En geç 45. ayda kurası çıkmayan kişilere teslimatı yapıyoruz dediler.
yani 3 tane kefil bulmadan sisteme giremiyoruz öylemi?Sisteme girerken hatırı sayılır peşinat verirsen teslimatın öne alınır. Ben 80 kişilik gruba dahil oldum 80 ay ödeme yapıyorum. En geç 45. ayda kurası çıkmayan kişilere teslimatı yapıyoruz dediler. Bir ay gecikmeli ödeme yaptılar. Evin dask ve diğer sigortaları eminevimden yapmak mecburi. Birinci derece akrabadan alım satım yapamıyorsun. Arsa falan alacağım diyorsan tek hisseli tapu olması gerekiyor. 3 tane kefil istiyorlar emekli olmayan. Evraklarında bi hatagecikme falan olursa teslimatın 2 ay gecikir. Sistemden ayrılmak istersen 6 aydan önce içerde birikmiş paranı alamazsın. İyice araştırmadan kesinlikle girmeyin
Yok hocam öyle bir şey yanlış algı oluşması kafanızda bi sakatlık olsa ben girer miyim 40 kez sorguladımyani 3 tane kefil bulmadan sisteme giremiyoruz öylemi?
3tane kefil teslimat aşamasında istiyorlar hocam girerken değil. Sisteme girerken çok güler yüzlüler, bazı durumlarda baya bir çirkin de olabiliyorlar. İlle gireceğim diyorsanız tavsiyem organizasyon ücreti için pazarlık yapıp %6 nın altında ödemeye çalışınyani 3 tane kefil bulmadan sisteme giremiyoruz öylemi?
Deneyeceğim3tane kefil teslimat aşamasında istiyorlar hocam girerken değil. Sisteme girerken çok güler yüzlüler, bazı durumlarda baya bir çirkin de olabiliyorlar. İlle gireceğim diyorsanız tavsiyem organizasyon ücreti için pazarlık yapıp %6 nın altında ödemeye çalışın
100. Ayda değil. Kurada hiç çıkmazsa benim çıkmadı mesela 80 aylık gruptayım, kurası çıkmayan herkesin parası 46. Ayda verildi. Öyle olmazsa zaten kimse girmek istemez. Türkiyede bu enflasyonla ev fiyatları her zaman artar. 4 yılda yüzde 70-80 arttı zaten.hocam birde kuraya girdin diyelim senin sıran 100. çıktı
mevcut ev şu an 200 bin diyelim
100 ay sonra o evin bedeli 300 bine çıkarsa sen nasıl o evi alacaksın.
hocam..100. Ayda değil. Kurada hiç çıkmazsa benim çıkmadı mesela 80 aylık gruptayım, kurası çıkmayan herkesin parası 46. Ayda verildi. Öyle olmazsa zaten kimse girmek istemez. Türkiyede bu enflasyonla ev fiyatları her zaman artar. 4 yılda yüzde 70-80 arttı zaten.
Sistemin içinde kime döndü hocam kira yardımıTabiki ödeme yapıldı hocam. Sabırsız biriyseniz zaten bu sistemde duramazsınız 2 ayda çıkarsınız. Ana paramla çıksaydım organizasyon ücreti yanacaktı. Diğerlerinin yaptığı kira yardımı da sistemin içinde dönecekti.
80 kişilik gruptan 1 kişi eksilince onun vermesi gereken taksidi eminevim ödüyor. Kira yardımı da sistemde kalmış oluyor.Sistemin içinde kime döndü hocam kira yardımı
hayırlı olsun hocam, bende kağıt üzerinde 1250 olarak yaptırdım ama aylık 6000 - 6000 olarak ödüyorum her ay 6 aylık taksidi ödüyorum bu durumda bende siizn gibi avantajlı olacağım sanıyorum eminevimle görüşmemizde de böyle aktarıldıBen de arkadaşlarımın ısrarı sonucu bu sisteme girdim ve memnun kaldım. Benim gibi para biriktirme yeteneği olmayanlar için zorlayıcı, baskı yapan bir durum olması avantaj oluyor. Diğer 4 arkadaşlarım da ev ve dükkanlarını teslim aldılar.
Bu sisteme girecekseniz hesabınızı iyi yapmalısınız. Kendi ödeme sistemimi anlatayım:
Ben " vade ortası " sistemine girmiştim (48 ay / 120.000 TL ) ayda 2500 TL ödeme yaptım. 5400 tl organizasyon ücreti verdim.
Bu hesapta 48 ay ödeme yapıyorum, 24. ayda 60.000 TL ödeme yapmış oluyorum sisteme. Sistem de bakıyor bu 60.000 TL sini düzgün bir şekilde yatırmış, biz de buna 120.000 TL sini verelim diyor. Benim açımdan 2 sene içinde 120.000 TL almam uygun oldu. Gerekli açıklamaları yaparak kardeşime ait daireyi satın aldım. Ödemelerime devam ettim. 2500 TL zorlayıcı oldu ama yüksek takside girmeyince de hiç bir anlamı kalmıyor.
Örneğin bir arkadaşım tüm itirazlarıma rağmen 10 sene 1000 TL/ay ödeme sistemine girdi. birinci senenin sonunda çıktı, çünkü 5 sene sonra eline geçecek 120.000 hiçbir işine yaramayacak...
Şimdi bir de araba sitemine mi girsem, yoksa kendim biriktirebilir miyim, onun ikilemindeyim![]()
Yeni anlatmami istiyorsunuz hocam sorularınızı iletirseniz anlatirim tabiHOCAM NASIL YAPTINIZ BURDAN EN BAŞTAN ANLATMA ŞANSINIZ VARSA SEVİNİRİZ..