ekran kapkara yada açılsa bile hiçbir yere tıklayamıyorum

Kodla Büyü

pyazar

Aktif Üye
okulumuza 5 tane Asus all in one dokunmatik bilgisayar aldık. memurlara verdiğimiz bilgisayarlarda sıkıntı yok ama öğretmenler odasında her ne oluyorsa sürekli sistem çöküyor. bazen bilgisayar açıldığında simsiyah bir ekran sadece farenin imleci gözüküyor; bazen açıldığında ise "c:\ yada e:* üzerindeki geri dönüşüm kutusu bozuk. bu sürücünün geri dönüşüm kutusunu boşaltmak istiyor musunuz" diye ekran geliyor. ister evet de ister hayır ya da bu soruya hiç cevap verme farketmiyor çünkü ekranda hiçbir yere tıklayamıyoruz. evet format atınca düzeliyor ama 2 gün sonra yine aynı. böyle bir durumla karşılaşan var mı arkadaşlar. :( :?

aynı imajdan kuruyorum ama memur odasındaki bilgisayarlara da aynı kurulumu yaptım onlarda sıkıntı yok driverları bilgisayarın kendi dvd sinden kurdum :cry:

pyazar' Alıntı:
aynı imajdan kuruyorum ama memur odasındaki bilgisayarlara da aynı kurulumu yaptım onlarda sıkıntı yok driverları bilgisayarın kendi dvd sinden kurdum :cry:
Sürücü uyumsuzluğu veya 32 bit 64 bit olayından da yapabilir baktınız olmuyor kendi CD leri yerine başka CDler deneyerek kurulumlar gerçekleştirin. Ayrıca sürücülerinizde güncel olsun.

hepsi 64 bit. ama yeni bir windows 7 dvd si ile kurulum yapıp deneyeceğim. işletim sistemi ya driver sıkıntısı gibi galiba

Sayın hocam, probleminizin kaynağı büyük ihtimal virüstür. Temiz bir kurulum yapın, eğer kurulumun hemen ardından böyle bir sorun yaşıyorsanız, sabit disk ve ekran kartı gibi donanımsal bir problem arayın. Eğer kurulumundan sonra birkaç gün geçip de bahsettiğiniz problemle karşılaşıyorsanız, öğretmen arkadaşlar virüs bulaştırıyordur. Bazı hatalı yazılmış virüsler siyah ekran problemine neden olabiliyor.

off umarım virüs değildir başka bir dvd ile temiz kurulum yapıp deneyeceğim. virüs ise işim zor :o denedikten sonra sonucu buraya yazarım teşekkürler arkadaşlar

Temiz windows kurulumundan sonra, D sürücüsünü de biçimlendirip, deepfreeze tarzı sistem bölümünü koruyan bir program yüklemezseniz, bir kaç usb flash bellek takıldıktan sonra bulaşan virüslerden dolayı aynı problem tekrar oluşur. Mutlaka windows kurduktan sonra D sürücüsüne hiç girmeden biçimlendirin. D'deki virüsler sürücüye girdiğiniz anda tekrar bulaşıyor.

Deepfreeze kurulu ama sadece C yi koruyor yani sistemi zaten koruyor. ama bazı virüslere deepfreeze tarzı programlar da engel olamıyor. sistem temiz sistemdi. yani D bölümü de formatlanmıştı. hatta yeni bilgisayarlardı zaten :( dokunmaya kıyamadığım dokunmatik bilgisayarlar 2 günde tırt oluyo :cry:

BBNET
Geri