Eminevim sistemine katıldım

Kodla Büyü
3 milyon peşitnat versek 5. ayda garanti 8 milyon geri alabilir miyiz? bu tarz sistemlerden. "alınmak istenen ev 8 milyon"
Sayın hocam tapuda ev 8milyon gösterilecekse tabiki alabilirsin. Ama çoğu satıcı sadece rayiç bedeli gösteriyor. 8milyonluk ev tapuda 1milyon oluyor böyle olursa alamazsın

Sistem, anlaşılan tutarın %8 kadarını baştan komisyon vs olarak alıyor. Tutarın %40’ını taksitlerle ödedikten sonra, kalan %60'lık kısmı teslim alıyorsunuz. X ay boyunca aslında 48 verip 100 alıyorsunuz.

Kalan borcunuz %40 ı verdiğiniz ay sayısına oranla belirlenen ay sayısında veriyorsunuz. Faizlerin yüksek olduğu bu dönemde bile avantaj toplamda ancak %10 civarında kalıyor, baştan verilen peşinattan dolayı.

Araç alımında paranın geç ödenmesi satıcılar karşısında elinizi zayıflatıyor. Resmi olarak kredi çekmiş gibi işlem yapılıyor ve araç üzerine rehin konuyor.

Araçta bir sorun çıkıp sistemden ayrılmak istediğinizde, borcun tamamını kapatmadan rehini kaldıramıyorsunuz. kaldırmak istediğinizde ayıplı ürün gibi karmaşık işlerle muhatap kalabilirsiniz. Bununla uğraşmayıp yine de sistemden çıkarsanız aylarca faizsiz kredi vermiş oluyorsunuz.

Banka kredisinde paranız bağlanmadığı için daha özgürsünüz. faize girmek bende istemem ama özellikle otomobil alımında istersem geri verebilmeyim

Son düzenleme:
arabaların teslimatını kiralamada olmadan nasıl hemen teslim halledebildiklerine şaşırdığım oluşum.aile üyeleri kısmını nasıl esneteceklerini merakla bekliyorum.15 aylık kuralısına giresim var

arabaların teslimatını kiralamada olmadan nasıl hemen teslim halledebildiklerine şaşırdığım oluşum.aile üyeleri kısmını nasıl esneteceklerini merakla bekliyorum.15 aylık kuralısına giresim var
birevim firması 10 gün sonra araç teslimi diye reklamını gördüm dükkanlarının önünde, eminevimde henüz böyle bir kampanya yok. bu sistemlerde %40 sihirli bir oran.

Organizasyon bedeli diye aldıkları ücreti alınacak paranın yüzdesine göre hesaplamaları çok şaibe uyandırıyor bende dini olarak. Madem çekiliş sistemi var bu adamlarda her çekiliş bunlar için bir maaliyet. Adamın çekiliş sayısına göre bedel alması lazım. Ben diyelimki 2 milyon alacağım 4 taksitte ödeeyeceğim. Diğer adam 2 milyon alıp 40 taksitte ödeyecek. İkimizden de aynı parayı alması saçma. Vereceği paraya göre yüzde değer biçip onu alıyor insanlardan. Dini olarak çok rahat etmedi içim ama araştırmaya devam edeceğim.

Kalan borcunuz %40 ı verdiğiniz ay sayısına oranla belirlenen ay sayısında veriyorsunuz. Faizlerin yüksek olduğu bu dönemde bile avantaj toplamda ancak %10 civarında kalıyor, baştan verilen peşinattan dolayı.
Hocam amacım savunmak vs değil ama kar %10 demişsiniz onun için şöyle bir hesaplama yaptım.

Online hesaplama yapınca
Banka araç kredisi için 400.000 tl'den fazla vermez uyarısı aldım. 400.000'den 18 ay ödemeli hesaplayınca
Aylık Taksit 31.607,60 TL
Toplam Ödeme 568.956,80 TL
Çıktı.

