye göre resen aldıklarını anlamadığım bir şekilde resen alımla 20kişiyi bile dolduramamışlar. aradım telefon ile bundan sonrakilerde değerlendirileceksiniz dendi. neye göre kim değerlendiriyor bunları arkadaşım merak ediyorum?
96 yılından beri içinde olduğum Linux dünyasının maalesef ki sadece kağıt üzerinde desteklendiğini görünce içim açıyor. İlla evimizde penguen mi beslememiz gerekecek acaba? yada bu işin istekli olduğumuzu göstermek için Finlandiya vatandaşımızı olalım?

Arkadaşım son derece haklısın planlamada hatalar var bu tür eğitimlere alınmak için ya bir tanıdığın olacak ya da şanslı olacaksın. 2006 dan beri başvurduğum merkezi eğitimlere 2011'de Pardus eğitimine kabul edilmem ile alındım ve sonrası geldi. Benim kabul edildiğim kursa başvuru 380 civarındaydı ve bu elemeyi yapan sadece bir kişi sistemden bilgilerimize bakıyor illere göre adil bir dağılım yapmaya gayret ederek sayıyı 20 kişiye indiriyor işi son derece zor yani. Ayın 18'inde yapılan eğitimde ise tahtadaki sürüm değişikliği nedeniyle eğitimlerin güncellenmesi gerektiğinden merkezdeki eğitime bir grup Pardus ekip üyesi ve ayıyı 20 ye tamamlamak için 5 de Bt öğretmeni katıldı eğitimden çok eğitim güncellemesi yapıldı. İstersen Erzurumdaki eğitim için bilgilerini gönderebilirim...

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler gelen e-posta sayısı yeterli. Umarım bana posta gönderen herkes alınır. Gelen mailleri geliş zamanına göre sıralayıp Ankara'ya gönderdim.

caglarakcay' Alıntı:
alitevetoglu34' Alıntı:

Arkadaşım son derece haklısın planlamada hatalar var bu tür eğitimlere alınmak için ya bir tanıdığın olacak ya da şanslı olacaksın. 2006 dan beri başvurduğum merkezi eğitimlere 2011'de Pardus eğitimine kabul edilmem ile alındım ve sonrası geldi. Benim kabul edildiğim kursa başvuru 380 civarındaydı ve bu elemeyi yapan sadece bir kişi sistemden bilgilerimize bakıyor illere göre adil bir dağılım yapmaya gayret ederek sayıyı 20 kişiye indiriyor işi son derece zor yani. Ayın 18'inde yapılan eğitimde ise tahtadaki sürüm değişikliği nedeniyle eğitimlerin güncellenmesi gerektiğinden merkezdeki eğitime bir grup Pardus ekip üyesi ve ayıyı 20 ye tamamlamak için 5 de Bt öğretmeni katıldı eğitimden çok eğitim güncellemesi yapıldı. İstersen Erzurumdaki eğitim için bilgilerini gönderebilirim...

ilgin için teşekkür ederim. Doktora çalışmalarımdan dolayı ona katılmam mümkün değil. Söylediklerinde haklısın ama bu işlerin böyle yürümemesi gerekiyor. Forumda bile arkadaşları görüyoruz yıllardır başvuru yapmış emekliliği gelmiş daha eğitim çıkmamış.

Bu zihniyet varoldukça anca bizi MEB kendinden soğutur. 2 yıldır pardus eğitimlerine bir arkadaşla beraber başvuruyoruz hep aynı hikaye hem aynı senaryo. Eğitim alıp gelen arkadaşlara bakıyorum inan ki adamlar linaksss telaffuzu ile dönüyorlar. düşün artık gelince verdikleri eğitimleri ve açık kaynağa ilgilerini.
öğrencilerime programlama dersinde python-java-eclipse,hibernate öğretmeye çalışıyorum ki açık kaynağa açık olsunlar diye ama maalesef bizim düşündüğümüz gibi merkezdekiler düşünmüyor hissine kapılıyorum.
ilgin için tekrar tşk ediyorum iyi çalışmalar arkadaşım.

alitevetoglu34' Alıntı:
caglarakcay' Alıntı:
alitevetoglu34' Alıntı:

ilgin için teşekkür ederim. Doktora çalışmalarımdan dolayı ona katılmam mümkün değil. Söylediklerinde haklısın ama bu işlerin böyle yürümemesi gerekiyor. Forumda bile arkadaşları görüyoruz yıllardır başvuru yapmış emekliliği gelmiş daha eğitim çıkmamış.

Bu zihniyet varoldukça anca bizi MEB kendinden soğutur. 2 yıldır pardus eğitimlerine bir arkadaşla beraber başvuruyoruz hep aynı hikaye hem aynı senaryo. Eğitim alıp gelen arkadaşlara bakıyorum inan ki adamlar linaksss telaffuzu ile dönüyorlar. düşün artık gelince verdikleri eğitimleri ve açık kaynağa ilgilerini.
öğrencilerime programlama dersinde python-java-eclipse,hibernate öğretmeye çalışıyorum ki açık kaynağa açık olsunlar diye ama maalesef bizim düşündüğümüz gibi merkezdekiler düşünmüyor hissine kapılıyorum.
ilgin için tekrar tşk ediyorum iyi çalışmalar arkadaşım.

hocam sizde bir hizmet içi eğitim kursu açabilirsiniz, açarsanız bizde başvururuz.

caglarakcay' Alıntı:
Pardus'a meraklı Bt öğretmeni arkadaşlar Erzurum'da yapılacak olan 2013000043 nolu Eğitimde Fatih Projesi (Pardus Kullanımı) Kursu'na Bu kursu alan arkadaşlar görev yerlerinde mahalli hizmet içi eğitim olarak 25 Saatlik Fatih Projesi Pardus kullanım kursu açabileceklerdir. Eğitim 11 - 15 Mart'da Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstütüsünde yapılacaktır.
Şu an kursda olan arkadaşlar bu kurs içeriği hakkında zahmet olmazsa bilgi verebilirler mi?

BBNET
Geri