Öğretmen bilgisayarı kuruyorsanızsudo apt install epoptes-client
sudo apt install epoptes
Hayır sadeceHocam client öğrenci pc adı değil mi?öğrenci pcsine kurmak istiyorum
ile öğrenci bilgisayarına kurulum yapacaksınız.sudo apt install epoptes-client
komutu ile açılan editördesudo nano /etc/default/epoptes-client
satırını düzenleyin. Başındaki # sembolünü silin ve server yerine öğretmen bilgisayarı.local yazın.#SERVER=server
İle öğretmene bilgisayarına bağlantıyı kontrol edin. Succes yazarsa yeniden başlatın tamamdır.sudo epoptes-client -c
Server yazacağım kısım böyle boş geliyor ne yapmak lazımHayır sadece
ile öğrenci bilgisayarına kurulum yapacaksınız.
komutu ile açılan editörde
satırını düzenleyin. Başındaki # sembolünü silin ve server yerine öğretmen bilgisayarı.local yazın.
Uç birim açtığınızda @ işaretinden hemen sonra yazan bölüm makine adıdır. Öğretmen bilgisayarı adını bu şekilde öğrenebilirsiniz.
CTRL+O ile kaydedin. Altta dosya ismini sorar CTRL+O'dan sonra ENTER'a basın üstüne yazsın.
İle öğretmene bilgisayarına bağlantıyı kontrol edin. Succes yazarsa yeniden başlatın tamamdır.
Komutu sudo ile mi yazdınız. Evetse muhtemelen kurulmamış. Yoksa boş gelmemesi lazım.Server yazacağım kısım böyle boş geliyor ne yapmak lazım
Evet hocam sudo ile yaptım yazılım merkezinde de kurulu görünüyor aslında ama dosya yok? Hangi komut ile kurmam lazım?Komutu sudo ile mi yazdınız. Evetse muhtemelen kurulmamış. Yoksa boş gelmemesi lazım.
https://forum.pardus.org.tr/t/epoptes-bt-sinifi-yonetim-yazilimi-kurulumu/13032 buradaki yönergeye uyarsanız sıkıntısız kurulur.Evet hocam sudo ile yaptım yazılım merkezinde de kurulu görünüyor aslında ama dosya yok? Hangi komut ile kurmam lazım?
Tam olarak bu şekilde kurdum farklı bir işlem yapmadım sadece pardus 25e yükselttim. Daha önce de kurmuştum hiç sıkıntı yaşamamıştım. Ama o bilgisayarlar pardus 23 tü sorun ondan dolayı mı anlayamadım. Öğretmen pc de sorun olmadıhttps://forum.pardus.org.tr/t/epoptes-bt-sinifi-yonetim-yazilimi-kurulumu/13032 buradaki yönergeye uyarsanız sıkıntısız kurulur.
Pardus 25 kurmadım, o sebeple bilmiyorum hocam açıkçası. 23 eğitim sürümü labda, etap 23.4 tahtalarda kurulu ve epoptes kullanmıyorum artık.Tam olarak bu şekilde kurdum farklı bir işlem yapmadım sadece pardus 25e yükselttim. Daha önce de kurmuştum hiç sıkıntı yaşamamıştım. Ama o bilgisayarlar pardus 23 tü sorun ondan dolayı mı anlayamadım. Öğretmen pc de sorun olmadı