Ekders 1.dönem mi yoksa onay geldikten sonramı yapılır...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yucegok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yucegok

Aktif Üye
en büyük sıkıntımız onay gelene kadar okulda bt rehber öğretmeni gibi her işi yapıyoruz, dersimiz olmasa bile okula gidiyoruz mesai yapıyoruz, onay 1 ay sonra geliyor. ekders yok sana geriye dönük yapılmıyormuş ne saçma şey bu değilmi... yazıda 1. dönem görevlendirmesi yazıyor ama görev onaydan sonra yapılıyor, sizce bu doğrumu. çünkü bazı okullar geriye dönük ekders yapıyorlarmışşş

Hocam malumunuz bu iş valilik oluruyla oluyor ve valinin dediği olur. Eğer yazıda "şu tarihten itibaren" ibaresi yosa size resmi teğliğin yapıldığı günden başlar. Müdürünüz benzer bir ibare olmadan ekders yazarsa ileride size kişi borcu çıkarılabilir. Bu işlem aynı dönem içinde olursa genelde aynı miktarda ekders kesimi demektirm ama yıl geçerse nakit ödeme yapmanız gerekir.

Çözüm 1- Milli eğitim müdürlüğü yazıyı o şekide gönderir ve onay ister...
Çözüm 2- Siz onay yazısı gelene kadar sadece BT Öğretmenliği yaparsınız, yazı gelince "R" eklersiniz...

Yılların kalıplaşmış sorunu

Not:
zimmet: kişinin kasıtlı olarak fazla ödeme alması (faiz+dava)
kişi borcu: idarenin yanlış hesaplaması(faiz)

Benim bildiğim geriye dönük görevlendirme oluyor. Her yıl başvurumu yapmadan BTR gibi çalışırım ve görevlendirme geldiği zaman geriye doğru ekders ona göre yatırılıyor.

Valla ben görevlendirme yazım okula gelmeden btr gibi iş yapmam okulda da kalmam belli mi olur valilik onayında başlangıç tarihi 28 eylül olarak değilde onayın verildiği tarih olarak da yazılabilir en iyisi onay gelene kadar btr gibi davranmamaktır ki şu anda da öyle yapıyorum ders bitti mi doğru eve.

Yaziyi gormeden bosuna emek vermeyin. Devletin isi zaten bitmez. Fazla seyapmamak lazim.

Mebin yazacağı yazıya bağlı.
Vaktiyle bana da sorun olmaz alırsın dediler. Yaptım 3 hafta. 4.hafta onay geldi. Valiliğin imzaladıgı tarihten itibaren verecez dediler. 3 hafta cepten gitti

ben her sene aynı duruma düşüyorum 2-3 hafta btr lik yaptığım halde ekders alamıyorum :verymad:

BBNET
Geri