Engelleri kaldırın. Manuel yöntem

Kodla Büyü

alpaygunes

Süper Üye
Süper Üye
Otomatize yöntemler pratik oluyor fakat farkedilmeside kolay olup kapatılıyor.
Manuel yöntem için biraz bilgi lazım.

Ben 3-4 gün uğraşarak ancak çöze bildim. Biraz azimle sizde halledersiniz. En azından bana kimse bu kadar ipucu vermemişti.

Linux bilenler için yazayım.
1 - free ssh server bulun (ben koding.com kullanıyorum) . birkaç arkadaş ortak ücretlide alabilir aylık 10-15 $ kişi başı 2-3 dolara kadar düşer
2 - serverde apache yüklü ise kaldırın yada portunu değiştirin çünkü 80. port artık ssh dinleyecek
3- server de ssh portunu 80 yapın (meb 22 yi kapatmış).
ssh ın key istememesi ve sadece password ile bağlanmak için config dosyasında gerekli ayarlamayı yapın. internette bolca var. bir iki yere yes ve # yazacaksınız sadece.
ssh ı yeniden başlatın.

--------------------localde -----------------
3 - ssh tünelleme için internetten biraz araştırma yapın
local 8080 den uzaktaki 80 e port forwarding yapıyorum (dinamik port forwarding)
örnek konsol komutu ssh -D 8080 -fN linux_kullanici_adi@uokkeb8764bb.okul.koding.io -p 80

konsola yazdığım komut sorunsuz çalışınca. soket oluşturmuş oluyoruz. artık localhost 8080 portuna gelen bütün istekler ssh ile şifreli olarak ssh serverden istenecek. (tarayıcılar , eposta istemciler vb hepsinde çalışır)

4 - firefox için proxy ayarlarından SOCK5 host : localhost port: 8080 yapınca kapatıp yeniden açın
engel kalmıyorum.

localde linux değilde win kullanıyorsanız aynı ssh servere putty.exe ile sock oluşturabilirsiniz.

BBNET
Geri