ekmek yapma makinesi

Kodla Büyü
Hocam bunun daha eski bi modelini biz evde kullanıyoruz annemle. güzel pişiriyor geçekten. ama önemli olan ölçüsünü tutturabilmek. yani sadece beyaz un katarsanız yavan olur biraz.

hangi makine olduğu fazla önemli değil ısrarla pişirme denemelerine devam ettikçe ölçüsüne kullanımına iyice alışıyorsunuz. ilk zamanlar kötü sonuçlar alabilirsiniz. zamanla harika ekmekler oluyor. bizde 4 yıldır duruyor fransız malı bişey.

gittim mutfaktan markasına baktım essenso marka. aynısından abimlerde almıştı onlar 2 yılda bozdu sonra garantiden yenileme yaptılar aldıkları makineyide 2. yıllarında bozdular ama onlar hergün en az 1 ekmek yapıyorlardı biz çok nadir kullanırız. bir sıkıntısı olmadı. güzel kek yapıyor ekmek yapıyor yada çok güzel hamur yoğuruyor..

her gün ekmek yaparsanız daha önce yaptığınız ekmek hamurunun ekşisini maya olarak kullanabiliyorsunuz. kesinlikle hiçbir fırından bu lezzette ekmek alamassınız. geceden içine malzemeyi koyarsanız zamnını kurup sabah kahvaltıda sıcacık ekmek yiybilirsiniz. ekmeği katıksız saf doğal temiz olarak yersiniz. fırınların içine arka taraflara gitseniz perişan. ayrıca birçok farklı un alarak farklı lezzette türde ekmekler yapabilirsiniz. zamanla kendisini ödüyor zaten.

eşim aldı evi fırın gibi kokuttu şöyle bir iki ay o zaman yibo da oturuyorduk lojmanlarda şehir dışında iş görüyordu iki yıldır kutusunda duruyır :) hevesiniz geçene kadar evliyseniz kocanızı epey yoracaksınız sonra atacaksınız bi kenara bence hocam

ama on numara ekmek yapyor. bide temiz ... yaktığı elektirik fena ama
sizin kararınız

hocam selamlar. ben aynı görünümde BEKO almıştım. Hepsi Burada'dan. harika ekmekler yapıyorum. eşimin pek ilgisi olmadığı için markete gitmeye de üşendiğim için bu iş bana patladı. ama gayet memnunum. en azından nasıl yapıldığını biliyorsunuz.
ölçülere gelince: içinden çıkar büyük ölçekle 1,5 süt koyuyorum. yağ koymadan sütün üstüne aynı kapla 3,5 ölçü un. ben 2 ölçü beyaz un, 1,5 ölçü de kepekli un katıyorum. unun tam ortasına ölçü kaşığıyla (küçük olan taraf) 2 tam dolu kuru maya, bir köşesine 1 ölçü yine küçük tarafla tuz, diğer köşeye ise 2 ölçü toz şeker. sonrasını makineye bırakın. 3 saat sonra ekmeğiniz hazır. gece 12 de malzemeleri katıp sabah 6 da bitecek şekilde ayarlıyorum, saat 7 de mis gibi ekmek kokusuyla uyanıyorsunuz. harika bir şey. tavsiye ederim...

Ekmek yapma Mak.. Mucidi Simbodur... Arçeliğe Göre Enerjiden %20 Tasarruflu ... Ama bir muttet sonra Kendiniz. yapmacacaksınız.. Zor gelecek Hazıra kacacaksınız...

sinbo nun urunleri de cok dayanmiyor hoca digerlerine gore
ama elektrk tasarrufu da cok onemli bizim icin 3 saat sonucta :)

dayanıksız olduğu konusuna katılmıyorum... Sen iyi servis ve garantı onlarda artık tüm kucuk ve aletlerinde sinbo tercihim... 2 sene kullandığımız blander arızalandı adamlar ertesi gün hiç bir üçret almadan yenisi hatta ust modeli ile değiştirdi... arçelik bunu yapsın bende arçelik alayım...

arçelikte çine yaptırmıyormu? benim bulaşık makinem defalarca bozuldu aynı sebepten bir daha arçelik alacağımı zannetmiyorum.

Bizde 5-6 ay kullandık şimdi evin neresinde paketlendiğini bile unuttuk :) arkadaşların dediği gibi zor geliyor...bir de doğal un bulabilmek kolay değil.

benimki de beko. yapabildiğim zamanlar da oldu yapamadığım zamanlarda. fakat hamur hazırlama fonksiyonundan çok memnunum. mayalı hamuru 1,5 saatte yapıyor. ben çıkartınca 1 saat de dışarıda bekletiyorum. süper oluyor. o hamurla da pizza yapıyorum.

BBNET
Geri