Ekran Çözünürlüğü sorunu

Kodla Büyü

aysegul_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
467
yine ilginç bir sorunum var...

bilgisayara format attım, driverleri falan kurdum. Ekran 1280 * 1024 çözünürlüğünde oluştu. O şekilde görüntüde bir sorun yok.Ama personel programı gibi tam ekran programlar, kendi boyutlarında kalıyor... Çözünürlüğü düşürdüğümde görüntü ekranın ortasına yerleşiyor ve alt, üst kenarları siyah boşluk kalıyor... ekran kartı sürücüsünde herhangi bir sorun görünmüyor, görüntü ayarlarıyla oynadım, bildiğim yöntemleri denedim ama düzelmedi...

Sorun sizce sürücüde mi, monitörde mi? yoksa ayarlardan düzeltebilir miyim?
 
monitörün boyutu ne kadar?

programlar da bazen belirli bir çözünürlüğün üstünde program tam ekran olamayabilyor.
 
19 inch hocam...

format atmadan önce aynı program tam ekran çalışıyordu... o yüzden programla ilgili değil ...
 
sürücünün eski bir sürüm olma ihtimali var mı? önceki adımları aynen yapmış olsaydınız bir sorun çıkmazdı o zaman. monitör bir şekilde ekran kartını algılayamamış yada yanlış algılamış. en güncel sürücüyü bulup bir daha kurmayı deneyin.
 
Eskiden farklı bir çözünürlükte ekranı kullanıyor olabilirsiniz. Programın desteklemediği(1280*1024) bir çözünürlüğe gelince tam ekran olamıyordur. Farklı çözünürlükler(1024*768,...) deneyin program tam ekran olacaktır.
 
dersim vardı , toplantı vardı derken siteye giremedim... cevap veremedim kusura bakmayın... öncelikle farklı çözünürlüklerde durum aynı... monitörün ekran kartını algılamama gibi bir durumu da yok... ama sorun ekran kartının sürücüsüyle ilgili muhtemelen... birkaç farklı yerden indirdiğim sürücüleri denemiştim, ama en güncelini bulmaya çalışırım... okul bağlantısı çok yavaş, artık evden daha güncel bir tane indirip, yarın denerim, sorun eğer driver sa o şekilde halledilir sanırım... tavsiyeler için teşekkürler :)
 
Geri
Üst