mmurratt' Alıntı:Bu aralar ev almak mantikli ama kredi cekmek hic mantikli degil
Bu illere yakınım bu sebeple tırsıyorum.muhalif33' Alıntı:nereden ev alacağına bağlı... urfa ve antepte gibi illerde evler gittikçe pahalanıyor. ne zaman erken alırsan o kadar iyi.. eğer alacağın ilde 1-2 sene içinde ev fiyatı anormal oranda artacağını düşünüyorsan yüksek faiz bile olsa bence al...zaten ilerde faiz düşerse yapılandırabilirsin...
krediyi garanti bankasından çekme![]()
İslami boyutu yerine maddiyatı düşünüyorsan eminevim mantıklı değil.fatihtasoz' Alıntı:1 2 sene bekleyeceksen eminevime gir hocam 100 bine 5 bin alıyorlar
muhalif33' Alıntı:krediyi garanti bankasından çekme![]()
Şuan faiz çok yüksek en düşük oran %1.10 civarında. Bankaların sitelerinden bir hesaplama yap.mustitosya37' Alıntı:hangi bankanın, hangi oranlarına göre 95 bin faiz miktarı ortaya çıkıyor? dediğiniz gibi ise çok ama çok fazla 5 sene için ödenecek faiz. geçen sene Türkiye finanstan 0,70 oranla 108 vade ile 80 bin kullanmıştım. şuan miktarlar çok yüksek gibi.
hasari' Alıntı:Şuan faiz çok yüksek en düşük oran %1.10 civarında. Bankaların sitelerinden bir hesaplama yap.mustitosya37' Alıntı:hangi bankanın, hangi oranlarına göre 95 bin faiz miktarı ortaya çıkıyor? dediğiniz gibi ise çok ama çok fazla 5 sene için ödenecek faiz. geçen sene Türkiye finanstan 0,70 oranla 108 vade ile 80 bin kullanmıştım. şuan miktarlar çok yüksek gibi.![]()
darkprog' Alıntı:Hocam ev fiyatları artıyor Imkan varsa değerlendirmek gerekir.
muhalif33' Alıntı:krediyi garanti bankasından çekme![]()
Neden Kredi garantiden cekme dedıniz Hocam ?
hasari' Alıntı:Başka bir endişem eve o kadar para verip tam borcunu bitiriyoruz derken 5 sene sonra evin git gide değer kaybetmesi. Sizce değer kaybı çok olur mu şuan normal bir ev bakarsak 3+1 160 TL civarı 4+1 ler 170 ten başlıyor beğendiklerimiz 190-200 TL. Faiziyle birlikte 5 sene içerisinde bu evin bize maliyeti 190 (evin değeri )+ 95(5 senelik faiz) = 285 TL olacak. Bazen bu kadar para verilmez kiracı olarak gezmek daha mantıklı diyorum.![]()
Bencede en mantıklısı bu..geceyolcusu2002' Alıntı:krediler düşse de talep fazla olduğu için ev fiyatları yükseliyor.krediyi uygun fiyata getirseniz de ödeyeceğiniz faizi artan ev fiyatına ödüyorsunuz.
bana göre -tabi ki olursa - şimdi evi alıp faizler önümüzde 6 ay içinde düşerse tekrar yapılandırmaktan geçiyor.
Peşinatın olmazsa değer bu! Yada 10 senelik çekeceksin.arda5544' Alıntı:hasari' Alıntı:Başka bir endişem eve o kadar para verip tam borcunu bitiriyoruz derken 5 sene sonra evin git gide değer kaybetmesi. Sizce değer kaybı çok olur mu şuan normal bir ev bakarsak 3+1 160 TL civarı 4+1 ler 170 ten başlıyor beğendiklerimiz 190-200 TL. Faiziyle birlikte 5 sene içerisinde bu evin bize maliyeti 190 (evin değeri )+ 95(5 senelik faiz) = 285 TL olacak. Bazen bu kadar para verilmez kiracı olarak gezmek daha mantıklı diyorum.![]()
285/60:4,75 öğretmen bu kadar aylık ödemeyi nasıl yapar sayın hocam.