Eminevim'e baktım
400.000 TL için
Aylık taksit 20.000
Organizasyon ücreti : 37.000
Toplam Ödeme 437.000

Bankada ödemeyi 21.000 olan 36 takside ayarlayınca toplam ödenecek 736.000 çıktı.

Hocam amacım savunmak vs değil ama kar %10 demişsiniz onun için şöyle bir hesaplama yaptım.

Online hesaplama yapınca
Banka araç kredisi için 400.000 tl'den fazla vermez uyarısı aldım. 400.000'den 18 ay ödemeli hesaplayınca
Aylık Taksit 31.607,60 TL
Toplam Ödeme 568.956,80 TL
Çıktı.

Eminevim'e baktım
400.000 TL için
Aylık taksit 20.000
Organizasyon ücreti : 37.000
Toplam Ödeme 437.000

Bankada ödemeyi 21.000 olan 36 takside ayarlayınca toplam ödenecek 736.000 çıktı.
firmalar 5 ay önceden parayı vermiyor bddk gereği (birevim gibi verenler kiralama formülünü mü uyguluyor iyifinans gibi bilmiyorum)
yukarıdaki hesaplamalara, ürünün 6. ay verildiğini varsayarsak 6 aylık enflasyonu da hesaplamak lazım. çünkü 400bin olan ürün 6 ay sonra 400bin olmayacak.

Arkadaşlar aracı sabah 9.30 itibariyle verdim. Notere dedik eminevim sistemi ile vereceğiz. Bizi bağlamaz o iş sizin aranızda dedi. Güvenli ödemeden min 1000 lira ödeyin gelin dediler. Burası çok saçma idi yani 1000 liraya adama verdik arabayı. Sonra eminevime geçtik. Evrakları verdik. 15.00 ile 17.00 arası ödemeniz gerçekleşecek dedi. Anahtarı vermedim bekliyorum bakalım. Ödeme gelince teslim edeceğim. Ama anlamadığım şey şu adam arabayı üzerine alınca benle eminevime gelmeseydi ne olacaktı. Sonradan gidip eminevime dese beni vazgeçtim araç almaktan finansmanı iptal edin dese ne olacaktı? Çünkü noter direk arabayı veriyor banane diyor. Valla bekliyoruz bakalım

• Beğen
Tepkiler: omd
Orada bir açık görünüyor. Dolandırıcılara açık kapı. El atıljması laızm.

Türkiye gibi yüksek enlasyon seyreden ülkelerde yıllık enflasyon oranının altında kalan banka kredisi faiz değildir. Kredi oranında faiz ismi geçse bile faiz olmaz.
Haram olan faizde, faizi veren kâr eder alan zarar eder. Şu anda banka kredisiyle ev alan kişi kâr ediyor. Bu nedenle evim sistemlerinde paranızı eritmeyin. Banka kredisi kullanın.

Aynı durum tüketici kredisi için geçerli değildir. Tüketici kredisinde arada alınan satılan bir taşınmaz, taşıt vs olmadığı için faizdir ve haramdır.

Haram olmayan şeyleri haram ilan etmek de haramdır.

şu ana kadar çevremde maduriyet yaşayan birini duymadım. İnşallah giren bütün arkadaşlar kazasız belasız sıkıntısız ev/araç alabilir.
ama her an patlak verecekmiş gibime geliyor

Arkadaşlar satıcı olarak yaşadıklarımı birkaç mesaj üstte anlattım. Para gelene kadar anahtarlar bendeydi. 14.30 itibari ile para hesabıma düştü. Beklenenden 8 bin eksik yatmış. Sigorta bişey kesmişler. Alıcıyı aradım ve oluşan farkıda bana alıcı gönderdi. Kendi artık eminevimle konuşacak. Anahtarları verdim iş bitti. Birçok konuda faydalandığım bu foruma Toplum hizmeti olsun diye deneyimimi yazdım. Satıcı süreci bu şekildedir bilginize

ilksms
Geri