elde uyuşma ve karıncalanma

Kodla Büyü

btdebt

Aktif Üye
Arkadaşlar 3 gündür uyandığımda parmaklarımda bi karıncalanma ve uyuşma oluyor. gün içinde de aynı. Dirseklerde de hafif bi ağrı var. karpal tünel sendromu ile alakalı olabilirmi. http://www.xprodoksit.com/yazi/ellerde-uyusma-nedeni adresinde bi atel el bilekliği kullanmaktan bahsediyor var mı kullanan faydası oluyor mu, eczanelerde bulunurmu acaba?

damar tıkanıklığı olabilir. annem de sabahları kalkınca kolu uyuşuyodu. şimdi masaj yaptırıyo mahalleden birine her akşam gidiyoz. iyileşti baya şuan

hocam genelde ellerdeki karıncalanma ve titreme tiroid yani guatr habercisi.doktora görün derim.büyük ihtimal tiroid ile ilgili ters giden birşeyler var.başımdan geçtiği için iyi biliyorum.

Öncelikle bir EMG çektirseniz gerçekten sinir sıkışmasına bağlı olarak mı oluyor diye.

Birde karıncalanma denildiğinde kalp aklıma geliyor

Siz bence en yakın zamanda doktora görünün

btdebt' Alıntı:
Arkadaşlar 3 gündür uyandığımda parmaklarımda bi karıncalanma ve uyuşma oluyor. gün içinde de aynı. Dirseklerde de hafif bi ağrı var. karpal tünel sendromu ile alakalı olabilirmi. http://www.xprodoksit.com/yazi/ellerde-uyusma-nedeni adresinde bi atel el bilekliği kullanmaktan bahsediyor var mı kullanan faydası oluyor mu, eczanelerde bulunurmu acaba?

Yıllardır Karpal tünel sıkıntısı yaşayan biri olarak, uyandığınızda değil daha çok bileğinizi çalıştırdığınız zamanlarda olur bu tarz uyuşma, karıncalanma ve özellikle ağrı. Dirseklerde pek olmaz.

Sizinkisi farklı bir şey gibi. Mutlaka doktora görünün.

Karpal tünel için el bilek ateli kullanabilirsiniz ağrı olduğu dönemlerde. Bunun dışında bilgisayarı, klavye ve fare kullanım tarzınız çok önemli. Ergonomi hayati öneme sahip.

bendede aynı sorun vardı bana boyun fıtığı dedi umarım seninki öle bişey değildir geçmiş olsun hocam...dr git emg çektir hocam

Öncelikle geçmiş olsun hocam.
karpal tünel sendromu felan en son akla gelecek şeydir.
Muhtemelen boyun düzleşmesi vardır.
Mr çektirip daha net sonuç alırsın...

Sayın yeni üyemiz,
Bilişim Forumuna yazdığınız ilk yazınız bence gereksiz olmuş, çünkü her kafadan bir ses çıkar ve probleminiz çözülmez.
Bence de bir doktora görünün.

bence kan tahlili yaptı tiroid için.netten araştırma yaparsan karşına çıkar.eğer el uyuşması ile birlikte halsizlik ve devamında açlık hissi de çıkıyorsa tiroid.yoksa başka birşey o zaman.ama el uyuşması önemsenecek bir hastalığın habercisi.onu söylemiş olayım.

stresten olur ben de de oluyor genelde,bol bol abdest al,fırsatın varsa ellerini ayaklarını toprağa göm :)

Hocam dirsek de de sinir sıkışması olabiliyor. Bileğimdeki ağrı ve parmaklarımdaki uyuşma yüzünden doktora gittim. emg sonucu dirsekteki sinir sıkışmasından (kubital tunnel) kaynaklandığı ortaya çıktı.
Bilgilerinize sizi çok rahatsız ediyorsa ihmal etmeyin

herkes doktor olmuş yaaaa valla süper teknolojinin nimetleri eskiden kocakarı ilaçları vardı artık teknoloji sayesinde doktorsuz teşhis konuyor :) :) cem yılmaz' http://www.youtube.com/watch?v=uew_N9sUVog mutlaka izlemişsinizdir ama izlemeyenler izlesin :puhaha: :puhaha:

hocam sağlık ihmale gelmez sen kimseye sorma git bi doktora

saayees' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun hocam.
karpal tünel sendromu felan en son akla gelecek şeydir.
Muhtemelen boyun düzleşmesi vardır.
Mr çektirip daha net sonuç alırsın...

Bence de ellerdeki uyuşma boyundan gelen bir sorundur. İlerledikçe omuz başlarında ve dirseklerde ağrılar başlıyacak. En basit tedavisi uzun süre bilgisayar başında durmamak :) basit hareketler ve boyuna uygulanan masajla belli bir süre rahatlama sağlarsınız. Tabi en iyi sonucu doktor söyler. Sen doktora git bize sonucu söylersin bakalım kimlerin dediği tutacak :)

Sağolun arkadaşlar, bu bilgisayar kullanımından kaynaklanan geçici bi sorunmudur acaba diye böyle bi soru sormuştum. Ama rahatsız etmeye başladı gerçekten, tabi ki doktara gideceğim sadece ergonomiden kaynaklanan böyle bi durum varmı geçici mi onu sormak istemiştim.

BBNET
Geri