Ekys sınavına girmeli miyiz?

Kodla Büyü

yasef0606

Site Gezgini
Bu sene ekys sınavına girenler 3 yıl boyunca idareci olmak istediklerinde akademiye gitmeyecekler diye okulda konuşuldu. İdareci olmak istemiyorum ancak tayin durumumuz var ileride ihtiyaç duyarsam diye sınava girmek istiyorum.. Sizce sıanav girmek bu sene bize bir avantaj sağlar mı?

Hocam girelim elimizde bulunsun zorunlu olursak idarecilik yaparız ben girmeyi düşünüyorum

Geçen yıl girdim. Puanı cebime koydum çevremde güzel okul açılmayınca puanımı kullanmadım.Bu yıl acılacak kontenjanlara göre tercih yapmayı düşünüyorum

Bilişim branşından idareciler, üst yöneticiler artmadıkça branşın sorunları çözülmez.
Hocam şu anda Telim ve Terbiye başkanı Cihad Bey bilişim kökenli, ama hâlâ Bilişim branşına yaklaşık 20 farklı bölüm mezunu atanabiliyor, ki bu yalnızca sadece kendi birimi ile ilgili konu.

Bakan bile bilişimci olsa pek bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu sene ekys sınavına girenler 3 yıl boyunca idareci olmak istediklerinde akademiye gitmeyecekler diye okulda konuşuldu. İdareci olmak istemiyorum ancak tayin durumumuz var ileride ihtiyaç duyarsam diye sınava girmek istiyorum.. Sizce sıanav girmek bu sene bize bir avantaj sağlar mı?
yarın ne olacağının belli olmadığı her sene sistemin değiştiği bir yerde 1 yıldan uzun süreli plan yapmak çok mantıklı değil ama hayatınıza yönelik plan yapabilirsiniz örneğin 5-10 milyonunuz vardır ailenizle oturur düşünür karar verir örneğin kanadaya yerleşirsiniz ispanyaya yerleşir oralarda iş tutarsınız çocuklarınızı geleceği için iyi bir sistem düzen ve insan hakları olan ve bilime fenne araştırmaya ve size değer veren ülkeler belirlersiniz bunun planlamasını yapabilirsiniz.

1737571663887.webp

Son düzenleme:
elinizde bulunsun puanınız. Ancak günümüzde hiçbir artısı yok. Çektiğiniz stres de cabası. Ek ders ücretleri o kadar düştü ki eskiden ders almak için çatışan branş öğretmenleri şimdi az ders almak için çatışıyor. Az ders alarak 1-2 günün boş olması bence en güzeli.
Tabi herkesin görüşü kendine.

Norm konusunda ders saatiniz çok fazla değilse, fazlalığa düşme ihtimali var ise yöneticiliği sevseniz de sevmeseniz de, isteseniz de istemeseniz de ne olur ne olmaz cepte bulunması bence iyidir.

BBNET
Geri