Erkek öğretmenlerin kıyafet sorunsalı

Kodla Büyü

Accipiter

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kılık kıyafet dayatmasından asıl madur olan erkek öğretmenler biliyorsunuz. Bayan arkadaşlar bir çok okulda kot pantolonla bile derse giriyorlar. Hatta ne isterlerse giyebiliyorlar desek yanlış olmaz sanırım. Ha bence bu konuda hiç sorun yok, onu belirteyim.

Erkek öğretmenler ise kravat ve takım elbiseye hala mahkumlar. Bu konuda bu dayatmayı ortadan kaldırmak için birşeyler yapmak gerek diye düşünüyorum. Kot pantolonla okula gideceğim günleri hayal ediyorum...

Serbest olsa bile kot serbest olacağını sanmıyorum.

Casual denenen bir serbestlik olsa yeter, kravat-çeket mecburiyeti kalksa fazlasıyla yeter zaten...

branta' Alıntı:

Casual denenen bir serbestlik olsa yeter, kravat-çeket mecburiyeti kalksa fazlasıyla yeter zaten...

kot falan olmayacaksa hiç değişmesin zaten. ben kumaş pantolon giymekten nefret ediyorum şahsen. şöyle mevsimine göre sweatshirt veya t-shirt giyip altıma da kot pantolonumu giyebilirsem çok büyük bir sıkıntım bitmiş olur.

eninde sonunda bunun gerçekleşeceğine zaten inanıyorum da nasıl hızlandırılabiliriz o konuda akıl yürütmek lazım..

Keten pantolon - mont - deri ceket - gömlek üstüne triko ceket giyiyorum fazlada takmıyorum açıkcası . . 13 yıldır bi sorun olmadı , sorun olursada gereken tavrı göstermek lazım.
Mesela sorun olursa Atelye dersim olsun olmasın direk önlük giyip , altında switle gezerim okulda :)
Ama genel anlamda Erkek öğretmenler bu konuda gerçekten madur ediliyor , öğrenci bile kotla gelirken...1.Dönem kotla gelenlerin saçını uzatanların sözlüsüne 0 verecem dedim resmen kıskandım cücükleri :lol:

Kot pantolon serbest olmalı, ceket, gömlek, kravat giyme zorunluluğu kaldırılmalı(İsteyen giymeye devam edebilir) Bir de her gün sakal traşı olma mecburiyeti kalkarsa(İsteyen traş olmaya devam edebilir) 3 numaraya kadar sakala izin verilirse güzel olacak ve olmalı da. Gerçi bu söylediklerim bir gün gerçekleşecek ama biz görür müyüz görmez miyiz onu bilemem. Ve gelecek kuşaklar gün gelecek ve atalarının bu konuları tartışmasından dolayı dalga geçecek veya anlam veremeyecekler. Tıpkı bir zamanlar otobüslerde çoluk,çocuk,hasta,yaşlı,sigara içmeyen insanlar olmasına rağmen sigara içilmesinine anlam veremedikleri gibi.

Öğretmenlerde kılık kıyafet serbestliğine muhalefet edenler de olacaktır. Emekli olmuş yazın sıcağında ceket takım,gömlek ve kravatla her gün traş olarak öğretmenevine gelen öğretmenlerin henüz emekli olmamış versiyonları ve olaya ideolojik yaklaşanlar gibi mesela.

Artı not: Bence her gün traş olmak yasaklanmalı. Mantıken baktığınızda hiç bir izahatı yok her gün traş olmanın. Su israfı, zaman israfı, köpük israfı, elektrik israfı, cilde zarar. Yok kanadı, yok gömleğin yakasına bulaştı vs.

gömlek - kumaş pardesü mü giyek, daha saçma oluyor. Kot - kazak daha iyi. Yani serbest olacak ama kot giyemeyeceksin yemin ediyorum öğrenci olsam gülmedik yerim kalmaz. Saçmalık o zaman hiç değişmesin.

http://www.ozgurlukicin10milyonimza.com/

10 milyon imza toplandı arkadaşlar. Çok güvenilir bir kaynak (isim vermek istemiyorum) mart ayı içerisinde diye beyan etti.Yani sadece başörtü muhabbeti değil, bay çalışanlara da yönelik uygulama olacak diye ifade etti. Ben şahsen çok mutlu oldum. Kravat denen tasmayı takmak istemiyorum artık. :roll:

Kendim bizzat katıldığım bir toplantıda şahidim. Ayrıca o toplantıda sorulan ilk sorunun da "Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Durumu?" olmasını da sağladım.

Sözün özü mart ayı içerisinde kılık kıyafet uygulamasının gelebileceğini ve mantık olarak ta 10 milyon imza ile beraber bir engel kalmamış.

Saygılar

o değilde sakal tarasıda bıktırıyor bazen.. şöyle bi haftalık saklal fln serbest olsa :D

asam2263' Alıntı:
15 mart tarihini bekle... o değil de o kadar takım elbiseyi ne yapacağız :o :o :o
Yeterki yasak kalksın 15 mart değil 15 eylülü de bekleriz. Valla hocam serbestlik gelsin tüm takımları dağıtacağım. Evde ceket takım gömlek kıravat bir tane bile bırakmayacağım.

branta' Alıntı:

:+1:
Kravat ve ceket olmasın kumaş pantolon ve gömleğe devam. Kot pantolon zaten erkekler için çok zararlı ben hiiiç giymem. :mrgreen:

sinan36' Alıntı:
branta' Alıntı:

Kravat ve ceket olmasın kumaş pantolon ve gömleğe devam. Kot pantolon zaten erkekler için çok zararlı ben hiiiç giymem. :mrgreen:

Zararlı derken?

ahmetismet' Alıntı:
sinan36' Alıntı:
branta' Alıntı:

Zararlı derken?

Bildiğim kadarı ile kotların kan dolaşımına zararlı etkileri ve kısırlık etkileri var. Sonuçta az veya çok giydiğimiz ürünlerin hammeddeleri, boyaları, kimyasalları, düşündüğümüzde zararlı olması gayet normal.

Özellikle son 10 yılda moda olan düşük bel ve çok dar kotların sağlık açısından zararları bence çok büyük. Tabi isteyen istediğini giysin no problemo :)

öğretmen boyutu boyleyse ogrenci boyutu nasıl olcak acep :roll: İşin esprisi bu da hani bolca zaman gecirdiğimiz alış veriş merkezlerinde kazandıklarımızı harcarken bizi karsılayan, biraz daha harcamamız için basımızda pervane olan cici bey ve hanfendilerde bu kıyafet reformuna :idea: ayak uydurabilecekler mi?Yoksa butun sorun beynimizde mi ne? :idea:

kravat ceket pantolun .... bunlar neysede sakal işi çok koyyo bana arkadas durmadan cıkıyo gubreli sanki namussuz. hele bide sabahları soğukta yüzüm felç oluyo .
ne gelecekse gelsin artık . :+1:

ne kadar dillendirirsek o kadar kolay olacak gibi geliyor bana. bloglarda, sitelerimizde, forumlarda bu konuya dair iki satır belki de süreci hızlandırır...

BBNET
Geri